Last news in Fakti

1 Ноември, 2013 11:07 2 542 1

Проф. Константинов: Управляващи и опозиция ще паднат заедно отвисоко

  • проф. михаил константинов-
  • студенти-
  • протест

Абсурдно е децата да решават проблемите на държавата, смята математикът

Проф. Константинов: Управляващи и опозиция ще паднат заедно отвисоко - 1
Проф. Михаил Константинов. Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Това, което се случва, за мен е абсурд. Ние сме пуснали децата напред, стоим и гледаме какво става. Едните ги заклеймяват, а  другите ги подкрепят. А всъщност отговорността е на нас – на големите. Не може в една държава децата да решават нещата. Друг е въпросът, че многократно в историята след студентски бунтове са ставали най-големите промени, най-вече в положителна посока. Това заяви за „Здравей, България” по Нова телевизия математикът проф. Михаил Константинов.

Той припомни, че българските студенти имат дълга традиция за участие в политически стачки и действия и се върна назад във времето до 1908 г. „Няма нищо лошо, че това са политически искания”, на мнение е математикът. Той бе категоричен, че няма нищо неприемливо в това, че ранобудните студенти пречели, тъй като целта на всеки протест е да пречи, за да бъдат чути исканията на протестиращите.

Михаил Константинов обаче направи едно важно уточнение: „Технологичното време да се направят нови избори от момента, в който решим да ги правим, е 3 месеца. В този смисъл е добре да бъдат реалистични исканията или поне, искайки избори сега, да знаем, че те ще бъдат в най-добрия случай догодина.”

Математикът обясни, че когато има избори, държавата между два и три месеца не работи, тъй като всеки се е втренчил в изборите. По тази причина, личното мнение на професора е, че повече от едни избори догодина не би трябвало да има. А такива вече има планирани – за Европейски парламент, които ще се проведат през май.

„Управляващи и опозиция трябва да седнат и да се разберат, няма децата да ги оправят. Управляващи и опозиция трябва да разберат, че заедно ще паднат от много високо и много ще пострадат лично, ако не мислят за България. Ако това не го разберат, по-добре да няма политическа класа”, заключи проф. Константинов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стефан Милков

    0 0 Отговор
    Нито ГЕРБ, нито т.нар. Реформаторски блок, нито другите определили себе си, като опозиционни партии са готови за предсрочни избори! Не е необходимо хората да бъдат заблуждавани в чистите намерения на политическите партии в България, които почти до една са заченати в грях с подкрепата на генералите и кръга "Монтерей"... Протестите бяха възкачени от ГЕРБ още на втория ден, за да не им лъснат поразиите и кражбите, но вече е твърде късно и прокуратурата ги подпука, а сега имат нужда от успокояване на обстановката и забрава на делата им, за да започнат да лъжат на нова сметка - сега вече предсрочни избори не са им нужни. Т.нар. Президент на РБ е вторият фактор, който усилено се нуждае от почистване на имиджа и затова от периодично се изкаже /изходи/ по някоя тема, която не разбира, но това не му пречи да гьонсуратства... Никой ли не разбира, че всички партии са производни на БКП /БСП/, никой ли не се замисля, че прилагането на ултралеви методи в протестите не може да доведе до центристко или дясно управление?! Т.нар. "олигарси", а по-точно местни бизнес феодали в България са не повече от 100 човека, всички те са навързани, като свински черва!!! Банките са техни, предприятията са техни, ресурсите са техни - ваш е само окрадения ви труд, който е в пъти обезценен!!! И изведнъж студенти /кой студент, кой не/ ОКУПИРАТ, БЛОКИРАТ, МАРШИРУВАТ - алоооооо... Гледам логото на т.нар. "Раннобудни студенти" - свит юмрук в стил "Вемсеремос, ще победим!" - ХА, ХА, ХА... Липсва