Отидете към основна версия

1 135 27

Независимост от 1908 г. през 2023 г.

  • независимост-
  • българия

Да ни е честит историческият Ден на Независимостта, приятели! …и поредните избори след 5 седмици ...

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Преди 115 години е била постигната Третата заключителна стъпка в извоюването и утвърждаването на ВИЗИЯТА национален суверенитет. След Освобождението, въпреки Берлинския конгрес (през юли 1878 г.) и след непокорното Съединение на 6 т.м. 1885 г., въпреки несъгласието на т. нар. велики сили, вкупом!

Дължим благодарност на тогавашни политици, на княз Фердинанд I, приел титлата цар на българите. Почти последният му полезен за България държавнически ход.

Следват 4 години Независимост. И ... нови зависимости, до началото на 90-те години на м.в. Когато за кратко време отново бяхме независими. Докато, в нарушение на демократичните принципи, БЕЗ ВСЕНАРОДНИ ДОПИТВАНИЯ политическата клика не ни сервира нови държавни несамостоятелности с неизгодни васални субординации !

През т.г. няма да ви обременявам с повече история за 22 септември. НО: новите папагалствания ни тласкат към нежелани от преобладаващото мнозинство българи съучастия в чужди кроежи, даже във военен конфликт на североизток от България, като безкритично солидарни марионетки.

Надявам се да споделяте, Приятели, или да се замислите над КАУЗАТА за ненамеса в конфликта и за възможно по-широк неутралитет, за да избегнем въвличането ни като сцена и участници във военните действия на североизток.

Изглежда, че до 1908 г. и 1912 г. Родината е била по-самостоятелна в решенията си?!

Гордея се със своите деца, снаха, зет и семействата им, решили да работят и учат в България! Въпреки, че последните са изложени „на манипулации” по безумни учебни програми, генериращи пълен отказ от мислене, от логика и представа за бъдеще. Незащитени от агресията на грантаджии възпитател-пропагандатори на джендър-либерал-глобализаторски „ценности”.

На изборите нямам желание да гласувам за послушници в горните „ценности” - полуграмотници, които да пожертват моите и нашите деца и внуци като пушечно месо за чужди интереси или като колониална работна сила! Нека индивидуални доброволци станат корумпираните управници, полит-еротооман/к/и, обхванати от свръхценностна властова психопатия и кандидат-управленци селтаци чалгар-тарикати, харвардски или кеймбриджски юпита: глобал-либерали с реномирано на Запад, но на практика с килийна подготовка за колониална администрация на /Юго-/Изтока. Обикновено лекета-приспособенци = „атлантико-европейци” с корени в ТКЗС и екс-БКП. Генетични наследници на бивши доброволни активни доносници, шмекери, или неудачници и измекяри на всички предшестващи власти поред. Сега – ястреби-тунеядци на неолибералните Диктатура и Инквизиция, копиеносци на забрани за информирано и алтернативно мнение.

Да си пожелаем да превърнем България в ЗОНА НА МИРА И НЕЗАВИСИМОСТТА!

Честита Ви бъдеща Независимост!

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 10 гласа.

Свързани новини