Last news in Fakti

22 Септември, 2023 16:00 1 115 27

Независимост от 1908 г. през 2023 г.

  • независимост-
  • българия

Да ни е честит историческият Ден на Независимостта, приятели! …и поредните избори след 5 седмици ...

Независимост от 1908 г. през 2023 г. - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Преди 115 години е била постигната Третата заключителна стъпка в извоюването и утвърждаването на ВИЗИЯТА национален суверенитет. След Освобождението, въпреки Берлинския конгрес (през юли 1878 г.) и след непокорното Съединение на 6 т.м. 1885 г., въпреки несъгласието на т. нар. велики сили, вкупом!

Дължим благодарност на тогавашни политици, на княз Фердинанд I, приел титлата цар на българите. Почти последният му полезен за България държавнически ход.

Следват 4 години Независимост. И ... нови зависимости, до началото на 90-те години на м.в. Когато за кратко време отново бяхме независими. Докато, в нарушение на демократичните принципи, БЕЗ ВСЕНАРОДНИ ДОПИТВАНИЯ политическата клика не ни сервира нови държавни несамостоятелности с неизгодни васални субординации !

През т.г. няма да ви обременявам с повече история за 22 септември. НО: новите папагалствания ни тласкат към нежелани от преобладаващото мнозинство българи съучастия в чужди кроежи, даже във военен конфликт на североизток от България, като безкритично солидарни марионетки.

Надявам се да споделяте, Приятели, или да се замислите над КАУЗАТА за ненамеса в конфликта и за възможно по-широк неутралитет, за да избегнем въвличането ни като сцена и участници във военните действия на североизток.

Изглежда, че до 1908 г. и 1912 г. Родината е била по-самостоятелна в решенията си?!

Гордея се със своите деца, снаха, зет и семействата им, решили да работят и учат в България! Въпреки, че последните са изложени „на манипулации” по безумни учебни програми, генериращи пълен отказ от мислене, от логика и представа за бъдеще. Незащитени от агресията на грантаджии възпитател-пропагандатори на джендър-либерал-глобализаторски „ценности”.

На изборите нямам желание да гласувам за послушници в горните „ценности” - полуграмотници, които да пожертват моите и нашите деца и внуци като пушечно месо за чужди интереси или като колониална работна сила! Нека индивидуални доброволци станат корумпираните управници, полит-еротооман/к/и, обхванати от свръхценностна властова психопатия и кандидат-управленци селтаци чалгар-тарикати, харвардски или кеймбриджски юпита: глобал-либерали с реномирано на Запад, но на практика с килийна подготовка за колониална администрация на /Юго-/Изтока. Обикновено лекета-приспособенци = „атлантико-европейци” с корени в ТКЗС и екс-БКП. Генетични наследници на бивши доброволни активни доносници, шмекери, или неудачници и измекяри на всички предшестващи власти поред. Сега – ястреби-тунеядци на неолибералните Диктатура и Инквизиция, копиеносци на забрани за информирано и алтернативно мнение.

Да си пожелаем да превърнем България в ЗОНА НА МИРА И НЕЗАВИСИМОСТТА!

Честита Ви бъдеща Независимост!


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    4 13 Отговор
    Няма независимост на БГ, докато има руски слуги по високите етажи на властта
    като резидента Радев

    Коментиран от #7

  • 2 ХАХАХА

    11 2 Отговор
    Независимост! Много /не/ зависими от посолствоТО да ни е честита новата /не / зависимост!
  • 3 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 0 Отговор
    Честит Празник и Прекрасен Уикенд Българи
  • 4 Последния Софиянец

    11 0 Отговор
    България е независима понеже от нея нищо не зависи.
  • 5 За размисъл

    0 3 Отговор
    Това е правилния ден за Национален празник.
    Честит празник, скъпи сънародници!

    Коментиран от #26

  • 6 Браво, добра статия !!!

    6 1 Отговор
    И аз за полуграмотници, които искат да пожертват нашите деца и внуци като пушечно месо за чужди интереси или като колониална работна сила няма да гласувам но това не е достатъчно според мен. Активна ОФ съпротива е нужна срещу Нацистката Атлантическа Окупационна Власт в България.
  • 7 Ъхъъъъъ,

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    Няма независимост за БГ, докато има атлантически продажни слуги по високите етажи на властта !!!! Нацистката Атлантическа Окупационна Власт трябва да бъде премахната категорично.
  • 8 От независимост на независимост

    3 1 Отговор
    Та станахме независещи в ЕС и НАТО
  • 9 Сън в лятна нощ

    6 2 Отговор
    Ние сме една сбирщина от подлоги -и сме наведени в конкретния исторически момент, било към Германия, чиито съюзник бяхме, било към СССР, на когото искахме да сме съюзна република, било към САЩ комуто слугуваме сега! НИКОГА не сме имали самостоятелна политика и суверинитет! НИКОГА!!! Подлоги сме и такива ще си останем! Кой от т.н. наши герои не е предаден от българи? Дори История славянобългарска е написана (по скоро преписана от архивите в Атон) едва през1780 г.!!! На всичко отгоре агенти на ДС откраднаха оригинала от Атон и брахме срама, за да го върнат в манастира!
  • 10 Българин

    5 3 Отговор
    някога може да сме били независимми, сега сме окопирани от 4 американски бази

    сега не сме независими а окопирана територия денков е предател тагарев също това са кукли на конци където галя ги командва

    Коментиран от #14, #24

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Механик

    3 4 Отговор
    Петата колона на Москва от национални предатели и българофоби не престана да омърсява светлите дати от българската история с гнусни те си проруски внушения.
  • 13 Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺

    2 2 Отговор
    Гърков е стара руска подлога, от най-мръсните!

    Коментиран от #17

  • 14 Истината

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "Българин":

    Окупирана е кухата ти лейка от руската пропаганда.
  • 15 Само питам

    2 1 Отговор
    Как пропагандните тези на един говорител на Москва може да предизвикат "конструктивни дебати"?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Именнно!

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺":

    Вместо "приятели",да се чете "другарки и другари"
  • 18 Комшията

    2 1 Отговор
    Празник на зависимостта да празнуваш когато си винаги зависим от някой дядо и е видимо, няма как да му се радваме и да продължават да ни заблуждават
  • 19 Пилат

    2 1 Отговор
    Независими сме! Нищо не зависи от нас. Народ без характер.
  • 20 ИЗПЪРДЯНКО

    0 2 Отговор
    Съединението или днешната дата, трябва да станат официален празник на местото на трети март. Това са дати на които българите сами са взели решенията, докато на трети март, дори не са поканени да присъстват. На "другарят" Гърков сигурно му се върти из "манерката" девети септември, но дори и той разбира ,че русофилията умре и няма връщане назад. Затова ръси "алабализми", като най-редовен комундел.
  • 21 Коментар

    1 1 Отговор
    Тази година не го празнуваме,защото някои Продажни Политици са наведени пред посолствоТО.Толкова зле не е било никога.
  • 22 НЯМАМЕ НЕЗАВИСИМОСТ!!!

    0 1 Отговор
    Все още сме под руско робство.
  • 23 Резидента

    0 1 Отговор
    Главният руски поп Кирил-милиционера от КГБ, дойде в България на 3 март за да нахока и унижи Президента Радев в Президентството насред София пред камерите на цял свят!
    А вицето Илянчето падна на колене пред руският поп да му целува ръце, а след това издаде стотици БГ паспорти на руските шпиони! В нормалните държави Митрофонова щеше да бъде изгонена веднага!
  • 24 Гъй кат гледам

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Българин":

    Балшой скръб е обхванала нащи рушифили. Сърце, майко, не трай да гледа как “поробители” и “асвабадители” са плеснали с ръце и са се прегърнали. А над бащино ми огнище черен солджърс се курдисал и пее ; ах, как вольно дъйшит человек, без утамителния запях на потни ватенки и ушанки. А зад обора, бабушка Митрафонова - бездомна, безнадеждна и унила, подсмърча злобно и приглася: “Ну, пагоди , ну, пагоди “ ! Кароче, биг биг сеир се очертава, драги зрители ; сакън не сменяйте канала !
  • 25 ГОРСКИ

    2 0 Отговор
    Сега сме зависими, на времето харода е знаел какво иска а сега политиците само разделят народа и да крадат!!!!!!!!!!
  • 26 ГОСТ

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "За размисъл":

    какъв празник ще е ако намаше руско турската война след която се явяваме пред света дори и като васали на Турция. кое е по важно че има княжество България на картата дори като васал или територия на която поробителя да налага геноцид. кое е по напред яицето или кокошката.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.