Отидете към основна версия

9 279 66

30 октомври 2023-а!? Какво ще работи Антон Хекимян…

  • антон-
  • хекимян-
  • работа-
  • терзиев-
  • васил-
  • вили-
  • лилков-
  • ваня-
  • григорова-
  • кмет-
  • софия

Дали пък „сглобката“, разбирай Васил Терзиев, няма да го покани за зам.-кмет…

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

30 октомври 2023-а!? Местните избори в София са минали (б. р. - тук правим уговорката, че датата може да се измести със седмица, ако има балотаж в София, но да приемем, че нещата се решават още в първи тур). Емоцията е минала, страстите са потушени, едни празнуват (б. р. – то при местни избори всички празнуват, защото всички са победители, но нейсе), други правят анализи на ситуацията защо и те не празнуват. Изобщо еуфория. Кметуването започва.

Но за кого?
Определено кандидатурата на Антон Хекимян като кандидат за кмет на София, издигнат от ГЕРБ, е нестандартна, нетипична, леко ексцентрична – да приемем, че е критикувал управлението на ГЕРБ от телевизора през годините, а сега да трябва да обяснява как всичко е „по мед и масло…“, то това си е направо тъпо, но иначе медийно логична, по борисовски угодна, както и леко пригодна на ситуацията, добре постлана – предвид противника, комуникационно издържана и т.н. Все неща, които ще намират своята проекция във времето до 29 октомври. Съдният ден! А следа това какво ще стане с Хекимян. Кой ще го вземе на работа и изобщо що за работа ще започне.

Пред другите кандидати този въпрос не стои, защото…
Васил Терзиев
не е кмет – дреме му на шапката. Даже и по-добре, че няма да се обяснява защо и на кого е син. Бизнес си има, пари си има, живот подреден. Няма грижи.
Ваня Григорова – от де дошла, там и се върнала. Синдикатлъкът няма да ѝ избяга. Само ще е натрупала опит.
Проф. Вили Лилков – кандидатира се на пук на Терзиев. Де с него, там и без него. Не е приритал за работа.
Арх. Виолета Комитова – в последните години стана политик, че взе да ѝ хареса. Цял живот архитект, дали ще е кмет – няма да е, но архитект няма кой да я спре.
"Възраждане" издигнаха настоящия депутат Деян Николов, който е председател на партията в столицата. Работил е в сферата на логистиката, статистиката и бизнес анализа, като се твърди, че е работил за "най-големите компании в света" - без да се уточнява кои са те.

Поетът и сценарист Ивайло Вълчев е кандидатът на "Има такъв народ" – Слави Трифонов няма да се отрече от него.

ДПС не издигнаха своя кандидатура за столицата.

ВМРО пък издигна за кмет Карлос Контрера – и Красимир Каракачанов няма да се откаже от него. Георги Неделчев е кандидат за кмет, издигнат от Български съюз за директна демокрация. Камен Дюлгеров е кандидат на „Български гласъ“. Мажд Алгафари е издигнат от „Граждани за Общината“. Петър Клисаров е кандидат за кмет на „Пряка демокрация“. Мария Колева е издигната от „Правото“. Емил Атанасов е кандидат за кмет, издигнат от Български социалдемократи. Красимир Стойчев - от „Партия на Зелените“. Теодор Дечев е кандидат за кмет, издигнат от Българска социалдемократическа партия. Калин Крулев - ПП „Общество за нова България“. Александър Томов е кандидат за кмет, издигнат от Българска социалдемокрация – Евролевица. Симеон Ананиев - ПП „МИР“. Светослав Витков - „Глас народен“. Асен Ангелов - "СБОР". В битката за поста се включва и независимият кандидат Радостин Василев.

думи прости, останалите кандидати са на принципа „хайде да се пробваме“. Ако стане кмет, еха, ако – не, животът продължава. Няма драма.

А при Хекимян как ще продължи животът…
Ще се върне в БТВ? Това ще се отрази на медията по-лошо от напускането му. Ще отиде в друга телевизия? Надали някой ще посегне към „бодливия кактус“ веднага с голи ръце.

Единственият му шанс е ГЕРБ
А това не е прецедент. Аз ти правя услуга, ти ми правиш услуга. Не са един и двама хората, които ГЕРБ приютява, защото е имало „джентълменска сделка“. Тома Бикова, проф. Асен Балтов – той поне си каза, че политиката не е неговото и си се върна към професията на хирург в „Пирогов“, Младен Маринов – шеф на СДВР, главен секретар на МВР, вътрешен министър и депутат, Христо Терзийски – пак по линя на МВР, проф. Костадин Ангелов – пак по медицинска линия. Та веднага Хекимян може и да не стане депутат, но място в ГЕРБ ще има за него. Напролет идват избори за европарламент. Защо да не го видим евродепутат – условието е да поведе листа.

А и защо Васил Терзиев, ако стане смет на столицата, по линия на „сглобката“ да не го направи заместник-кмет. Би му бил полезен със сигурност.

Какви ли мисли ще се въртят в главата на Хекимян на 30 октомвр и въпросът: „Какво ще работя…“

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 38 гласа.

Свързани новини