Отидете към основна версия

5 454 65

Пътищата не ги чупят колите ви, а претоварените тирове. Плащате вие...

  • пътища-
  • такси-
  • ремонти-
  • камиони-
  • георги харизанов

Пътната поддръжка струва над 1.3 млрд лева годишно, а приходи от тол-системата са 0.5 млрд. лева. Познайте кой поема разликата

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Причината магистралата да изглежда като на Снимка 1 е в това, че никога няма да разберем колко тежи камионът на Снимка 2.

В продължение на стотици километри картината е една и съща - лявата и аварийната лента са като нови, а средната вече е преасфалтирана поне веднъж.

Пътищата не ги чупите вие с колите си, а ги унищожават претоварените тирове. На които АПИ наскоро намали цените на тол-а със задна дата и сега се чуди как да им връща пари. Да им връща.

Отново повтарям простата сметка:
Пътна поддръжка над 1.3 млрд. лева годишно, приходи от тол-системата - ~0.5 млрд лева. Разликата я плащате всички вие с данъците си, вместо да я няма и всичко да функционира на простия принцип ползваш - плащаш.

Отново повтарям простата истина:
Тол-системата има над 100 кантара, инсталирани в пътната настилка в цялата страна, които държавата отказва да лицензира и да използва за контрол на претоварването на камиони и автобуси.

Познайте в чии интерес, за да подушите и откъде идват натискът и корупцията. Не е трудно.

Днес откриваме 16-тата Национална конференция по транспортна инфраструктура, на която имам честта да съм водещ.

А в близките дни ще ви запозная с един експертен доклад и няколко много интересни документа във връзка с темата на тази публикация.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 75 гласа.

Свързани новини