Отидете към основна версия

2 642 29

Управляващите препълниха кошницата с успехи!

  • българия-
  • шенген-
  • австрия-
  • божидар чеков

Ако повтаряш от сутрин до вечер, че унижението е успех, то наистина минава за такъв

Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Един час преди 2024 година те ни зарадваха с успеха да плуваме и летим свободно към Европа.

Фактът, че политиците се радват повече от тираджиите, изисква по-сериозно обяснение.

В началото на миналия век, руският физиолог - Иван Петрович Павлов наблюдава връзката между инстинкта и рефлекса на кучето си. Той стига до заключението, че желателното и реалното са взаимно свързани. Връзката между тях е рефлексът. Ако повтаряш от сутрин до вечер, че унижението е успех, то наистина минава за такъв. По настоящем управляващите съзнателно прилагат "Рефлексът на Павлов". В него има две съставни части - въображаемото или необходимото и реалното.

Те съзнават, че са на ръба на легитимността. Закрепили се на власт с по-малко от 20% избирателна подкрепа, те си служат с "въображаемото", което им е необходимо за да оправдаят "царуването" си. За "реалното" не желаят да чуят изобщо. Влизането "по въздух и по вода" не представят като унижение, а като победа.

По същия начин харизването на козлодуйските реактори е успех, а не безумие.

Еманюел Макрон предвижда 10 годишна война в "Червено море" и подготвя Франция за нова енергийна криза, докато депутатът на ДБ Мартин Димитров, щастлив като гимназистка след първата целувка, заявява, че войната е към края си и на 1 март спираме успешно Дерогацията, поредно действие в полза на България..?!

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 54 гласа.

Свързани новини