Отидете към основна версия

2 423 23

Началото на края на левичарските WOKE тъпотии

  • президентка-
  • харвард-
  • оставка-
  • скандал-
  • клодин гей-
  • woke

Президентката на университета Харвард подаде оставка след чутовен скандал и абсолютно позорното и за нея, и за институцията Харвард /не му върви на този университет с рекламните лица/ и за американската образователна система изслушване в Конгреса

Илюстративна снимка, БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Началото на края на левичарските WOKE тъпотии:

Две многозначителни и много значителни събития, случили се в последните дни.

Скандалът “Харвард”

Президентката на университета Харвард подаде оставка след чутовен скандал и абсолютно позорното и за нея, и за институцията Харвард /не му върви на този университет с рекламните лица/ и за американската образователна система изслушване в Конгреса.

На въпросното изслушване въпросната госпожа Гей отказа да заклейми антисемитските про-хамас левичарски протести, призоваващи за изтреблението на израелския народ “от реката до морето”. Отказа са квалифицира призивите и заплахите за изтребление като вербална агресия и се гърчи като настъпен червей, само и само да не изрече и една критична дума за дежурните врякащи левундери и окритите им заплахи с физическо насилие към техни състуденти евреи.

След което позорът стана пълен и доведе до края на академичната ѝ кариера и публичната ѝ активност, придружен и от доказателства за нейно плагиатство.

Чудесна новина и прекрасен урок за колегите ѝ в други университети, толериращи всяко безумие на дебели жени със синя коса и мъже в чорапогащи.

***

Наградите “Златен Глобус”

На откриването на тези награди преди няколко години Рики Джървейс произнесе най-великата анти-woke реч, произнасяна някога в Холивуд. В нея той направи на салата и престорената загриженост, и лицемерната алчност, и политическия активизъм на нищо неразбиращи от политика хора, и левичарските тъпотии на целия Холивудски елит.

“Нямате образованието и знанията да говорите за политика. Повечето от вас са прекарали в училище по-малко време от Грета Тунберг. Вземете си наградката, благодарете на агента си и изчезвайте от сцената”. Последното - не точно с тези думи, но не искам да ме баннат.

Няколко години по-късно самият Рики Джървейс спечели наградата Златен Глобус за стендъп-лайв, в който отново прави на салата всички обекти на левичарска загриженост и свързаните с тоя woke буламач обръщения, клишета, забрани и ограничения.

Стендъп-лайв, за който хиляди “либерали” /каква ирония само/ ревнаха да бъде свален от Нетфликс и разкаран от социалните мрежи заради… шеги. Пиперливи шеги. Шеги.

По-важното: Заветът на Рики отпреди няколко години се сбъдна в тоталната си цялост.

Нито един човек от спечелите награда холивудски звезди не каза нито една дума за политика, активизъм, зеленизъм, алармизъм и Грета Тунберг. Взеха си наградките, благодариха и се разкараха. Усетили, че woke активизмът вече не носи никакви точки и никакъв имидж на извисен и загрижен за хората и планетата хуманист.

***

Културата и образованието са двете сфери, формиращи в най-голяма степен мнението на аполитичната младеж. И тези две ключови остъпления на левичарството са от изключителна важност.

Битката се обръща. Вълната спада. Реакцията надделява, а безумията на джендъризма отстъпват.

И е много, ама много важно, че тази абсурдна идеология започва да губи терен и да изчезва, преди да ни бъде насилствено привнесена под миловидното “демократични ценности” и “така е в най-развитите общества”.

Защото сега може и да не проумявате как 15 годишно дете няма право да пие, да пуши, да кара кола, да излиза само след 22ч и да отиде на дискотека, но има право да започне по свои воля и усмотрение хормонална терапия за смяна на пола и да си направи операция за хирургично отстраняване на половите органи.

Можеше и да ви се наложи да го проумявате.

И заплахата все още е там.

Но започва да губи.

А това е прекрасно.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 54 гласа.

Свързани новини