Отидете към основна версия

3 693 200

Путин оправда нацизма пред Тъкър: Полша била виновна за нахлуването на Германия

  • владимир путин-
  • адолф хитлер-
  • русия-
  • полша-
  • украйна-
  • германия

Руският президент вижда себе си като нов Хитлер, извършващ въоръжена агресия в Европа

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Йон ГРОСУ, AVA

Главният "герой" и инициатор на т. нар. "специална военна операция" - руският президент Владимир Путин, в широко разпространено интервю с американския журналист Тъкър Карлсън, направи доста впечатляващ и резонансен сеанс на саморазобличение. Той всъщност призна, че оправдава действията на Хитлер и осъжда поляците, които в действителност станаха жертва на нацистката агресия през 1939 г.

Путин посочи, че поляците са принудили Хитлер да атакува. Той каза: „Вместо Данциг се появи Гданск и Хитлер ги помоли да го предадат по мирен начин, а поляците отказаха“. И според руския президент те не са оставили друг шанс на Хитлер, освен да започне военни действия, довели до избухването на Втората световна война.

Това изявление на руския президент, освен опит за оправдаване на престъпленията на нацизма, прехвърляне на вината за глобалната касапница от агресора върху жертвата, трябва да се разглежда и като публично признание на Путин, че се идентифицира с Хитлер. Прилагайки настоящата ситуация към събитията от 1939 г., Путин вижда себе си като нов Хитлер, извършващ въоръжена агресия в Европа.

Подобно на Хитлер, от 2022 г. Путин непрекъснато повтаря по време на телевизионни предавания, че Русия не е нападнала Украйна, а е била принудена да започне така наречената специална операция. В главата на руския президент живее мисълта, че той, подобно на Хитлер някога, е бил принуден да започне война.

Международната общност трябва да благодари на американския журналист Тъкър Карлсън, че даде на света възможността да види директно неонацизма на Путин с неговото интервю. Прокламацията на руския президент за "денацификация" на Украйна не е нищо повече от кървав опит за сублимация, която засегнатата от нацистки метастази глава на Путин прехвърля върху здравите глави.

Прогнозирайки по-нататъшното развитие, можем спокойно да предположим, че след изявлението на Путин, че поляците са принудили Хитлер да атакува, вероятно ще последва съобщението, че евреите са принудили Хитлер да започне Холокоста. Това е извратената логика на руския президент. Признаването от западната общност на изборите на Путин през март тази година ще означава легитимиране на новия Хитлер на европейския континент. Това не може да се позволи!

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 78 гласа.

Свързани новини