Отидете към основна версия

1 949 20

Любомир Канов: Говорят за дерибеи. Понякога за олигарси

  • любомир канов-
  • конституционен съд-
  • конституция-
  • промени-
  • съд

България е поробена от съдилища, прокуратура и “служби”, които са отнели свободата и правата на всички нейни поданици

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Говорят за дерибеи. Понякога за олигарси.

Това коментира във "Фейсбук" Любомир Канов.

Но вече цяла вечност никой не вижда, не споменава, не протестира и не се съпротивлява срещу очевидното:

А то е, че страната е в плен на правораздавателната си система. България е поробена от съдилища, прокуратура и “служби”, които са отнели свободата и правата на всички нейни поданици, освен онези, които са закриляни от тях. Именно тези системи дерибействат, но Площадът винаги виси под опашката на Коня и надува оттам вувузелите безмислено и сляпо.

Докато “гражданското общество” и неговото недоволство не се излее пред съдебните и прокурорски дерибеи и не ги извади от анонимните им кабинети с шутове, яйца, домати и павета, нищо няма да се промени. Населението псува “политиците” и брои кюфтетата в Парламента, но истинското безвластие и беззаконие е скрито в съдебните палати и под тогите.

Там са осемте джуджета, нотариусите, Черничкият, клуб СС, Административните съдии, емисарите-адвокати с пачките, ченгетата с подслушаните разговори, записи и компромати, там е и властта на двестакилограмовия Корлеоне “ДП” —Държавно Предприятие.

Никакви партии и избори няма да променят това и дори ако местната Жана Д’ Арк протестно си запали кюлотите на жълтите павета, истинските дерибеи ще дойдат само да се посмеят малко и да се позабавляват на площада.

След това ще се приберат зад добре охраняваните дебели зидове на съдебните учреждения, ще продължат да раздават беззаконие, да си шушукат помежду си и да оправдават всичко с дълги юридически безмислия и текстове, имитиращи правото.

Висш съдебен съвет? Колегии? Висши съдилища? Висши прокуратури? Та това са висши позорища! Никой ли не вижда това? Свършиха се доматите и свирките или рупорите се повредиха? Ковчезите къде са?

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 34 гласа.

Свързани новини