29 Юли, 2024 16:00 1 946 20

Любомир Канов: Говорят за дерибеи. Понякога за олигарси

  • любомир канов-
  • конституционен съд-
  • конституция-
  • промени-
  • съд

България е поробена от съдилища, прокуратура и “служби”, които са отнели свободата и правата на всички нейни поданици

Любомир Канов: Говорят за дерибеи. Понякога за олигарси - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Говорят за дерибеи. Понякога за олигарси.

Това коментира във "Фейсбук" Любомир Канов.

Но вече цяла вечност никой не вижда, не споменава, не протестира и не се съпротивлява срещу очевидното:

А то е, че страната е в плен на правораздавателната си система. България е поробена от съдилища, прокуратура и “служби”, които са отнели свободата и правата на всички нейни поданици, освен онези, които са закриляни от тях. Именно тези системи дерибействат, но Площадът винаги виси под опашката на Коня и надува оттам вувузелите безмислено и сляпо.

Докато “гражданското общество” и неговото недоволство не се излее пред съдебните и прокурорски дерибеи и не ги извади от анонимните им кабинети с шутове, яйца, домати и павета, нищо няма да се промени. Населението псува “политиците” и брои кюфтетата в Парламента, но истинското безвластие и беззаконие е скрито в съдебните палати и под тогите.

Там са осемте джуджета, нотариусите, Черничкият, клуб СС, Административните съдии, емисарите-адвокати с пачките, ченгетата с подслушаните разговори, записи и компромати, там е и властта на двестакилограмовия Корлеоне “ДП” —Държавно Предприятие.

Никакви партии и избори няма да променят това и дори ако местната Жана Д’ Арк протестно си запали кюлотите на жълтите павета, истинските дерибеи ще дойдат само да се посмеят малко и да се позабавляват на площада.

След това ще се приберат зад добре охраняваните дебели зидове на съдебните учреждения, ще продължат да раздават беззаконие, да си шушукат помежду си и да оправдават всичко с дълги юридически безмислия и текстове, имитиращи правото.

Висш съдебен съвет? Колегии? Висши съдилища? Висши прокуратури? Та това са висши позорища! Никой ли не вижда това? Свършиха се доматите и свирките или рупорите се повредиха? Ковчезите къде са?


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българка

    29 2 Отговор
    "България е поробена от съдилища, прокуратура и “служби”, които са отнели свободата и правата на всички нейни поданици
    Там са осемте джуджета, нотариусите, Черничкият, клуб СС, Административните съдии, емисарите-адвокати с пачките, ченгетата с подслушаните разговори, записи и компромати, там е и властта на двестакилограмовия Корлеоне “ДП” —Държавно Предприятие."
    Кратко, точно и ясно.

    Коментиран от #12

  • 2 Хахахааа

    3 25 Отговор
    „Висши съдилища“, „Висши прокуратури“!!! ХАХАХА!!! Такова животно няма! Има ВЪРХОВЕН касационнен съд, ВАС и ВЪРХОВНА касационна прокуратура!
    Сайта, веднага скрийте това излагащо се „позорище“! Щото и вие се излагате
  • 3 Остен

    4 30 Отговор
    Бля, бля, бля… Авторът не разбира нищо от право, юриспруденция, правоприлагане и правораздаване. Надрънкал е куп висши глупости.

    Коментиран от #5

  • 4 БГ светлина

    23 1 Отговор
    Висш съдебен съвет? Колегии? Висши съдилища? Висши прокуратури? Та това са висши позорища! Никой ли не вижда това? Свършиха се доматите и свирките или рупорите се повредиха?

    Коментиран от #10

  • 5 Стършел

    23 1 Отговор

    До коментар #3 от "Остен":

    Напротив, не ти е нужно никакво образование за да виждаш очеизвадното! "Щом за милиони няма закони, а за кокошка няма прошка", какво още трябва да се обяснява?!
  • 6 cтрелок

    4 23 Отговор
    що ни занимавате с мнението на сички световно неизвестни неудачници ?
  • 7 Лекар

    2 24 Отговор
    Канов да си седи в Ню Йорк и да си гледа откачалките, щото е същият като тях.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Българин

    15 1 Отговор
    За първи път някой да посочи истинската причина, да напише ИСТИНАТА ЗА ТРАГИЧНОТО СЪСТОЯНИЕ НА БЪЛГАРИЯ ! "ПРАВИСТИТЕ" УНИЩОЖИХА ПРАВОТО В БЪЛГАРИЯ ! Многократното увеличение на "юристите" доведе до унищожението на БЪЛГАРИЯ - ликвидацията на съдилищата от старата власт, най-вече тоталната политизация на правосъдната система , доведе до това юридически мекерета да "раздават" правосъдие, да си прокарват правила и закони, гарантиращи собственито им забогатяване, да ограбват българите ( които, всъщност си го заслужават, защото търпят тези "народиизедници" облечени в тоги" ! Направете сметка, колко са "новите прависти" и ще ви светне да каква степен са се увеличили метастазите на този тумор в правосъдието !

    Коментиран от #15

  • 10 Българин

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "БГ светлина":

    Време е за паветета !
  • 11 Отец Петка

    7 0 Отговор
    Чорбаджии и изедници. шарлатани, магницки и дерибеи.
  • 12 Българин

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Българка":

    Време е за паветата !
  • 13 Българин

    8 0 Отговор
    Никакви партии и избори няма да променят това и дори ако местната Жана Д’ Арк протестно си запали кюлотите на жълтите павета, истинските дерибеи ще дойдат само да се посмеят малко и да се позабавляват на площада !
    С протести няма да стане ! Тоягата трябва да заиграе по гърба на тогите ! Това ще е правосъдие и правораздаване !
  • 14 СЗО

    6 0 Отговор
    Народа спи.
  • 15 Казах

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "Българин":

    Като цяло си прав. Системата тотално се опростачи. От нея изчезна академична на актовете за сметка на занаятчийството. Но така е, след като прави вече се изучава в села и паланки-в Магадански институти. Някога право се учеше на едно място, в ЮФ на СУ, където можеш да се запишеш само ако си минал през иглени уши. И още нещо... Системата се оженчи, над 90% от магистратите на всички нива са жени. Резултатът го виждаме. Лермонтов го е казал: в цените няма логика. Какво правоприлагане и правосъдие може да очакваме тогава от тях?? Пишат всичко на копи пръст и ако им спрат Интернет едно решение няма да могат да напишат. И накрая-изключително податливи са на тема "вземане". Впрочем, това Филчев го каза още преди много години. Това е положението.

    Коментиран от #20

  • 16 граф Монте Кристо

    3 1 Отговор
    Сега ,няма съмнение ,че съдебната система се явява отделен център на властта,не че е определящ,а просто отделен.Независима съдебна система,така както я закрепиха в началото на държавното ни разсипничество,даде отровните си плодове,ако имаше силна централна власт,съдебната система би трябвало да се вписва в цялостното течение на управлението,да помага,а не както сега да мафиотизира всичко ,до което се докосне.Превърнала се е в кривосъдие,заговорнически клъстери,интригантски кръгове и келепирджии,всичко това трябва да се измете с желязна метла.
  • 17 Емо

    3 0 Отговор
    Добре казано/написано. Съгласен съм и аз писал подобно неведнъж. Прокуратурата е каста за закрила на престъпността и основна част от нея. Изключение правт някои нейно членове, които още вярват на лъжата, че служат на справедливостта. Съдебна система за частна употреба на държавна, т.е. народна издръжка - това е. Изходът наистина е с неокастрените тояги да си поискаме обратно справедливостта. Поискай и ще ти се даде, или поне може да ти се даде, ако не си поискош, със сигурност няма да ти се даде.
  • 18 жжжжжж

    1 0 Отговор
    бих прибавил и властта на медиите .

    Коментиран от #19

  • 19 Мдаааа

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "жжжжжж":

    Журналята до един са продажници. Както и лекарите-до един са търгаши. Не търговци, а търгаши. Търговецът купи нещо с надеждата, че ще го продаде по-скъпо. Ако не успее, загубата си остава за негова сметка. Търгашът си служи с изнудване. Предметът на изнудването от лекаря търгаш е собственото ни здраве или това на близките ни. И му плащаме, плащаме, плащаме кеш нищо, че не му се следва.
    Журналята пък изнудва с доброто име на жертвите си. Спомнете си "Вестникарин ли?" на Вазов. Затова: Бой по кратните им!!!
  • 20 Българин

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Казах":

    "Системата се оженчи- над 90% са жени..." - за "адвокатките" да не говорим !