Отидете към основна версия

3 430 48

Борислав Цеков: Няколко малцинствени партии и Радев правели тайни консултации за узурпиране на властта без избори

  • борислав цеков-
  • сваляне-
  • рая назарян-
  • правителство-
  • кабинет беров

Този посредствен "филм" сме го гледали още през 1992 г.

Снимка: Нова телевизия
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Няколко малцинствени партии - ППДБ, "Възраждане", ИТН, БСП, заедно с отделилите се от ДПС и президентът Радев, правели тайни консултации за узурпиране на властта без избори.

Това написа във "Фейсбук" доц. Борислав Цеков.

Искали да свалят председателката на НС, която съвсем закономерно е от спечелилата изборите парламентарна група, а на нейно място да изберат някой от своите малцинствени среди.

Оттам, по силата на гласуваните от тях конституционни промени, искали да узурпират служебното правителство. Ще припомня само, че този посредствен "филм" сме го гледали още през 1992 г.

Тогава се наричаше "преструктуриране на парламентарното пространство". Доган и неговата група (по онова време групите на ДПС наброяваха обичайно по двайсетина депутати), заедно с президента Желев, отделилите се от СДС "сини мравки" и с БСП свалиха председателя на НС, Стефан Савов, и правителството на Филип Димитров, излъчени от партията, спечелила изборите.

Избраха си правителството на Любен Беров, което стана параван за мафията, групирана в "Мултигруп" и даде началото на незапомнен грабеж и разцвет на мутренските групировки и организираната престъпност, формирани от мрежите на бившата Държавна сигурност.

По онова време наричахме това политическо явление "беровизация на управлението". Под повърхността на случващото се днес прозират същите движещи сили. Дано не съм прав!

Поставете оценка:
Оценка 2 от 37 гласа.

Свързани новини