Отидете към основна версия

3 527 19

Шампионът с два паспорта и две сърца

  • женя гребников-
  • шампион-
  • двойно гражданство

От руска страна, никой не го упреква за решението му. На финала в Париж, срещу световният шампион Полша, Женя Гребников отново е Олимпийски шампион

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Възможно ли е да делиш успешно двойната си националност и спортна кариера? Явно да. Само руснак го може!

Женя Гребников е роден във Франция през 1990г. Баща му Борис, бивш национален състезател в Русия е треньор по волейбол в град Рен. Майка му Татяна, също е треньорка. Израснал на волейболната площадка Женя след успешна аматьорска кариера става професионалист. Като такъв играе в отбора Зенит - Сенкт Петерсбург няколко години. Никакви забрани или санкции не го засягат. Със самочувствието на свободен европейски гражданин, Женя решава сам къде и как да се развива. Така в качеството си на "либеро" - защитник, той е част от френския отбор на Олимпийските игри в Токио, който побеждава на финал Русия!

От руска страна, никой не го упреква за решението му. На финала в Париж, срещу световният шампион Полша, Женя Гребников отново е Олимпийски шампион! След последния съдийски сигнал, съотборниците на френския руснак, понесоха "либерото" на ръце. В Сенкт Петерсбург приятелите на Женя със сигурност са полели със шампанско неговия успех в Париж.

Силният и свободен човек е уважаван навсякъде, защото не се влияе от никой. Той сам ръководи съдбата си.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 30 гласа.

Свързани новини