Last news in Fakti

16 Декември, 2023 17:00 2 215 57

"По ръба" с Калина Андролова: Двойното гражданство – директен вход за чужда агентура

  • калина андролова-
  • двойно гражданство-
  • двоен агент-
  • българия-
  • промяна на конституцията

Друг интересен пример е САЩ

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Серията от безпросветни действия на политическите клики у нас продължава с обединяването им по ключови въпроси, засягащи сърцевината на държавността. Няма време да се изброят абсурдите в т.нар. Законопроект за изменение и допълнение на Конституцията. Но ще обърна внимание на идеята лица с двойно гражданство да могат да бъдат избирани в парламента, да ръководят комисии, да стават министри, премиери, съветници на премиери и др.

Ако бъде разрешено хора с двойно гражданство да заемат такива позиции, ще могат ли да заемат позиции на съдии, на ръководители на ДАНС, на ДАР, на военното разузнаване?! Добре ли звучи министърът на отбраната на България, за който така или иначе обикновено лобират външни фактори и чужди военно-промишлени комплекси, в едно обозримо бъдеще да бъде човек с двойно гражданство?! Човек, който е възможно да е живял дълги години някъде по света, да речем в Русия, или в САЩ, или в Турция?!

В различните държави проблемът с двойното гражданство е решен различно. Има държави, които не позволяват на гражданите си да имат двойно гражданство или го разрешават при много стриктни условия. Такива са Китай, Индия, Япония, Норвегия, Австрия, Иран, Саудитска Арабия, Словакия и други. Нидерландия има едни от най-строгите правила за гражданство. Ако холандец живее в чужбина повече от 10 години, той автоматично губи дори своето нидерландско гражданство.

Повечето държави в Европа, а също така САЩ, Канада, Турция и Русия допускат двойно гражданство. Някои държави допускат двойно гражданство, но само ако става дума за конкретни страни. Аржентина например допуска двойно гражданство, но само за Испания и Италия. Има държави, които позволяват двойно гражданство, но имат ограничения за участие на хора с двойно гражданство в изпълнителната и законодателната власт или да заемат позиции като съдии, директори на служби по сигурността и др. Всички държави от Балканския полуостров са именно такива, поради стечение на исторически обстоятелства и смесени етнически групи от нации по съседство.

При евентуален конфликт или война обаче гражданите с двойно гражданство ще трябва да избират лоялност към едната държава, което може да доведе до загуба на едното гражданство или до трибунал. Можем дълго да си говорим за мулти-култи-гражданството и космополитната транснационална идентичност. Но едно е държавата да дава възможност на гражданите си да притежават два паспорта, тоест да имат двойно гражданство, съвсем друго е точно тези граждани да бъдат избирани в парламента или да заемат позиции в различните видове власт.

Има държави, като САЩ и Франция, които на теория щедро позволяват и двете, но на практика контролът за достъп на такива двойни граждани до властта е непреодолим. Във Франция няма ограничения хора с двойно гражданство да се кандидатират за президент, вече имаше такива от Сенегал, от Мароко, имаше и една Ева Жоли, родена в Норвегия, но омъжена за французин. Само че Франция, която векове е била с претенции за културна елитарност, все още не е готова да демонстрира в политически смисъл промяната във френската етническа тъкан. В Германия лице с двойно гражданство също може да заеме позицията на канцлер.

Нека не забравяме, че всички тези глобалистки трикове идват по линия на зелени, либерали, социалисти и левичари, за да се отварят канали за отслабване на националната държава. Тъй като стабилността на националната държава в своята същност влиза в остро противоречие със задачите на транснационалния капитал. Оттук и лансирането на всички малцинствени претенции става особено важно. Великобритания също позволява хора с двойно гражданство да стават депутати. А гражданите на Британската общност и Република Ирландия могат да станат депутати дори без да получават британско гражданство. Но аз не бих се наела да коментирам, да го кажа така, най-интелигентните, тихи и ефективни служби за сигурност в света – британските. Каквото и да е позволено във Великобритания, то би се ползвало изключително в полза на държавността.

Трябва да се има предвид обаче, че стратегията, която е полезна за великана, може да унищожи джуджето. Въпрос на обеми, на география, на армия, на възможности в нацията за ментален процес. Не ние можем да инфилтрираме агентура на великите сили. Те могат да ни инфилтрират. И не само великите, но и регионалните мощни сили като Турция.

Друг интересен пример е САЩ. Държавният департамент заявява, че като цяло САЩ са много либерални спрямо двойното гражданство. Но уточнява, че то би било проблем от гледна точка на националната сигурност и достъпа до класифицирана информация. Затова конкретна служба по сигурността преценява дали определен човек с двойно гражданство може да работи в държавната администрация и да получи достъп до информация. Държавният департамент на САЩ не прилага никакво общо правило за двойното гражданство, обаче двойното гражданство само по себе си като факт поставя въпроса за една раздвоена лоялност, уточняват в сайта на Държавния департамент. Там е посочено също, че условието, което може да спомогне да се премахнат съмненията, свързани със сигурността, за лице с двойно гражданство, което иска да участва в изпълнителните департаментина САЩ, е именно това: лицето да изрази готовност да се откаже от двойното си гражданство. Така че на първа линия двойното гражданство е автоматично право, на втора линия обаче, грижата за националната сигурност ограничава това право по правилото за индивидуалната преценка.

Но САЩ могат да си позволят тази гъвкавост. Ние не можем. Защото сме неспособна държава от клиентелистки тип, която и без двойно гражданство във властта лесно се манипулира от външни фактори. А двойното гражданство просто ще разшири възможностите за нови политически фигури под формата на нашенци, живели дълго в чужбина да бъдат инсталирани на ключови позиции от чужди служби. Такива експерти ще оглавят и структурите за сигурност. Изобщо държавата ще се движи на автопилот отвън. Тя и сега се движи така, но по малко по-усложнен начин за навигаторите.

Българските служби трябва да реагират на безпросветните хрумвания на арогантната и смайващо корумпирана политическа върхушка в България! Защото в противен случай тези шефове на служби ще са участвали в процеса на усвояване на България от нейната югоизточна съседка, докато сляпо са обслужвали единствено компроматната война на политическите клики. Аз напълно разбирам трудността да се обясни на хора, неспособни да разбират и практикуват държавна власт, какви са опасностите за опазване на цялостта на България. Но това не оправдава бездействието. Действие трябва да има. Тъй като политицитe ни вече минават границата на допустимото. И държавата България трябва да надживее алчността и страховете на една шепа самозабравили се илитерати.

Всичко, което идва като съзнателен натиск отвън и нарцистична глупост отвътре за разбиване на националната рамка се възприема като кауза, за която нашите политикани трябва с лакти да се борят. Политиканите никога не се борят за изграждане на националната власт и укрепване на държавата. Те винаги се сражават самоотвержено за всеки елемент от поетапното сваляне на суверенитета на нашата държава. Въпрос за един милион долара е дали невежеството относно същността на държавността е водещо при действията им, или съзнателното предателство, което те старателно опаковат в постмодерните клишета на глобалистката доктрина.

Затова не трябва да се позволява емоциите по демонтирането на Паметника на Съветската армия да скрият като параван политическите ексцесии на обезумели хора, които променят Конституцията за да им е лично удобна на тях, но в сделката с дявола накрая ще постигнат нещо съвсем друго.

*Коментарът изразява личното мнение на автора и не отразява тази на БНР


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Клети нещастни копейки

    5 40 Отговор
    Волгиница заработва заради пропадналото интервю на кондукторката от посоль . Маша вика, че им пропаднал плана и сега се активира петата колона. :)))
  • 3 Калина Андролова беше човек на Волгин,

    6 36 Отговор
    вие какво очаквате - само руски дерма и простотии! Уволит немедлено!
  • 4 Тая

    4 34 Отговор
    не е с акъла си .
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Путинофил

    6 31 Отговор
    Да се впише в Конституцията:
    1. Президенти, депутати, министри и вся остальная сволачь, да се назначават само, ако имат руско гражданство.
  • 7 плюс минус

    17 2 Отговор
    А какво ще стане, ако имаш двойно гражданство между две враждуващи страни?
    Двойното гражданство не е ли да си сиамски близнак?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Вася Кликова

    27 5 Отговор
    Трябва да питаме посолството кой може да назначим. Какви са тези самоинициативи ? Загуба на време и пари...

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ами

    3 15 Отговор

    До коментар #9 от "Вася Кликова":

    Питай мутрофанова ма от посоль

    Коментиран от #19

  • 12 Ама

    3 12 Отговор

    До коментар #10 от "Захаросана":

    Дайте му одна манерка със самагон,а и рубли

    Коментиран от #55

  • 13 явор

    27 2 Отговор
    Двойното гражданство просто ще разшири възможностите за нови фигури под формата на нашенци, живели дълго в чужбина (двойни агенти) да бъдат инсталирани на ключови позиции от чужди служби. Това и във момента е така !!!
  • 14 Монката фен на Зеля

    11 2 Отговор
    Усра инският Лъвски: Ами да в БГ даже има хора с тройно и четворно гражданство - ето аз сутрин съм брюкселско зеле, наобяд съм вашингтонски орел, а вечер съм халал телавивец....
  • 15 Ма таз

    3 12 Отговор
    Работи за рубли ой

    Коментиран от #27

  • 16 Перо

    21 2 Отговор
    Дали някой депутат ще подпише клетвена декларация като агент или ще даде клетва пред чужд съдебен орган за гражданство е все едно. Сега, без да имат второ гражданство много депутати и държавници са агенти за влияние и се командорат от чуждо посолство. Изпълняват чужди решения и политики във вреда на българската държава! Например, защо му е на Тагаренко да има второ гражданство от Украйна, когато и като агент работи усърдно за ционисткия и превратаджийски режим, справя се отлично!
  • 17 Ако

    4 16 Отговор
    Волгата усети ,че му истива мястото ,ще покани амерския посланик,само и само да остане на работа
  • 18 !!!?

    7 8 Отговор
    Руската черква е "божествен" вход за чужда агентура !!!?

  • 19 Вася Кликова

    7 1 Отговор

    До коментар #11 от "Ами":

    Щом ми разрешаваш поне ми дай номера и ? Хората ви от ЦРХ нали знаят всичко ? Тук в България сме забравени от всички и всеки се оправя както може ...
  • 20 Защо да си губим времето

    11 2 Отговор
    с четене на този материал? Отдавна зрееше моментът, когато да дадем , но легитимно ,властта на нашите партньори.Така местните властимащи, ще обезсмислят ,но вече съвсем явно, съществуването си и ще се освободят даже от привидните си отговорности. Какво да ги правим, не само нас, но и себе си докараха дотука.
  • 21 Квиик

    3 11 Отговор
    Я виж имало полза и от другарката андролова..задължително трябва да има допълнение към закона че може да бъде двоен гражданин освен ако не е гражданин на руската федерация
  • 22 фашиската некоалиция

    16 4 Отговор
    Чрез този закон управляващата ни чужда агентура се самоизпира и готви за още по-мащабно окупиране на властта.

    Коментиран от #41

  • 23 Порно

    11 2 Отговор
    То Кирето вече е само български гражданин, Асенка, Тагаренко, мис Бони, Васко Ушето са били винаги български граждани, но какво от това, командва ги дори не козяшки дипломат, а писарушката Галка от ПосолствоТО.

    Коментиран от #25

  • 24 Галя от ПосолствоТО

    13 1 Отговор
    Само така, не може американското ми гражданство да е пречка да ви стана премиер, няма само Шиши, Баце и Доан да гушат
  • 25 Диамантената ръка

    4 5 Отговор

    До коментар #23 от "Порно":

    Пропуснал си Копейкин, Радев...

    Коментиран от #28

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    12 0 Отговор

    До коментар #15 от "Ма таз":

    Друго си е :

    ...Делян Пеевски, депутат от ДПС, излезе с официална позиция, че не бива да се излъчва в национална медия такова интервю и Програмният съвет реши, че не трябва. ..."
  • 28 А ии

    1 7 Отговор

    До коментар #25 от "Диамантената ръка":

    Още колко шадравана ,маяма,крушовицата и мн др
  • 29 редник

    7 2 Отговор
    / Въпрос за един милион долара е дали невежеството относно същността на държавността е водещо при действията им, или съзнателното предателство, което те старателно опаковат в постмодерните клишета на глобалистката доктрина./

    E, чак пък за един милион долара?... 😉
  • 30 Така е

    8 6 Отговор
    То "забавното" е защо се драпа и налага изобщо?За да могат такива като Кирчоасеновците живели над 10-20 г.успели да получат чуждо гражданство т.е положили клетва да служат на друга държава изведнъж ще напуснат високоплатената работа ,жилище ,статут и ще цъфнат да стават депутати и министри.Те нямат местен статут..Може да имат постоянно гражданство в БГ,но те има постоянно и в чужда държава.Тук интереса не е да дойдат успелите и можещите ,а точно корумпираните както нагледно виждаме при всеки опит.И тъй като са пришълци лесно биват овладяни
    от олигархични кръгове в техен интерес.Според мен тази екзотика е недопустима.Всички експерти са против. .Нямаме изграден капацитет за морал и национално достойнство,нито критично отношение към продажници.А умишлено се вкарва разделение.Не сме Унгария !
  • 31 Голяма активност днес

    5 14 Отговор
    Калинке, По колко плащат руснаците за всеки бълвоч ? За един приятел питам....
  • 32 Зико

    17 2 Отговор
    Тая работа с двойното гражданство е в полза на ДПС. Не случайно си траят, КОЙ го е предложил. Срамна работа.
  • 33 Ний ша Ва упрайм

    13 5 Отговор
    сега парламента са напълни с турски и американски агенти
  • 34 Ами,

    15 2 Отговор
    Досега идват тези които да решили да ядат цялата баница и да ни затрупват със заеми за компенсация.Кой точно от " успешните " навън е дошъл с чисти намерения досега? А и как ще избираме непознати?Не идват и успешните ,а измамници и авантюристи.Нищо не им пречи да бъдат инвеститори да допринесат за ноу хау ,за икономиката ,за работни места ,обаче що идват най вече да крадат .Вероятно ни смятат за много прости,и с али бали за невероятен успех ,и не знам си какво ще залъжат аборигена.Не виждам належаща нужда да се допуска двойното гражданство в днешната обстановка.
  • 35 Обединен

    12 3 Отговор
    Само болни мозъци може дапредложът и приемът(заповед от посолството) дупедавците.
  • 36 Всичко е изначално загубено

    13 2 Отговор
    Какви политици? В България така наричат една друга категория хора, крадците в костюм. Политик е човек, който предлага на другите посока и методи за постигане на определена цел. Какви цели ни предлага Борисов или Пеевски, а Киро?
  • 37 Мечок

    5 9 Отговор
    Хейтене, хейтене, такова е нареждането от посоль. Какво ще каже госпожата за руската пета колона, пуснала пипала навсякъде.
  • 38 Защо са

    8 1 Отговор
    сложили снимка на Кремъл а не на американския Капитолий?
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Демби

    4 6 Отговор

    До коментар #22 от "фашиската некоалиция":

    Първо коментирай руската пета колона пуснала пипала навсякъде после давай акъл ако имаш.
  • 42 Руския колониален придатък България

    6 8 Отговор
    Най лесно се става руски шпионин в бг,само трябва да крещиш против господарите от масква,и за евроатлантизъм,и раята веднага те внедрява в европейските структури,и после русофилите се чудят що цвилят от глад
  • 43 Права е

    9 2 Отговор
    Слугинажът мисли ли въобще
  • 44 Продажници

    7 2 Отговор
    Да не ни докарат и майдан
  • 45 Бамбука

    3 4 Отговор
    Едни и същи муцуни - дали ще е Бялата Златка, дали Каракачанина, дали Москвича, дали Копърката, дали Гуцанката или файтонната лидерка, всички са заети да плюят по България.

    Коментиран от #54

  • 46 Браво

    9 4 Отговор
    Хайтов беше казал, Който има уши, да чуе.. Но тия нашите хептем дупедавци, що за демокрация
  • 47 Браво, Андролова!

    7 3 Отговор
    "арогантната и смайващо корумпирана политическа върхушка в България" - колко точно е казано! Но като гледам коментарите тук, се убеждавам, че масовката на илитератите умее само да плюе от подветрената страна.
  • 48 Оракула от Делфи

    5 8 Отговор

    До коментар #1 от "ГРЪКА АЛИ":

    Гърция е 100 години преди нас в международните дела!
    Ние сме обезличени до идиоти, от този фатални журналистически комунизъм!
    Скакво право членуваме в ЕС, ако сме с тези феодални схващания , какво е демокрация???
    Гражданството се получава или приема, когато се родиш, или когато си намериш ,по- добра среда за живот,
    без значение коя е дуржавата!
    Това, че имаш едно, две, или повече гражданства , ти дава достъп до по широка среда на образувание и култура!
    Което означава компетентност и знания!
    Нали с това се прави успешна държава?
    "Как щял да стане министър , или шеф на ДАНС ",ако имал две гражданства ,
    е това вече е простотия, ОТ КЛАСА!
  • 49 пешо

    5 6 Отговор
    радев като е само с българско гражданство пак е чужд агент
  • 50 Айде

    4 2 Отговор
    А Борисов няма двойно гражданство, но унищожава България и работи за путин! Освен това, трябва да не се допускат некадърници и крадци във властта! Това е много по - важно!

    Коментиран от #52

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Не е така

    2 4 Отговор

    До коментар #50 от "Айде":

    Айде стига глупости.Добре,че беше Борисов да дръпнем напред .Сега тия ни връщат и създават сериозни финансови проблеми без никакъв напредък.
  • 53 Уво за 5 колона

    3 2 Отговор
    5 kолона на Русия в БГ чрез лицето Калина Андропова или Андролова се притеснява за бъдещето си и на такива като нея ? От 1989 до сега всички български структори боравещи с топ сектретна информация текат към Русия и теча е много голям . Това трябва да се спре и това ще стане чрез нови лица с двойно гражданство . Ще последва голямо уволнение за доста предатели вербовани от Русия досега и по вертикала и по хоризонтала на различни нива . В бъдеще тези неблагонадежни хора няма да имат достъп до държавна или общинска работа или частни компании с особенно значение за наионалната сигурност .
  • 54 Българските турци

    1 0 Отговор

    До коментар #45 от "Бамбука":

    Да ви управляват чужденци е чиста българска традиция !... (Княз Батенберг, Цар Фердинанд и Кобурготският български клон ) Когато управляват българи винаги има кръв (Стамболов,Станболийски...) или провинциален селски профанизъм ( БКП и Тодор Живков) !!!...Да говориш реални неща не значи да плюеш България !..Размисли и прецени отново !
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 ИНЖ

    0 0 Отговор
    Хайде тогава тази "калинка" да коментира съветския гражданин Георги Димитров??? Защо е бил министър-председател на НРБ??? Има сигурно и много други казуси...