11 Август, 2024 13:02 3 528 19

Шампионът с два паспорта и две сърца

  • женя гребников-
  • шампион-
  • двойно гражданство

От руска страна, никой не го упреква за решението му. На финала в Париж, срещу световният шампион Полша, Женя Гребников отново е Олимпийски шампион

Шампионът с два паспорта и две сърца - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Възможно ли е да делиш успешно двойната си националност и спортна кариера? Явно да. Само руснак го може!

Женя Гребников е роден във Франция през 1990г. Баща му Борис, бивш национален състезател в Русия е треньор по волейбол в град Рен. Майка му Татяна, също е треньорка. Израснал на волейболната площадка Женя след успешна аматьорска кариера става професионалист. Като такъв играе в отбора Зенит - Сенкт Петерсбург няколко години. Никакви забрани или санкции не го засягат. Със самочувствието на свободен европейски гражданин, Женя решава сам къде и как да се развива. Така в качеството си на "либеро" - защитник, той е част от френския отбор на Олимпийските игри в Токио, който побеждава на финал Русия!

От руска страна, никой не го упреква за решението му. На финала в Париж, срещу световният шампион Полша, Женя Гребников отново е Олимпийски шампион! След последния съдийски сигнал, съотборниците на френския руснак, понесоха "либерото" на ръце. В Сенкт Петерсбург приятелите на Женя със сигурност са полели със шампанско неговия успех в Париж.

Силният и свободен човек е уважаван навсякъде, защото не се влияе от никой. Той сам ръководи съдбата си.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 цербер

    4 29 Отговор
    Защо е с женско име? Женя е кратката форма на гръцкото име Евгения, което означава благородна.

    Коментиран от #19

  • 4 Не виждам

    42 4 Отговор
    Смисьл в тази статия?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Само руснак го може

    30 2 Отговор
    Нещо не разбрах в това изказване -спорта отдавна се е превърнал в пари,политика и облаги!Така че това се отнася и за камарата рускини в худ.гимнастика състезаващи се за кого ли не,африканци,араби че и българка!Та,така др. Чеков!
  • 8 Логично

    18 32 Отговор
    Кадърните хора бягат от фашистка Русия, защото не им се живее в концлагер и да мрат за кефа на диктатора.
  • 9 Гьобелс Йозеф

    25 7 Отговор
    Когато се прекали със зобта, се получава обратен ефект!
    Знаете ли с тази прекалена пропаганда, колко неутрални хора направихте върли русофили???
    Всяко лекарство, с което се прекали количествено, се превръща в отрова!
    Доказано!!!
  • 10 Просто човек

    7 17 Отговор
    Путинската марионетка в екстаз...
  • 11 Иван Аксаков:

    10 13 Отговор
    „Ох, как тежко се живее в Русия, в този смрадлив център на физически и морален разврат, подлостта на лъжата и злодейството. Вие не можете да разберете тези истински мъчения, които трябва да изпитате от пребиваването в тази среда, от стълкновението с продуктите на руската почва. Каквото и да говорите в защита на тази земя, на цялата тази мерзост лежи принадлежащият й руски национален характер“.
  • 12 Ами да

    12 15 Отговор
    Всички руснаци, които могат нещо, станаха чужденци! Какъв силен и свободен, щом не се бори за страната си и срещу путин!? Дребни, бедни души са!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 О, божидарчо!

    14 2 Отговор
    "Възможно ли е да делиш успешно двойната си националност и спортна кариера? Явно да. Само руснак го може!" Спокойно, г-н лизaч! За бг медалистите не се разчувства, колкото за някакъв руснак.
    Рефлекс ви стана да сте ибpикчии.Е...хти смешния сайт.

    Коментиран от #15

  • 15 божидар чеков

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "О, божидарчо!":

    ЗА ШАМПИОНИТЕ, КОИТО УЧАТ БЪЛГАРСКИ!
    Да не сме "Капо!" Това викаше един български депутат преди време в Париж, като си пълнеше джобовете с химикалки оставени на рецепцията на разположение на участниците.
    На 33-тите Олимпийски игри също не сме "Капо". На 19-то място сме по медали и можем да си отдъхнем, че все още ни има в класацията. Вярно, че ни порязаха с най-красивата гимнастичка на Олимпиадата – Боряна Калайн, както в Атина откраднаха златото на Йордан Йовчев. Защо постъпват по този начин съдиите с нас? Много просто – защото не сме домакини и няма никога да бъдем. Дори и да се обединим с Македония 12 хиляди спортисти и 15 милиона зрители не можем да подслоним, нахраним и опазим. Олимпийските игри повече нямат нищо общо с тези на Пиер дьо Кубертен. Днес те са гигантски. Само Великите сили са способни да ги организират. Именно тези, които прокараха границата с Македония.
    Посрещал съм Боян Радев на летището. Не бях сам. Много бяхме и тези които чакаха с мен, знаят каква блъсканица беше. Семен Новиков няма да отида да посрещам. Не защото е роден в Украйна. В спорта, противно на Мая Манолова, никой повече не държи сметка за месторождението. Причините са други. Журналистите коментират с умиление, че новият шампион учи българския химн. На Семен Новиков ще му бъде интересно да научи, че песента на Цветан Радославов е пренаписвана няколко пъти в зависимост от присъединяването на страната ни към този или онзи лагер или блок. Последния куплет например према
  • 16 божидар чеков

    1 0 Отговор
    Последния куплет например премахнат през 1990 година, гласи „Дружно братя българи, с нас Москва е в мир и бой...“
    В интервютата, които дава олимпийският шампион настоятелно благодари на Гриша Ганчев, че го е измъкнал от Украйна срещу заплащане?! Лигата за правата на човека има ли мнение относно тази сделка, както и за паспортите на другите медалисти, родени чужди граждани? Каква е ролята на Държавната агенция на българите от чужбина? На министъра на спорта и на съответните федерации? Това ли е най-добрия начин за печелене на медали, или има друг?
    Редно е придружителите и настойниците на Семен Новикав да го информират и подготвят за медийни изяви по-сериозно. Гриша Ганчев например все още не е президент и благодарността на новият Олимпийски шампион би трябвало да започне с благодарност към Румен Радев.
    Не е тайна, че Олимпийските игри отдавна не са само за надпревара между атлетите. Те са реклама и конкретна информация за случващото се в държавите на участниците. Не е броят на медали, който ръководи решенията на сериозните инвеститори към този или онзи регион на света. Понякога техният избор е изненадващ и безмилостен. Може би е случайност, може и да не е – блестящата победа на Новак Джокович в Париж, съвпадна с подписване на договор между „Ситроен“ и сръбското правителство за строеж на завод за електромобили.
    Ако представителите на България в различни спортни дисциплини, са като тазгодишните медалисти, младите българи по принуда ще продължат да търся
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Бягство

    6 0 Отговор
    До 8 А от България що бягат бе, глупако? Щото сме европейски концлагер ли?
  • 19 Лъжливото Барцелонско овчарче

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "цербер":

    Защото западняците не могат да му запомнят името (като на нашата Николина Добрева = Нина Добрев). Пълното му име всъщност е Евгений Борисович Гребенников.