Отидете към основна версия

8 183 23

Владислав Горанов и Мария Габриел – обект на проверка от ЕК след сигнал на БОЕЦ

  • владислав горанов-
  • мария габриел-
  • боец-
  • георги георгиев

Развръзката и по двата случая предстои

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

В петък КПКОНПИ съобщи, че Владислав Горанов не е бил в конфликт на интереси, докато е ползвал безплатно луксозния апартамент на своя кръстник. Очаквано. На 29.11.2018 г. гражданското сдружение БОЕЦ внесе сигнал до КПКОНПИ срещу Горанов за конфликт на интереси, злоупотреба с власт и други престъпления.

В сигнала БОЕЦ приложи и допълнителна информация, разкрита междувременно от сайтовете „Биволъ“ и „Фрогнюз“, за още една луксозна вила, която финансовият министър ползва. Както и факта, че по времето, когато е използвал безплатно луксозния апартамент на своят кръстник, синът на кръстника е бил назначен на отговорна длъжност във финансовото министерство под ръководството на Горанов. Още тогава беше предвиден резултатът – КПКОНПИ ще изпере Горанов, та нали служат на един господар!

Със същия сигнал БОЕЦ сезира антикорупционната комисия и за скандала „Стокиранегейт“, при който еврокомисар Мария Габриел е ползвала неправомерно в продължение на години общиско жилище като социално слаба, бидейки евродепутат с над 30 000 лева заплата. Щетите за Община София са за десетки хиляди левове. КПКОНПИ изпадна в ситуация, в която нямат полезен ход. Или ще трябва да образуват проверка и срещу двамата (защото казусите са сходни) и тогава скандалът ще стигне и до Брюксел, или ще трябва да „смачкат“ сигнала на БОЕЦ.

На 18.12.2018 г. от БОЕЦ са сезирали и Европейската комисия – комисар Йоурова, за скандалите покрай Владислав Горанов и Мария Габриел. На 17.01.2019 г. е получен отговор от представителството на ЕК в България, че сигналът е предоставен за разглеждане в канцеларията на комисар Йоурова.

В БОЕЦ са получили отговор и от г-н Кристиан Линдер от Комисариата на ЕК, че след разглеждането сигналът на БОЕЦ е разпределен на съответното звено за „подходящи последващи действия“! Какво точно означава „подходящи последващи действия“ предстои да разберем. Но звучи интересно.

Източник: Гражданско сдружение "БОЕЦ"

Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.

Свързани новини