Отидете към основна версия

18 228 25

Служител във фонд ''Земеделие'' имал брониран Mercedes и давал заеми на фирми за бързи кредити

  • mercedes-
  • брониран-
  • земеделие-
  • брониран

На петимата обвиняеми са наложени забрани за напускане на страната

ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Специализирана прокуратура привлече към наказателна отговорност петима служители в Държавен фонд „Земеделие“.

Има писмени доказателства, че едно от обвинените длъжностни лица е раздало през последната година с договори за заем общо 1,8 милиона лева на търговски дружества, в това число на дружества, предлагащи бързи кредити. От същото длъжностно лице са иззети и два луксозни автомобила, единият от които брониран Mercedes, който е бил оставен на съхранение в гараж в дома на Стайко и Миню Стайкови в столицата. Същото длъжностно лице е "в родство по сватовство със Стайкови", обявиха от пресцентъра на прокуратурата.

Четирима от служителите в Държавен фонд „Земеделие“ са обвинени за извършено в съучастие длъжностно престъпление - неизпълнение и нарушаване на служебните им задължения при обработката на заявления пред фонда за финансово подпомагане на еднолични търговци, свързани с обвиняемия по делото срещу Миню Стайков и други 7 лица.

Петият служител на Държавен фонд „Земеделие“ е привлечен като обвиняем за участие в ръководената от Стайков организирана престъпна група.

Сред обвинените лица е и заместник-изпълнителен директор на Държавния фонд “Земеделие“.

Трима от обвинените са дали подробни обяснения и са съдействали максимално на воденото наказателно производство. На тях са определени мерки за неотклонение „Парична гаранция“, съответно в размер 26 000 лв., 10 000 лв. и 7000 лв.

Другите двама обвиняеми са задържани за срок до 72 часа, през които ще се събират други доказателства и ще се преценява каква мярка за неотклонение да им бъде определена.

На петимата обвиняеми са наложени забрани за напускане на страната.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 16 гласа.

Свързани новини