Last news in Fakti

16 Юли, 2019 14:01, обновена 16 Юли, 2019 14:05 12 171 24

Арестуваха шестима служители на Държавен фонд "Земеделие"

  • дфз-
  • земеделие-
  • миню стайков-
  • държавен фонд земеделие

Задържаните лица помагали на Миню Стайков да усвоява евросредства

Арестуваха шестима служители на Държавен фонд "Земеделие" - 1
Снимка: БГНЕС

Шестима служители на Държавен фонд "Земеделие" са арестувани за 24 часа. Това сподели са с заместник-главният прокурор Иван Гешев на брифинг във връзка с разследването на Специализираната прокуратура срещу групата, ръководена от алкохолния бизнесмен Миню Стайков.

"В хода на това досъдебно производство са привлечени към наказателна отговорност 8 лица", каза Гешев. Цитиран от "Фокус", той добави, че ръководител на групата е Миню Стайков, който е с мярка задържане под стража.

"Налице са и обвинения за вторични престъпления за присвояване на евросредва - получени 8 млн. лв. и опит да бъдат получени около 5 млн. евро, тоест на обща стойност 18 млн. лв. при разрешени лимити общо за две програми от около 5 млн. лв. За да се случи това нещо, му е оказано съдействие от служители на ДФЗ, които не са изпълнили служебните си задължения", каза той.

Гешев заяви, че към този момент са налице доказателства за престъпление по служба от длъжностни лица от ДФЗ.

"В резултат на този анализ се извършват претърсвания на домашни адреси и на служебните кабинети на 6 лица от ДФЗ, включително заместник-изпълнителния директор на ДФЗ, директори на дирекции и други", добави Гешов.

Той каза, че тези 6 лица са задържани за 24 часа, в рамките на които екипът от следователи от следствения отдел на Специализираната прокуратура и наблюдаващи прокурори ще преценят колко от тези 6 лица ще бъдат привлечени към наказателна отговорност и какви ще бъдат мерките за неотклонение.

"Лицата са 6 само за днес. Във ДФЗ колко от тези 6 ще бъдат привлечени ще се прецени през следващите 24 часа от наблюдаващия прокурор", добави той. Гешев каза още, че от май месец досега са събирани доказателства, изготвяни са експертизи и са разпитвани свидетели.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    71 8 Отговор
    Мафията на ГЕРБ+ДПС усвоява ли усвоява, ще се пръсне :0
  • 2 бббббб

    47 1 Отговор
    А,Цвъки Когааааа
  • 3 BG citizen

    48 1 Отговор
    Ще ги пускате ли вече? Нали съобщихте на всички, айде че няма време - ще ходим на море в Гърция!!!!
  • 4 от кухнята

    44 3 Отговор
    А Порожанов кога, или ще го оставим да вършее в студентски град търсейки 18 годишни студентки за платен секс, а кмета на Пловдив кога, вече преяжда и той, Баце да вдига мерника, няма брат няма сестра, преяждаш ли с власт, и схеми идва Батгешев, и ти се стъжва живота.
  • 5 Basko

    49 0 Отговор
    А сега идете и проверете областна дирекция Земеделие във гр. Пловдив!!!
    Директорката Богоева е направила чадър на мъжа си който купува земи и играе за същите тези хора там положението е трагично. Просто не знаете на какво ще попаднете!!!
  • 6 Имена

    5 0 Отговор
    Имат ли?
  • 7 Николов

    22 0 Отговор
    Изненада! 10 г. критериите за някои отрасли се пишеха за 2 ма големи производители на алкохол. Едните от пловдивско - пазарджишкия регион, другите от карнобато-слънчевбрягския регион.

    Коментиран от #9

  • 8 Боже пази България

    28 2 Отговор
    Всички герберунги са за арестуване. Всички до един са Крадци, престъпници и мафиоти от боко до последния в Шайката ГЕрП!
  • 9 Няма изненада

    23 1 Отговор

    До коментар #7 от "Николов":

    Спрели са да плащат на боса на Шайката ГЕРБ
  • 10 Омг

    11 1 Отговор
    Келешев арестувай долния Маринов готвен за премиер
  • 11 Да попитам

    8 1 Отговор
    А тоя наркоман на снимката кога?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Щирлиц

    16 0 Отговор
    А в Пиринския край,Банско,Разлог когааа?Ама то в цяла България р така,че и по-зле!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Иванова

    11 1 Отговор
    Тоя Миню не беше ли от БСП.На Ер ода ще повярва ако няма разделение.Хубаво е да отидат във всички областни градове,да потреперят и други .
  • 16 Биде

    20 0 Отговор
    У нас не е кой знай каква новина че поредната порция държавни чиновници са задържани!Новина би било ако са осъдени, а за толкова години те се броят на пръстите на едната ръка! Изобщо прокуратурата работи по принципа много, много шум за ....Нищо!!!!
  • 17 МСМ

    13 0 Отговор
    В тая опоскана държавица,зад всеки един проект с евросредства и зад всяко едно евро спечелено от еврофонд ,стои някой„Миньо”.
  • 18 4444

    3 1 Отговор
    Ееее що, толко арни хора.
  • 19 Кой68

    5 0 Отговор
    Арестите и обвиненията нищо не значат без ефективни присъди?Нагледахме се на такива изпълнения..Когато има присъда със затвор тогава-браво.Следете кариерата на господина и имотното му състояние......
  • 20 Зайко Байко многознайко

    4 0 Отговор
    Чистките са само до определено ниво т.н. избирателно чистене на терена. Бушоните изгарят, главните остават. На народа му промиват мозъците и го карат да величае управляващите! Чист популизъм ,независимо колко голяма е държавата. Населението обича да бъде заблуждавано и да живее в т.н. фючърсна утопия.Нагъл, отвратителен, ушав шлифер с особена форма на главата тип каунЬ, Цецо Крадецо върни заграбеното, плати си данъците. Нареди се в списъка на най-отвратителните крадци в новата история на България, като почнете от Гоце, Р.Овч., Костов аборигенният индо-европеец, великият приватизатор, "Царят" нашия пъдар, който така ни оправи за 800 дни, заедно с неговата кохорта от крадливи юпита, че още не знаеме на къде вървим, Доган На@ран, другият специялист по " художествена гимнастика" , специялист в състезанието с обръчи, Р. Овч. "великият енергиен гуру" на бедната ни Родина, Пикащият във фонтаните с вторият си псевдоним, Маджо Вика Румен, изключително отвратителен нагъл номенклатурчик, безгръбначното мекотело мистър Бийн, Соломон Трабантски, Московския "изключителен" ваксинален комбинатор, " майката" на нацията , жената Шива, стругар, министър и неуспял кандидат президент, забравих хубавото и крадливо Наде, комунистката крадла Елена Поппарфюмеровна , не на последно место Тиквоций Едно, доказан бандит, който управлява държавата, както са го управлявали него във времето на групировките. Всички заедно с трътляците в Парламента във затвора. Това са крадливи, национални
  • 21 Анонимен

    2 0 Отговор
    В управлението на герб се изреди ха, всички за министерски те столове. А и все хакери бе, то не беше ли източване на здр каса, на фонд земеделие, на армията, на туризма, на околната среда и на всичко. То не беше ли саниране, магистрали и пр. Който дойде все краде, и все невинни. То и всички регистри все се разпадат. Нали уж засекритиха личните данни, а накрая се оказа, че личните ни данни не са застраховани. И този хакер като
    Северин много бързо го хванаха. На кого платихте уважаеми крадци да поеме вината без да е виновен. Или трепери те от страх че
    Кьовеши, ще ви разследва и пратихте всичко в канала, за да не ви хванат кражбите. Останаха ли българи които да ви повярват. Събуди ди се народе. Защото нищо добро не ни чака. Тия крадци са, изпечена опгрупа.
  • 22 Наблюдател

    2 0 Отговор
    Г_н Гешев, ами тези пари все някой им ги е дал бе. Що не питате кой им ги е дал. Който дал и той взел. След като няма животни, за какво е това министерство. Земеделието , а мине към бизнеса. И какво общо имат дините, тикви те с туризма, че вземат пари като производители, а строят къщи и палати. Тия са битер от джебчиите по улиците. Над минаха и алоизмамниците. Ако кандидатствам че ще се я картофи ще ми дадете ли пари, за да си построят една къщичка с басейн и барбекю.
  • 23 Гост

    0 0 Отговор
    Ква парична гаранция бе. Кой им ги е дал тези пари. За Иванчева 20 години, а тия баш корумпирани те гаранция.
  • 24 Наблюдател

    0 0 Отговор
    А бе като сте ги задържали що не ги осъдите, ами ги пускате. Опг , ало Гешев. Опг отиват всички на топло,барабар с финансовият. Той май е начело, как раздава пари. Чии пари.