Last news in Fakti

18 Юли, 2019 10:21 18 219 25

Служител във фонд ''Земеделие'' имал брониран Mercedes и давал заеми на фирми за бързи кредити

  • mercedes-
  • брониран-
  • земеделие-
  • брониран

На петимата обвиняеми са наложени забрани за напускане на страната

Служител във фонд ''Земеделие'' имал брониран Mercedes и давал заеми на фирми за бързи кредити - 1
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Специализирана прокуратура привлече към наказателна отговорност петима служители в Държавен фонд „Земеделие“.

Има писмени доказателства, че едно от обвинените длъжностни лица е раздало през последната година с договори за заем общо 1,8 милиона лева на търговски дружества, в това число на дружества, предлагащи бързи кредити. От същото длъжностно лице са иззети и два луксозни автомобила, единият от които брониран Mercedes, който е бил оставен на съхранение в гараж в дома на Стайко и Миню Стайкови в столицата. Същото длъжностно лице е "в родство по сватовство със Стайкови", обявиха от пресцентъра на прокуратурата.

Четирима от служителите в Държавен фонд „Земеделие“ са обвинени за извършено в съучастие длъжностно престъпление - неизпълнение и нарушаване на служебните им задължения при обработката на заявления пред фонда за финансово подпомагане на еднолични търговци, свързани с обвиняемия по делото срещу Миню Стайков и други 7 лица.

Петият служител на Държавен фонд „Земеделие“ е привлечен като обвиняем за участие в ръководената от Стайков организирана престъпна група.

Сред обвинените лица е и заместник-изпълнителен директор на Държавния фонд “Земеделие“.

Трима от обвинените са дали подробни обяснения и са съдействали максимално на воденото наказателно производство. На тях са определени мерки за неотклонение „Парична гаранция“, съответно в размер 26 000 лв., 10 000 лв. и 7000 лв.

Другите двама обвиняеми са задържани за срок до 72 часа, през които ще се събират други доказателства и ще се преценява каква мярка за неотклонение да им бъде определена.

На петимата обвиняеми са наложени забрани за напускане на страната.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Корлеоне

    86 5 Отговор
    Тия държавни служители ни иззеха бизнеса- зареждат улицата с дрога, дават пари на лихварите ... Ще останем без хляб .

    Коментиран от #17, #25

  • 2 гост

    99 4 Отговор
    Кара Мерцедес за за 200 бона, ама му слагат гаранция от 10х.лв. Всички знаят, че не може да си служител или директор на някоя държавна институция и да караш луксозни и съпи коли, това няма как да стане със заплата от 1000-1200лв, ясно е на всички, но корупцията се подкрепя от държавата, а не се преследва.

    Коментиран от #8

  • 3 затворник

    63 2 Отговор
    А Порожанов кога ще ни го доведете в Централния, чакаме го с хляб и сол, или вече си е платил на Баце да не го закача?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Дядото

    60 2 Отговор
    ...ха сега стой в България и бачкай на две места,за да ти стигат да си покриваш сметките и да пълниш хладилника с имитиращи продукти ,...нали си ЕВРОПЕЕЦ!!!
  • 6 Бай

    17 1 Отговор
    Да не мислите че ще го кара някой от разносвачите на храна
  • 7 Преброяване на бесните язовци

    32 1 Отговор
    Това добре ама Порожанов кога?
  • 8 James

    31 1 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Този на снимката W222 брониран струва 500 и отгоре.
  • 9 Garrincha

    37 1 Отговор
    Сичкото утрепка се е уредило на държавна службица и няма спасение - как, една "бяла лястовица" не видях !!!
  • 10 Кой68

    33 1 Отговор
    Какво правеха службите досега?Това ли е професионализма им от ръководство до редовия?Ще се върнат ли парите?Ще имали ефективно осъдени.

    Коментиран от #11

  • 11 Пешо

    26 1 Отговор

    До коментар #10 от "Кой68":

    Те службите нищо няма да направят и сега, просто театър.
  • 12 Чичко тревичко

    34 1 Отговор
    А откога го кара този мерцедес- от вчера ли? Това деяние е рецидив и се извършва с години !!! Този човек от кога е на работа в фонд земеделие- пак от вчера ли!? Ама да беше само той! Окей!! Ама като него има стотици !! А народа беден,гол,гладен!съсипан! Обезверен!
  • 13 Пенсионер 200

    24 1 Отговор
    И никой не е виждал, нито чувал за тези крадци? Ами знаели са всички, но след като самият премиер се възхищава на престъпници, логично е да са си мълчали. ПРОКЛЕТ ДА Е БОКО КРАТУНАТА, ТРИЖДИ ДА Е ПРОКЛЕТ!!! И СЕМЕТО МУ ДА Е ТРИЖДИ ПРОКЛЕТО!!! АМИН!!!
  • 14 Гост

    16 1 Отговор
    До чичко тревичко То е ясно,че не е от вчера,всичко се е знаело от доста време просто много си е повярвал и е спрял да се отчита на който трябва и ето резултата
  • 15 Анонимен

    16 2 Отговор
    С европари , лихварството станал. Кажете поне , къде е давал бързи заеми че да теглим и да не връщаме. Така и така ние народа им плащаме заемите от европейския. А за лихварство няма ли да му по вдигнете обвинение. В затвора да идат. Тази парична гаранция с какви пари е платена. Пак с крадени.
  • 16 Тотална кражба и европейско безумие

    21 2 Отговор
    Вредите от ЕС са повече от ползите ни. ЕС развращава честното предприемачество защото парите от там се раздават от министерствата и агенциите на съответните държави на свои хора. Разпределението на европейските средства и "усвояването" им нагледно го видяхме при къщите за гости. Това важи за абсолютно всички оперативни програми, като само организацията за кражбата на европейските пари малко се различава.
  • 17 страшно е

    18 2 Отговор

    До коментар #1 от "Корлеоне":

    Това са на Борисов и Доган подчинените ,те затова са там, това са обръчи от чиновници , законите се пишат за тях и от тях, бизнеса в България го няма вече,като видиш кой е председател на КРИБ ще ти стане ясно за превзетата държава от мафията...
    Никой не може да открадне и един лев от тази държава, ака не ти разрешат...твоите началници!
  • 18 То лесно

    4 1 Отговор
    Брониран бил ми така не а да може да избега от собствения си ковчег на паяка и на пресата за скраб и претопяване ко толко го мислите няма труп няма престъпление
  • 19 Бъдете точни

    8 1 Отговор
    Служителят на тази високоплатена и властова длъжност е синът на шефа на комисията по досиетата на дс. Демек, сложете сина ми на този пост и аз ще унищожа досието ви... корупжия до дупка. После тези корумпирани некадърници е явно, че няма да се спрат пред нищо, понеже са си купили документално протекция! Разбирате ли колко са долни!
  • 20 име на гост

    3 3 Отговор
    Аааааа, аз не вярвам. Човека е натопен и още утре ще осъди БГ в Страсбург за некой и друг милион.
  • 21 Васко Минчев

    1 3 Отговор
    Ами Евала да можех и аз
  • 22 Петър

    4 1 Отговор
    Сиромах човек - жив дявол......
  • 23 Хуйчо

    4 2 Отговор
    Когато ще влезем в парламента и ще ви из.ием до крак паразити всички сте един дол отрепки
  • 24 Братя Българи

    7 1 Отговор
    Ами Цецко и Цецка кога ще ги разследват? Купуват апартаменти на 4 пъти по-ниски цени от пазарните! И това ако не са корумпирани политици, то корупция в България няма.

    Докато Борисов е на власт, никой няма да ги пипне.
  • 25 Sts

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Корлеоне":

    Така е когато мафията си има държава:)!