Отидете към основна версия

8 046 39

Сигнал до ФАКТИ: Приоритет на кабинета "Борисов" беше образованието. Остатъците от партията му обаче са против децата!

  • село крумово-
  • община родопи-
  • кмет-
  • герб-
  • румяна самоковарева

"Кметицата е против строежа на детска градина и настройва обществото ни едни срещу други”, възмутени са жители на Крумово

Румяна Самоковарева
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

В заведение, известно като “Калинката”, което се стопанисва от кметицата на село Крумово, община Родопи - Румяна Самоковарева, започва събиране на подписи срещу изграждане на нова детска градина в селото.

За това съобщават жители на село Крумово, които подписват писмото си до ФАКТИ с “жители на поредното българско село, разядено от ГЕРБ”.

Подписката е организирана под надслов “Да запазим зелените площи в селото". Припомняме, че жители на ФАКТИ се свързаха с нас в началото на март месец, за да разкажат как кметицата се опитва да блокира построяването на нова детска градина в селото, защото сградата щяла да отнеме от зелените площи в селския парк. Паркът е с площ 35 декара, а необходимото пространство за нова детска градина е само 5 декара, посочват читателите на ФАКТИ.

На 4 март в селото се проведе обсъждане по въпроса дали да бъде построена нова детска градина или не, като тогава е уточнено, че паркът е единственото възможно място за построяване на нова детска градина. Важно е да се отбележи, че сградата на старата детска градина в Крумово е на 100 години.

“Кметицата е против строежа и настройва обществото ни едни срещу други. Прави впечатление, че основните противници за нова детска градина са хора с пораснали вече деца или такива без деца. Странно?!””, посочват жителите на Крумово.

“Приоритет на второто правителство на Борисов беше образованието и грижата за достойно образование, а всъщност остатъците от партията му са против децата!”, възмутени са те.

Припомняме, че в края на юли миналата година жители на Крумово се свързаха с нас по друг въпрос - тогава разказаха как кметицата предложила децата на служители от общинската администрация да получават бонус от 5 точки при кандидатстване за общинските детски заведения. Румяна Самоковарева аргументирала своето предложение именно с мотива, че в детските градини в община Родопи не достигат местата за всички деца.

Припомняме също, че въпросното заведение "Калинка" притесняваше дълго жителите на Крумово. Те разказваха как масите на кафенето препречват тротоара и как на майките с деца и колички, запътили се към медицинския център в съседство, се налага да се движат по пътното платно. Жители на Крумово изпратиха и кадри от пътен инцидент, който се случил заради недобрата видимост там.

В началото на годината Румяна Самоковарева се оплака от ниски доходи и високи сметки публично във Facebook. Въпросните ѝ изказвания провокираха възмущение в жители на Крумово, които посочиха, че кметицата живее в палат, а се оплаква от високи сметки. "Не може да живееш на 500 кв.м и да се оплакваш от недостиг!”, категорични бяха те, като казаха още, че според тях тя се опитва да извлече политически дивиденти.

В предходно писмо до ФАКТИ жителите на Крумово посочват, че кметът на община Родопи е започвал проектиране на нова детска градина в парка в Крумово по предложение на кметицата Самоковарева. Незнайно защо, тя се отказала от тази си идея, допълват те. Питаме се - възможно ли е този внезапен отказ да идва от факта, че проектът ще бъде осъществен и завършен извън държавно управление на ГЕРБ.

Според жителите на Крумово, които се свързаха с нас, причината за внезапната промяна в мнението на кметицата е друга - фактът, че нейният дом се намира в непосредствена близост до парка. "Сигурно е осъзнала, че няма да ѝ е приятно децата да тичат и да си играят в съседство, докато тя си подремва следобед. Ако това е причината за промяната в мнението, много жалко!", пишат те.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 43 гласа.

Свързани новини