13 Август, 2021 15:10 9 884 42

Сигнал до ФАКТИ: Майки с колички вървят по пътя заради заведение на кмет на ГЕРБ. Случи се инцидент!

  • село крумово-
  • община родопи-
  • инцидент-
  • сигнал-
  • румяна самоковарева

"Има и пострадал", пише до нас читател на ФАКТИ

Сигнал до ФАКТИ: Майки с колички вървят по пътя заради заведение на кмет на ГЕРБ. Случи се инцидент! - 1
Румянa Caмoкoвaрeвa; Снимка: Facebook

"Писахме ви за стопанисваното от кметицата на село Крумово заведение, което препречва свободния достъп на гражданите до тротоара и с това създава предпоставки за ПТП-та поради спрелите пред него автомобили. Ето на - вчера се случи инцидент!".

Това пише читател на ФАКТИ до нашата медия.

На 30 юни, след сигнал на граждани, разказахме как кмeтицaтa нa ceлo Крумoвo, Oбщинa Рoдoпи, Румянa Caмoкoвaрeвa oт ГEРБ прeпрeчвa cвoбoдния дocтъп нa грaждaнитe дo трoтoaрa. Читатели на ФАКТИ твърдят, чe Caмoкoвaрeвa cтoпaниcвa кaфeнe, чиитo мacи ca рaзпoлoжeни нaпрaвo върху трoтoaрa. Те описаха, че заведението се намира нa цeнтрaлнaтa улицa "Хaн Крум" cрeщу пaрк "Мoгилaтa" и e дo мeдицинcки цeнтър c прeдимнo дeтcки кoнcултaции.

Изпратиха ни и снимки на препречения тротоар, както и описаха как на майките с колички се налага да вървят по пътя, за да стигнат до медицинския център. Не стига обаче, че тротоарът е зает с маси, но и пред заведението има множество паркирани коли, разказват нашите читатели и допълват, че това допълнително застрашава пешеходците, защото им се налага да минават по средата на платното. Отгоре на всичко заведението се намира на остър завой, разказват те.

Сигнал до ФАКТИ: Майки с колички вървят по пътя заради заведение на кмет на ГЕРБ. Случи се инцидент!

Гражданите съобщават, че за съжаление се е стигнало и до пътнотранспортно произшествие.

"Поради многобройните паркирани коли пред заведението, шофьор на бус не забелязва мотоциклетист и при завиването на буса моторът се удря в него. Поне това е версията на присъствалите там хора. Има и пострадал", пише до нас читател на ФАКТИ и изпраща следната снимка от инцидента:

Сигнал до ФАКТИ: Майки с колички вървят по пътя заради заведение на кмет на ГЕРБ. Случи се инцидент!

Припомняме, че нашите читатели ни информираха, че след техен сигнал Дирeкциятa зa нaциoнaлeн cтрoитeлeн кoнтрoл (ДНCК) нa 22 юни 2021 гoдинa рaзпoрeдила прoвeркa нa oбeктa, кoйтo се твърди, чe e нa кмeтa oт ГEРБ. Прoвeркaтa трябвaше дa бъдe извършeнa от Oбщинa Рoдoпи.

От документ, с които ФАКТИ разполага, става ясно, че такава проверка е извършена. Прави впечатление, че на 18 юли т.г. кметицата на селото Румянa Caмoкoвaрeвa, която нашите читатели казват, че е съпруга на ползвателя на заведението, е издала разрешение за ползване. Тоест разрешителното за ползване е издадено след датата на входиране на сигнала до ДНСК и съответно след сигнала на ДНСК до МРРБ.

"Излиза, че може би досега този обект е нямал разрешение за ползване и 10 години ползвателят на заведението - съпругът на кметицата, не е плащал нищо за това!", пише наш читател.

От същия документ, с който ФАКТИ разполага, става ясно, че обектът - "Кафе аперитив", се стопанисва от фирма "ПАКТ" ЕООД. Справка в Търговския регистър показва, че управител и едноличен собственик на капитала е Кальо Иванов Самоковарев. Припомняме, че фамилията на кметицата на село Крумово е Самоковарева. Обективните факти говорят, че или става дума за случайно съвпадение на фамилиите, или за връзка между двамата.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 gggw

    27 18 Отговор
    бугариcтан циганиcтан

    Коментиран от #20

  • 4 Jamеs

    42 4 Отговор

    До коментар #1 от "илийката":

    Навсякъде е така, има оставено място за минаване, останалото са маси. Явно и колите са на кметицата...
  • 5 Смях в залата😂

    10 58 Отговор
    Клюки,клюки,клюки!И колко много г-лупаци!
  • 6 Последния Софиянец

    63 7 Отговор
    След две години трябва да изчегъртаме и кметовете на ГРОБ.

    Коментиран от #11, #34

  • 7 КОТарАК

    8 25 Отговор
    малии ФАКТИ , не че няма нарушение , но ако това са ви ориганалните , непрекопирани новини сте зле-на харабията ви го пиша
  • 8 Тя си

    49 2 Отговор
    разположил кръчмата на целия тротоар ?!
  • 9 5555

    54 4 Отговор
    Гербаджийска наглост, пфу

    Коментиран от #14

  • 10 Само казвам

    8 22 Отговор
    Пикантерия в стил сестра Галева!
  • 11 Кирчо

    15 2 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Както и итнайците.
  • 12 филийката

    32 0 Отговор

    До коментар #1 от "илийката":

    Щом пишат че има - има. Но какво ако няма майки - тротоарите са излишни, така ли?

    Коментиран от #18

  • 13 Еми

    28 2 Отговор
    Това прави властта.Дори и във някакво си набутано село.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Надежда- 3

    35 0 Отговор
    В,, Севения Парк" се стопанисват две завдения от кмета на,, Захарна Фабрика и Илинден" Иван Божилов масите и на двете заведения надхвърлят площа разрешена за маси и столове обаче,, община Надежда "спи кмета Димов спи нали са съпартийци!

    Коментиран от #37

  • 16 В сОФето

    22 0 Отговор
    Всички заведения са изнесли маси и столове на тесните тротоари и майки с колички, пощаджии снабдители на магазини с колички не могат да се движат и разминават по тротоарите с други пешеходци При условия на ковид 19 епидемия тия от ХЕИто и РЗИто дали разрешения са престъпници защото при вятър всичката прах по улицата се вдига на малка височина и пада върху маси и столове и седналите там клиенти
  • 17 БОЛШЕВИК 🌟

    28 0 Отговор
    Кметовете навсякаде в България са безнаказани и си правят каквото си искат ,а за това къде са избрани не вършат нищо. Там трябва държавата и органите да направят големи ревизии, съд и конфискация на имуществата на кметове и съветници.

    Коментиран от #21, #39

  • 18 Бесмислено

    23 2 Отговор

    До коментар #12 от "филийката":

    Безсмислено е да обясняваш на комунистическите тролове!
    Те са безочливи и нагли, като комунистът Борисов!
    Защо Борисов се кандидатира от два избирателни района?
    А после като плъх избяга от Парламента!
  • 19 Кой е избрал тази тръ*****тка за кмет?

    27 0 Отговор
    Сега да ходят по шосето с мантинели на гащите и другият път да мислят.....
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Хаха хаха ха

    25 1 Отговор

    До коментар #17 от "БОЛШЕВИК 🌟":

    Гешев с фалшивата диплома ли да направи ревизии?
    А стига глупости!

    Коментиран от #24

  • 22 Гого

    26 0 Отговор
    Герберащината и простотията вървят ръка за ръка. Колко трябва да си бездушен и алчен, че чак майките с децата да не те трогнат и бизнеса ти да е по-важен от живота им
  • 23 Българка

    23 2 Отговор
    ГЕРБ ползват, грабят, вземат, те не плащат и не носят отговорност! Окопали са се във всички структури за 12 години

    Коментиран от #26

  • 24 БОЛШЕВИК 🌟

    18 0 Отговор

    До коментар #21 от "Хаха хаха ха":

    Гешев ще го махнем скоро, но и следващия няма да направи нищо по тия въпроси, докато не се смени тотално системата, нов НК нова съдебна власт направо нова държава ни трябва!

    Коментиран от #35

  • 25 Долу

    17 2 Отговор
    Долни, мръсни феодали, това е шайката на ГЕРБ.
  • 26 Е НАЛИ САКАХТЕ🍴🍴🍴🚬

    12 1 Отговор

    До коментар #23 от "Българка":

    КРЪЧМИТЕ ДА СА ОТВОРЕНИ,А?ДА ПУШИТЕ ЦИГАРИ НА ОТКРИТО И ДА СМУЧЕТЕ ЛИМОНАТА СЪ СЛАМКА🍹🍹🍸🍸
  • 27 Хаха

    19 1 Отговор
    Кметицата е изтърпяла адски креватни мъки за да постигне жизнения си статус на вишочайша дама от "бившата" управляващата клика! А сега, какво я интересува, че някакви си коли бодат майките с деца. Да са мислили и те с кой се бодат.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 temerut

    12 1 Отговор
    Всеки уважаващ себе си кмет,особено в по-малките градчета,задължително има я ресторант,я хотелч,я кафененце...,което се разраства,и разраства,докато не преобрети повечето общински площи наоколо.Кой смее да проверява кмета за какви маси плаща?Дори родната полиция приставно следи за тях,докато пийва кафенце групово в работно време.Ех,времена!Ех,нрави!

    Коментиран от #30

  • 30 Карим Касим

    8 3 Отговор

    До коментар #29 от "temerut":

    А феодалите на Герб в селата притежават всичко. От кафе автоматите в няколко населени места поне . Задължително с тока от кметствата и без никаква връзка с НАП ,защото сме на село и далеч от всякакви закони. До автосервизи в асфалтирания по програми път направо в двора им и нелегалните ресторанти за Римски сватби . Само там са около 4000 лв чиста безоблагаема печалба всяка седмица за две сватби. Между другото е автосалон ,бар ,магазин ,казана за ракия на селото , заградените земеделски земи защото той знае кое е безстопанствено и кое може да се купи лесно евтино. Пълен феодализъм и коопоративен вот освен роднинския . Трудно ще ги премахнете от сладките 1500 лв заплати щото другото крадено им е вечно малко.
  • 31 Последния Софиянец

    4 5 Отговор
    Добре си беше при ГЕРБ, сега е пълен хаос.
  • 32 √(n&Варна)

    5 0 Отговор
    Заведението върху тротоара е в нарушение на чл. 167, ал. 1 от Закона за движението по пътищата (ЗДвП), чийто текст е следният:
    Чл. 167. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Лицата, които стопанисват пътя, го поддържат в изправно състояние, сигнализират незабавно препятствията по него и ги отстраняват във възможно най-кратък срок. Те не могат да предоставят на трети лица ползването на част от обхвата на пътя, когато това ще затруднява участниците в движението. В населените места тротоарите могат да се използват за търговски и други цели само ако е запазена площ за преминаване на пешеходците с широчина не по-малка от 2 метра.
  • 33 гост

    5 0 Отговор
    На ул."Хага", гр. София има изградена сграда без наличието на канал?
  • 34 Ще изчегърташ

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    На тая дето те е родила,знаеш какво.
  • 35 С такива

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "БОЛШЕВИК 🌟":

    Като теб ,едва ли може да се изгради нова държава.
  • 36 Българка

    1 4 Отговор
    Тенденциозно написана статия. А всъщност истината е ,че 90 %от заведения ,хотели,игрални зали и пр. са собственост на червените комуниЗи.И тук крадеца вика дръжте крадеца.

    Коментиран от #38

  • 37 Nova

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Надежда- 3":

    Димов е не по-малко корумпиран. В Нафежда 1 е отдал общински терен. За 200 лева на месец за детска площадка , а то е заведение. Крясъци и писъци на деца са 7/24 и пияни родители ...
  • 38 Nova

    2 1 Отговор

    До коментар #36 от "Българка":

    Какви комунисти? Всички общински тетени се стопанисват от приближени на кметовете на Гроб срещу смешни наеми
  • 39 Nova

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "БОЛШЕВИК 🌟":

    Да. Точно така. Пълна ревизия на всички договори.
  • 40 Бай Онзи

    1 0 Отговор
    При толко много пожари как не го е хванал огъня досега ???...
  • 41 Чичо Митко

    2 0 Отговор
    А тия селски глигани по масите, и те ли са от електората на ГЕРБ ? Или това е интелигенцията на ГЕРБ ?
  • 42 Студопор

    1 0 Отговор
    Много странно - как така заведението пречи на всички, че и ПТП-та стават заради него, но до сега не се е самозпалило или вандали не са го потрошили...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове