Отидете към основна версия

665 0

Победи за Нюаксъл и Евертън

  • нюкасъл-
  • евертън-
  • англия

Свраките победиха Тотнъм с 1:2, а карамелите се наложиха над Бърнли с 1:3

Снимка: БТА/AP

Отборът на Нюкасъл успя да сечели мача си от 11-ия кръг на Висшата лига срещу Тотнъм с 2:1.

Срещата на „Уайт Харт Лейн“ стартира с натиск на домакините, които достигнаха до първи гол в 18-та минута. Тогава „шпорите“ организираха продължителна атака, като на играчите на Нюкасъл им се наложи да избиват последователни удари на Ериксен и Шадли. В крайна сметка коженото кълбо се озова в Мейсън. Той прати прекрасно центриране към Адебайор, който откри за 1:0. Впоследствие и самият Шадли изпусна много чисто положение за втори гол, като футболистите на Нюкасъл не успяха да направят нищо запомнящо се до края на полувремето.

Гостите все пак отвърнаха на удара още в началото на втората част. Тогава Колбек бе изведен много добре по крилото и с прецизно подаване намери Амеоби, който изравни за 1:1. Нюкасъл направи обрата пълен в 58-та минута, когато Кабела намери Перес с прецизно центриране и испанецът отбеляза за 1:2. Домакините от  Тотнъм се опитаха да наложат натиск до края на мача, но той не даде резултат и футболистите на Нюкасъл се поздравиха с успеха.

В същото време Евертън победи Бърнли с 1:3.

Гостите поведоха още в 4-та минута, когато Ето'о засече с глава центриране на Бейнс за 0:1. Бърнли върна попадението в 20-та минута, след като Юткиевич изведе Инс сам срещу вратаря и той отбеляза за 1:1. В 29-та минута „карамелите“ отново излязоха напред в резултата след прецизен удар на Лукаку във вратата за 1:2. Точка на спора сложи Ето'о, който вкара гол от около 20 метра за 1:3.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини