Отидете към основна версия

1 051 0

Лудогорец готви звездна селекция през лятото

  • лудогорец-
  • селекция-
  • трансфери-
  • звездна

Разградчани търсят играчи, с които да атакуват групите на Шампионската лига

Снимка: БТА

Лудогорец подготвя звездна селекция през лятото, съобщи "Тема Спорт". Разградчани ще извадят сериозна сума за привличането на три нови попълнения, с които да атакуват груповата фаза на Шампионската лига.

Основните трансферни цели са централен защитник и двама полузащитници. Спортно-техническото ръководство иска единият от халфовете да е тип плеймейкьр и постепенно да се превърне в заместник на навършващия 32 години през август Марселиньо. Скаутите вече са набелязали няколко играчи на този пост, които се подвизават в елита на Бразилия. Някои от тях са част от Атлетико Паранаензе и Сантос. В момента представители на Лудогорец са в Южна Америка, за да наблюдават изявите им.

Плановете на клуба са до старта на лятната подготовка на разположение на треньора Георги Дерменджиев да са две от трите трансферни цели, за да има достатъчно време да се сработят с останалите преди старта на квалификациите за Шампионската лига.

Сред разглежданите варианти за подсилване в отбрана все още са Валерика Гаман от Астра (Гюргево), чийто договор изтича през лятото, и Луис Ернандес от Спортинг (Хихон). Испанецът също е с контракт до края на сезона и е твърде вероятно да напусне настоящия си тим, който почти сигурно ще изпадне от Примера.

През миналото лято Лудогорец също извади огромна сума за трансфери. Тогава бяха взети бразилците Сисиньо, Натанаел, Кафу, Саша, както и Лукоки, Кешерю, Препелица и Чунчуков. Селекцията бе финансирана основно с парите от продажбата на Жуниор Кайсара в Шалке 04, която според авторитетния немски вестник „Билд“ бе на стойност от 4,5 милиона евро.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Лудогорец не прости и на Славия

    Отборът на Лудогорец продължи победната си серия по пътя към титлата. В мач от 25-ия кръг на "А" група българският шампион се наложи с 3: ...
    12.03.2016
    966
    0
  • Италианци следят играч на Лудогорец

    Италианският елитен Палермо, където играе българският национал Ивайло Чочев, проявява сериозен интерес към Джонатан Кафу. 24-годишният нападател на Лу ...
    10.03.2016
    907
    0
  • Лудогорец пълни касата заради Кайсара

    Лудогорец чака сериозни постъпления от трансфера на Жуниор Кайсара в Шалке. Бразилецът бе продаден през лятото на миналата година за рекордна сума от ...
    07.03.2016
    1 104
    0