Отидете към основна версия

4 773 0

Португалия нокаутира Уелс и е на финал на Евро 2016

  • португалия-
  • уелс-
  • евро 2016

Кристиано Роналдо поведе своя тим към победата с гол и асистенция

Отборът на Португалия се превърна първият финалист на Евро 2016. Това стана факт, след като иберийците се наложиха с 2:0 над приятната изненада на първенството на Стария континент Уелс.

След равностойно първо полувреме, в което не видяхме особено сериозни голови положения пред нито една от двете врати, втората част започна ударно за иберийците, които забиха два бързи гола в рамките само на 3 минути чрез Кристиано Роналдо и Луиш Нани.

Това се оказа напълно достатъчно и до края на срещата португалците нямаха сериозен проблем да защитят преднината си и да се класират за финала.

Любопитен факт е, че това бе първата победа за Роналдо и компания в това издание на турнира, след като до момента те имаха 5 ремита и буквално ходеха по острието на бръснача.

Сега обаче възпитаниците на Фернандо Сантош показаха тактическа дисциплина и доказаха, че имат класата да спорят за титлата.

Главните действащи лица:

Иберийската атака разчита основно на големите си звезди в лицето на Кристиано Роналдо и Нани.

В същото време Бруно Алвеш ще заеме мястото на контузения Пепе в центъра на отбраната, а младият Ренато Санчес заменя отсъстващия Андре Гомеш.

За "драконите" Анди Кинг влиза на мястото на наказания Аарън Рамзи. Гарет Бейл и Робсън-Кану пък ще са основните оръжия в офанзивен план.

Ето и пълните състави на двата тима:

Португалия: Патрисио; Седрик, Алвеш, Фонте, Герейро; Данило, Ренато, А. Силва, Жоао Марио; Нани, Кристиано

Уелс: Хенеси; Гънтър, Честър, Колинс, Ашли Уилиямс, Н. Тейлър; Алън, Ледли, Кинг; Бейл, Робсън-Кану

Първото полувреме

Още в третата минута Кристиано Роналдо се възползва от грешка на противника и нахлу в полето на островитяните, но устремът му е спрян от Ашли Уилямс. Имаше съмнение за дузпа, но реферът подминава ситуацията и остава безмълвен.

Първите десет минути започват с превес в играта на португалците. Уелс не се дава и се брани храбро, очаквайки шанса си на контра.

В 11-ата минута първи добър шанс за Португалия. Топката е изсипана в наказателното поле на Уелс, където Роналдо се опита да вкара с глава, но ударът му бе блокиран.

Секунди по-късно Кристиано пробва задна ножица, но топката отново е отбита, а голаджията на Реал (М) отново има претенции, че е играно грубо срещу него.

В 14-ата минута нова атака за Португалия по фланговете, но топката е отнета чисто. Уелс среща трудности с изнасянето на играта в полето на съперника.

В 16-ата минута след двойно подаване между Роналдо и Жоао Марио последният стреля, но топката минава встрани от вратата.

В 20-ата минута корнер за Уелс. Ледли изпълнява, Бейл засича опасно, но стреля встрани.

В 22-ата минута отново проблясък в играта на островитяните. арет Бейл нахлува в полето на Португалия и стреля от границата на наказателното поле, но Руи Патрисио спасява.

Играта започва да се поизравнява и Уелс показва защо има място в този 1/2-финал.

В 26-ата минута отлично центриране на Санчес към Роналдо, вратарят на Уелс обаче излиза и не допуска грешки, хващайки топката.

Вече 35 минути игра. Уелс вече има леко предимство във владеенето на топката, както и в опасните положения, но до този момент в срещата няма нито една наистина чиста голова възможност в мача

В 34 минута Бейл влиза на скорост в половината на Португалия и центрира остро в наказателното поле, но там защитата на мореплавателите чисти топката

В 37-ата минута Санчес пуска топката в наказателното поле, но Колинс чисти преди да е достигнала до Нани.

В 44-ата минута Роналдо печели въздушен двубой с Честър, отправя удар с глава, но не успява да насочи топката добре и тя минава край вратата.

Полувреме. Двата тима се оттеглят на почивката при 0:0. През първата част положенията бяха много малко, като преобладаваше позиционната игра и тактическото надлъгване. Надяваме се да ни предстоят доста по-интересни втори 45 минути.

Второто полувреме:

Начало на второто полувреме. Двамата треньори не бързат да правят промени в стартовите си единайсеторки след равностойната първа част.

50-а минута ГОООООЛ! Кристиано Роналдо надскочи Честър, засичайки центриране на Рафаел от ъглов удар и разстреля Хенеси, давайки преднина на своя тим.

 

57-а минута Ледли напуска за сметка на нападателя Воукс.

61-а минута нов прекрасен шанс за португалците. Отново Роналдо създава неприятности на Уелс. CR7 получи правото да изпълни пряк свободен удар. Силният шут с десния крак на португалеца облизва напречната греда.

64-а минута има втора смяна в състава на Уелс. На мястото на Хал Робсън-Кану в игра Саймън Чърч.

Нещата за Уелс се влошават все повече. Португалците вече разиграват спокойно и не позволяват на противника да организира опасни атаки.

66-ата минута Колинс излиза, влиза Уилямс.

71- а минута Поредно положение за Португалия. Фонте стреля с глава, но този път Уейн Хенеси лови топката.

72-а минута Кристиано Роналдо си изкара нелеп жълт картон.

74-а минута неточен удар на Санчес излиза в аут. Първа смяна в състава на Португалия. На мястото именно на Ренато Санчес в игра влиза Андре Гомеш.

77-а минута Патрисио спасява силен шут на Бейл.

78-а минута Данило стреля, Хенеси се намесва неубедително, но в крайна сметка спира топката на голлинията.

79-а минута Моутиньо влиза, излиза Силва.

80-а минута нов опит на Бейл да разпечата Патрисио. Португалският страж обаче е непоколебим и отново спасява, този път с доза късмет.

86-а минута нова смяна в състава на Португалия. На мястото на Нани в игра Куарешма.

88-а минута Бейл вече е видно изнервен и получава заслужен жълт картон за много опасно високо вдигнат крак.

Последните минути на двубоя Португалия се брани сърцато, а Уелс изглежда обезверен и осъзнава, че това са последните редове на приказката за тях, наречена Евро 2016.

Във втората минута от добавените 3 Роналдо получава отличен шанс да отбележи втори гол от удобен пряк свободен удар. Той обаче стреля от 24 метра в стената и това е и последното, което ще видим от този мач.

В крайна сметка, Португалия показа повече, изигра солидна първа част и нанесе два бързи удара в началото на втората, с което си осигури и място в мача за трофея, където противник на иберийците ще бъдат или германците или домакина Франция.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини