Last news in Fakti

6 Юли, 2016 21:15 4 768 0

Португалия нокаутира Уелс и е на финал на Евро 2016

  • португалия-
  • уелс-
  • евро 2016

Кристиано Роналдо поведе своя тим към победата с гол и асистенция

Отборът на Португалия се превърна първият финалист на Евро 2016. Това стана факт, след като иберийците се наложиха с 2:0 над приятната изненада на първенството на Стария континент Уелс.

След равностойно първо полувреме, в което не видяхме особено сериозни голови положения пред нито една от двете врати, втората част започна ударно за иберийците, които забиха два бързи гола в рамките само на 3 минути чрез Кристиано Роналдо и Луиш Нани.

Това се оказа напълно достатъчно и до края на срещата португалците нямаха сериозен проблем да защитят преднината си и да се класират за финала.

Любопитен факт е, че това бе първата победа за Роналдо и компания в това издание на турнира, след като до момента те имаха 5 ремита и буквално ходеха по острието на бръснача.

Сега обаче възпитаниците на Фернандо Сантош показаха тактическа дисциплина и доказаха, че имат класата да спорят за титлата.

Главните действащи лица:

Иберийската атака разчита основно на големите си звезди в лицето на Кристиано Роналдо и Нани.

В същото време Бруно Алвеш ще заеме мястото на контузения Пепе в центъра на отбраната, а младият Ренато Санчес заменя отсъстващия Андре Гомеш.

За "драконите" Анди Кинг влиза на мястото на наказания Аарън Рамзи. Гарет Бейл и Робсън-Кану пък ще са основните оръжия в офанзивен план.

Ето и пълните състави на двата тима:

Португалия: Патрисио; Седрик, Алвеш, Фонте, Герейро; Данило, Ренато, А. Силва, Жоао Марио; Нани, Кристиано

Уелс: Хенеси; Гънтър, Честър, Колинс, Ашли Уилиямс, Н. Тейлър; Алън, Ледли, Кинг; Бейл, Робсън-Кану

Първото полувреме

Още в третата минута Кристиано Роналдо се възползва от грешка на противника и нахлу в полето на островитяните, но устремът му е спрян от Ашли Уилямс. Имаше съмнение за дузпа, но реферът подминава ситуацията и остава безмълвен.

Първите десет минути започват с превес в играта на португалците. Уелс не се дава и се брани храбро, очаквайки шанса си на контра.

В 11-ата минута първи добър шанс за Португалия. Топката е изсипана в наказателното поле на Уелс, където Роналдо се опита да вкара с глава, но ударът му бе блокиран.

Секунди по-късно Кристиано пробва задна ножица, но топката отново е отбита, а голаджията на Реал (М) отново има претенции, че е играно грубо срещу него.

В 14-ата минута нова атака за Португалия по фланговете, но топката е отнета чисто. Уелс среща трудности с изнасянето на играта в полето на съперника.

В 16-ата минута след двойно подаване между Роналдо и Жоао Марио последният стреля, но топката минава встрани от вратата.

В 20-ата минута корнер за Уелс. Ледли изпълнява, Бейл засича опасно, но стреля встрани.

В 22-ата минута отново проблясък в играта на островитяните. арет Бейл нахлува в полето на Португалия и стреля от границата на наказателното поле, но Руи Патрисио спасява.

Играта започва да се поизравнява и Уелс показва защо има място в този 1/2-финал.

В 26-ата минута отлично центриране на Санчес към Роналдо, вратарят на Уелс обаче излиза и не допуска грешки, хващайки топката.

Вече 35 минути игра. Уелс вече има леко предимство във владеенето на топката, както и в опасните положения, но до този момент в срещата няма нито една наистина чиста голова възможност в мача

В 34 минута Бейл влиза на скорост в половината на Португалия и центрира остро в наказателното поле, но там защитата на мореплавателите чисти топката

В 37-ата минута Санчес пуска топката в наказателното поле, но Колинс чисти преди да е достигнала до Нани.

В 44-ата минута Роналдо печели въздушен двубой с Честър, отправя удар с глава, но не успява да насочи топката добре и тя минава край вратата.

Полувреме. Двата тима се оттеглят на почивката при 0:0. През първата част положенията бяха много малко, като преобладаваше позиционната игра и тактическото надлъгване. Надяваме се да ни предстоят доста по-интересни втори 45 минути.

Второто полувреме:

Начало на второто полувреме. Двамата треньори не бързат да правят промени в стартовите си единайсеторки след равностойната първа част.

50-а минута ГОООООЛ! Кристиано Роналдо надскочи Честър, засичайки центриране на Рафаел от ъглов удар и разстреля Хенеси, давайки преднина на своя тим.

 

53-а минута ГОООООЛ! Португалия удари втори шамар на "драконите". Нани удвоява аванса на тима си, след асистенцията на Роналдо. Головата машина на Реал (М) стреля към вратата, топката се оотби, Ренато Санчес я пропусна майсторски за Нани, а последният простреля вратата судар от близка дистанция, реализирайки третото си попадение на това първенство.

 

57-а минута Ледли напуска за сметка на нападателя Воукс.

61-а минута нов прекрасен шанс за португалците. Отново Роналдо създава неприятности на Уелс. CR7 получи правото да изпълни пряк свободен удар. Силният шут с десния крак на португалеца облизва напречната греда.

64-а минута има втора смяна в състава на Уелс. На мястото на Хал Робсън-Кану в игра Саймън Чърч.

Нещата за Уелс се влошават все повече. Португалците вече разиграват спокойно и не позволяват на противника да организира опасни атаки.

66-ата минута Колинс излиза, влиза Уилямс.

71- а минута Поредно положение за Португалия. Фонте стреля с глава, но този път Уейн Хенеси лови топката.

72-а минута Кристиано Роналдо си изкара нелеп жълт картон.

74-а минута неточен удар на Санчес излиза в аут. Първа смяна в състава на Португалия. На мястото именно на Ренато Санчес в игра влиза Андре Гомеш.

77-а минута Патрисио спасява силен шут на Бейл.

78-а минута Данило стреля, Хенеси се намесва неубедително, но в крайна сметка спира топката на голлинията.

79-а минута Моутиньо влиза, излиза Силва.

80-а минута нов опит на Бейл да разпечата Патрисио. Португалският страж обаче е непоколебим и отново спасява, този път с доза късмет.

86-а минута нова смяна в състава на Португалия. На мястото на Нани в игра Куарешма.

88-а минута Бейл вече е видно изнервен и получава заслужен жълт картон за много опасно високо вдигнат крак.

Последните минути на двубоя Португалия се брани сърцато, а Уелс изглежда обезверен и осъзнава, че това са последните редове на приказката за тях, наречена Евро 2016.

Във втората минута от добавените 3 Роналдо получава отличен шанс да отбележи втори гол от удобен пряк свободен удар. Той обаче стреля от 24 метра в стената и това е и последното, което ще видим от този мач.

В крайна сметка, Португалия показа повече, изигра солидна първа част и нанесе два бързи удара в началото на втората, с което си осигури и място в мача за трофея, където противник на иберийците ще бъдат или германците или домакина Франция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА