Отидете към основна версия

3 485 11

Страхотен успех! Лудогорец победи Хофенхайм

  • лудогорец-
  • хофенхайм-
  • лига европа-
  • победа-
  • успех-
  • дяков

Българският шампион с поредно силно представяне в Европа

Снимка: БТА

Българският шампион Лудогорец записа страхотен успех, побеждавайки втория в германското първенство Хофенхайм. Тимът от Разград надви немците с 2:1 във втората си среща от груповата фаза на Лига Европа.

Срещата бе историческа, тъй като за пръв път „орлите“ домакинстваха в групова фаза на евротурнирите на своя „Лудогорец Арена“.

Двубоят започна кошмарно за българския отбор, който допусна гол още във втората минута. Козмин Моци сбърка пас, което даде възможност на Кадержабек да вкара гол.

Опитът и класата на Лудогорец обаче изиграха роля и през второто полувреме „зелените” вкараха два гола. Още в 47-ата минута Светослав Дяков изравни резултата. Капитанът, който записа мач номер 50 за „орлите“ в Европа, намери от воле топката и с красив гол изравни.

В 72-ата минута обратът бе факт! Марселиньо излъга двама бранители на Хофенхайм, намери непокрития Кампаняро, който изведе Лукоки. Той нахлу отляво и с феноменален удар с десния крак даде преднина на Лудогорец.

До края на мача българските шампиони удържаха преднината си и записаха първа победа в група „C” на Лига Европа. В първия си мач Лудогорорец направи равен с Истанбул Башакшехир.

В другата среща от групата в четвъртък вечерта Спортинг (Брага) победи турците с 2:1. Във временното класиране португалците са първи с 6 точки, следвани от Лудогорец с 4, Истанбул с една и Хофенхайм без спечелена точка.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини