Отидете към основна версия

3 409 37

Хърватия влезе в историята - ще играе финал

  • хърватия-
  • англия-
  • манджукич-
  • финал-
  • световно първенство-
  • трипиър-
  • перишич

Балканците успяха да обърнат Англия и спечелиха с 2:1 след продължения

Снимка: БТА/АР

Хърватия е на финал срещу Франция, след като победи с 2:1 Англия с гол в продълженията. "Шахматистите" осъществиха пълен обрат, а в герой се превърна Марио Манджукич, който отбеляза в 109-ата минута. Англичаните ще играят за 3-ото място с Белгия, но могат да съжаляват, защото изпуснаха гол преднина.

Англия вкара гол от съблекалните. Още в 5-ата минута Киарън Трипиър от пряк свободен удар в близост до наказателното поле не остави шанс на Субашич.

В следващите моменти "шахматистите" се опитаха да наложат натиск, но нападението на балканците не създаде опасности пред Пикфорд, Постепенно Англия си върна надмощието на терена и след скоростни атаки успя да стигне до корнери, но след статичните положения удари, които да застрашат вратата на Субашич, отсъстваха.

След 19 минути Перешич стреля опасно, но ударът му мина встрани от вратата на англичаните. След 3 минути Стринич обърка пас при изнасянето на топката и Хари Кейн се оказа очи в очи със Субашич и стреля в аут, но и нападателя на Тотнъм беше в положение на засада и офанзивата не беше призната.

30 минути след първия съдийски сигнал Хари Кейн се откъсна зад гърба на защитата на Хърватия и стреля 2 пъти, но не успя да вкара топката в мрежата, а отново беше отсъдена засада, но този път решението на страничния рефер беше спорно. Футболистите на треньора Делич отговориха с удар на Ребич, но Пикфорд беше на мястото си. Ребич отново беше в центъра на събитията в следващата хърватска атака, но Ашли Йънг беше на мястото си и отби в корнер, след който не беше създадена опасност.

След една от контраатаките на Англия Лингаард се оказа на стрелкова позиция от дъгата на наказателното поле, но шутът му мина в ляво от вратата на Субашич. До края на полувремето опасни положения пред двете врати липсваха и двата отбора се прибраха за почивка при 1:0 за Англия.

10 минути след началото на втората част Лингаард стреля извън наказателното поле, но топката беше блокирана от хърватски защитник. Секунди по-късно голмайсторът Трипиър центрира към Кейн, но Ловрен изби топката пред плонжа на деветката на Англия.

Хърватия атакуваше все по-настървено и Перешич стреля от точката на дузпата към вратата на Пикфорд, но английски защитник отби шута.

Натискът на балканците се опредмети с гол на Перешич в 68-ата минута. Шиме Върсалко центрира и Перешич изпревари своя пазач и засече топката с крак във вратата на "Трите лъва".

Перешич уцели гредата 120 секунди по-късно, а при добавката Манджукич насочи топката в ръцете на Пикфорд. Отново Маджукич и Перешич бяха близо до гола 6 минути преди края на редовното време, но ударите им не успяха да навестят мрежата на Англия.

До последния съдийски сигнал двата отбора не застрашиха противника си и влязоха в продължения.

Десет минути след началото на продълженията Стоунс стреля опасно с глава към вратата на хърватите, но ударът му не порази целта. Манджукич успя да стигне до центрирана топка, но Пикфорд скъси ъгъла и спаси сигурен гол.

В 109-ата минута грешка в английската отбрана позволи на Перешич да отклони с глава към Манджукич и нападателят на Ювентус отбеляза с диагонален удар от близка дистанция.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Хърватия - футбол и национализъм

    Хърватската президентка влезе дори в съблекалнята, за да прегръща „своите“ полуголи момчета и да пее с тях патриотични песни. Спортът в Хъ ...
    12.07.2018
    3 976
    6
  • Ето това се нарича точна прогноза

    Хърватският фен Иван Нуич се оказа по-точен си от всички оракули, които до момента даваха своите прогнози за мачовете от световното първенство в Русия ...
    12.07.2018
    2 667
    6
  • Саутгейт: Гордея се с отбора си!

    Английският селекционер Гарет Саутгейт коментира загубата на тима си с 1:2 след продължение от Хърватия на полуфиналите на Мондиал 2018. Бившият халф ...
    12.07.2018
    1 914
    2
  • Ракитич: Всички си мислеха, че сме изморени

    Иван Ракитич бе изключително щастлив след успеха на Хърватия над Англия след продължения на полуфинала на Световното първенство в Русия. "Непо ...
    12.07.2018
    2 250
    5