12 Юли, 2018 12:33 1 893 2

Саутгейт: Гордея се с отбора си!

  • саутгейт-
  • англия-
  • манталитет-
  • гордост-
  • отпадане-
  • хърватия

"Вече имаме манталитет на победители", заяви английският селекционер

Саутгейт: Гордея се с отбора си! - 1
Снимка: БТА/АР

Английският селекционер Гарет Саутгейт коментира загубата на тима си с 1:2 след продължение от Хърватия на полуфиналите на Мондиал 2018. Бившият халф на Кристъл Палас, Астън Вила и Мидълзбро поздрави съперника за успеха и му пожела успех на финала срещу Франция в неделя. Саутгейт обяви, че голямата цел на „трите лъва“ е редовното участие на четвъртфинали и полуфинали на големи първенства.

"Играхме много добре през първото полувреме и тогава трябваше да вкараме втори гол. Дали заради липсата на опит или заради аванса в резултата, но през втората част някак позволихме на Хърватия да поеме инициативата на терена. Оказахме се под напрежение и то ни се отрази. Опитът на играчите на съперника си пролича. На мачове от такова ниво всички детайли са от решаващо значение. Хърватите вкараха втори гол, а ние не успяхме. Желая им успех. Демонстрираха силна воля и заслужиха участие на финала“, анализира Саутгейт.

"Разочарованието от загубата е голямо. Всичките ми футболисти са тъжни, но аз се гордея с тях. Постигнахме много. Дадохме положителни емоции на феновете. Убеден съм, че страната ни се гордее с този отбор. След като мине известно време, ще си направим положителни изводи от Световното първенство. Не мога да искам повече от играчите. Те израснаха много по време на световното първенство. За да станеш успешен отбор, трябва да минеш през много препятствия, а ние преодоляхме доста от тях в Русия. Доказахме на себе си и на нашата страна, че можем да постигнем много“, допълни английският селекционер.

"В сравнение с преди две години, сега имаме манталитет на победител. Нищо не ни гарантира, че отново ще стигнем до това стъпало, но дългосрочната ни цел е редовно да играем четвъртфинали и полуфинали. Имаме добър стил на игра, но не сме перфектни. Трябва да продължим да се развиваме. Победихме някои силни отбори, от които преди сме губили. В тима ще бъдат интегрирани и още млади футболисти. С тяхна помощ ще станем още по-опасни за съперниците си", разкри 47-годишният специалист.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 анх

    8 5 Отговор
    имате манталитет на загубеняци,не знам какво търсеше тоя английски отбор на полуфинал.срам за футбола

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.