Отидете към основна версия

1 522 6

Изненада! Аутуори си тръгва от Лудогорец

  • лудогорец-
  • аутуори-
  • лични мотиви-
  • раздяла-
  • напускане

Бразилецът напуска поради лични мотиви

Ръководството на Лудогорец взе решение да удовлетвори молбата на старши треньора Пауло Аутори договорът му с клуба да бъде прекратен по взаимно съгласие. Мотивите на бразилския специалист са лични, обявиха шампионите.

Съгласно уговорката Пауло Аутори ще води отбора в мача срещу Левски на 20 октомври, след което ще си замине от България.

Начело на българския шампион ще застане Антони Здравков, досегашен помощник на Аутори и треньор на Младежкия национален отбор. Той ще дебютира като старши треньор в мача с кипърския АЕК Ларнака.

Новината за напускането на Аутори беше съобщена днес на футболистите, които се готвят за мача с Левски на тренировъчния комплекс на клуба.

Дългогодишният спортен директор на Лудогорец Методи Томанов също беше освободен от поста с решение на Управителния съвет на клуба. Очаква се в близките дни ръководството на "орлите" да направи структурни и организационни промени и да обяви кой ще заеме овакантената позиция.
Управителният съвет на клуба благодари на Томанов за всеотдайната работа през годините. Той е с основна заслуга за селекцията в Лудогорец от средата на 2011 година и има съществен принос за успехите на отбора в българското първенство и на европейската сцена.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини