Отидете към основна версия

1 653 13

Голям срам за Левски

  • левски-
  • срам-
  • тюркгюджю-атаспор-
  • контрола-
  • резил-
  • играчи-
  • хубчев

"Сините" бяха разбити с 4:0 от четвъртодивизионен немски клуб

Снимка: levski.bg

Левски стана за резил в третата си контрола от лагера в Австрия. "Сините" разочароваха феновете си с безидейна игра, допускайки конфузна загуба с 0:4 от Тюркгюджю-Атаспор (Мюнхен).

Четвъртодивизионният германски отбор дори можеше да стигна до още по-изразителна победа. Съставът на турската общност в Мюнхен на два пъти удари гредите на вратата, пазена от Николай Михайлов, а веднъж бе отменено тяхно попадение поради засада.

Избраниците на Петър Хубчев за цял мач така и не успяха да отправят нито един точен удар в очертанията на вратата на съперника.

В контролата с непретенциозния противник треньорът на Левски даде шанс за изява на голяма част от младите играчи. Титуляр за първи път започна новият плеймейкър Франко Мазурек. Аржентинецът и гръцкият защитник Янис Каргас бяха единствените чужденци в стартовите единадесет на "сините" за мача. Каргас пък получи червен картон в началото на второто полувреме заради груб фаул.

Първата ситуация в мача бе за Левски, но Станислав Иванов пропусна в 13-ата минута. Четири по-късно гредата спаси Левски, след като Карл-Хайнц Лапе остана сам срещу Михайлов и с техничен изстрел нацели дясната греда.

След поредица от грешки на играчите на "сините" се стигна до светкавична контраатака за германския тим, в която Деян Иванов фаулира Рабихич в наказателното поле. Реферът посочи бялата точка, а именно Рабихич беше точен и даде аванс на тима си в 26-ата минута.

Малко преди почивката Кирш пропусна сам срещу българския вратар, опитвайки се майсторски да го прехвърли.

Втората част започна с директен червен картон на Каргас. Гръцкият бранител влезе много остро в краката на Кирш и бе изгонен. Хубчев не вкара друг играч на терена и Левски остана с 10 човека. В защитата се върна юношата Томислав Папазов, докато нападателят Мартин Дeтелинов Петков започна да играе като ляв защитник.

В 56-ата минута германците удвоиха - Касим Рахибич получи топката сам отляво в наказателното поле, подаде на непокрития Лапе, който на празна врата отбеляза - 0:2.

Четири минути по-късно Тюркгюджю-Атаспор поведе с 3:0. След центриране отляво на вратата на Михайлов, Зорба бе оставен непокрит в наказателното поле и с глава отбеляза - 0:3.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.

Свързани новини