Отидете към основна версия

1 092 0

Борусия триумфира над Байерн за Суперкупата (СНИМКИ)

  • борусия дортмунд-
  • победа-
  • спечели-
  • суперкуата на германия-
  • футболно първенство-
  • байерн

Жълто-черните вдигнаха трофея на собствен терен

Отборът на Борусия Дортмунд е новият носител на Суперкупата на Германия. “Жълто-черните” надвиха с 2:0 Байерн Мюнхен на своя “Сигнал Идуна Парк” с попадения на Пако Алкасер (48') и Джейдън Санчо (69’). Така Дортмунд за шести път в историята вдига този трофей. В последните два случая през 2013 и 2014 г. тимът отново победи Байерн, но през 2016 и 2017 г. баварците надделяха именно над днешния си съперник, пише Sportal.bg.

И двамата треньори заложиха на силни състави, въпреки многото контузии и в двата лагера. Люсиен Фавр пусна от първата минута мощното си нападение в лицето на Рафаел Герейро, Санчо, Марко Ройс и Алкасер.

Втората част започна по възможно най-добрия начин за домакините, които в 48-ата минута откриха резултата след удар по земя на Алкасер от границата на наказателното поле. Байерн обаче веднага натисна и в минутите след това опасностите бяха пред вратата на Хитц. В 55-ата той отрази шут на Леон Горетцка, а три по-късно стражът изби два удара на Коман, докато при добавката на Мюлер Мануел Аканжи спря топката пред голлинията.

Въпреки подема на баварците, Дортмунд успя да удвои преднината си в 69-ата минута. Тогава асистентът за първия гол Санчо получи топката в средата на терена, пробяга голямо разстояние и се разписа с шут между краката на Нойер. В 76-ата Джошуа Кимих умишлено настъпи по крака Санчо преди изпълнение на тъч, но след помощ от ВАР съдията прецени да покаже само жълт картон на десния бек.

До края на мача "жълто-черните" удържаха аванса си и така прекратиха 3-годишната доминация на Байерн в двубоите за този трофей. Дортмунд вече е с една суперкупа по-малко от мюнхенци, които остават със седем.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини