Отидете към основна версия

3 008 18

Европа: България да бъде изхвърлена от Мондиала в Катар

  • европа-
  • скандал-
  • расизъм-
  • расистки скандал

УЕФА вече стартира дисциплинарна процедура срещу България и Англия за евроквалификацията

Снимка: БГНЕС

България да бъде изхвърлена от квалификациите за Европейското първенство догодина. Това е поискала Организацията за борба с расизма в Европа.

Националите ни почти сигурно ще добият право да участват в тях заради класирането си в Лигата на нациите.

Представителят на организацията за Източна Европа Павел Клименко потвърди, че в расистките скандирания са се включили и стюарди на стадиона.

"20-ина момчета си съблякоха жилетките и се включиха в скандиранията. Това е огромно нарушение от страна на БФС", категоричен е Клименко.

Точно представители на тази организация бяха пратени от УЕФА да следят публиката по време на двубоя с Англия.

ФИФА също ще направи свое разследване на инцидента, съобщи президентът на Световната централа Джани Инфантино. Според него трябва да има доживотно наказание за расизъм. Това щяло да бъде прието още на следващото заседание на управата на ФИФА.

Думите на Инфантино бяха разтълкувани като заплаха за изваждането на България от световните квалификации за първенството в Катар през 2022 г.

УЕФА вече стартира дисциплинарна процедура срещу България и Англия за евроквалификацията, съобщиха от евроцентралата вчера.

Лошото дисциплинарно досие, което имаме в УЕФА, не ни помага. По време само на тези евроквалификации отнесохме две наказания по член 14, който третира расизма и други дисциплинарни нарушения. Затворени бяха сектори за двубоя с Англия, такива ще има и за Чехия.

Проблемът идва от точка 4 на правилника, която гласи: "Ако обстоятелствата налагат, компетентното дисциплинарно тяло може да наложи допълнителни дисциплинарни санкции на асоциацията или клуба, който е виновен, като да се играят един или повече мачове на затворени врати, намаляване на точките и/ или дисквалификация от състезанието. Това със сигурност ще е нашият случай".

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.

Свързани новини

  • Как големият расизъм назидава малкия

    Английски хулигани се биха помежду си в София, дрогираха се, пикаеха в женски тоалетни. Преди три дни безчинстваха в Прага, полицията използва сълзотв ...
    18.10.2019
    4 614
    14
  • Наш национал изригна мощно срещу провокаторите

    Защитникът на ЦСКА и националния отбор на България - Петър Занев, беше потърсен за коментар от руския вестник “Советский спорт” относно т. ...
    17.10.2019
    2 651
    13
  • Стоичков с абсурдно предложение

    Да изхвърлят българските отбори за пет години от Европа Легендата на българския футбол – Христо Стоичков, направи абсурдно предложение българ ...
    17.10.2019
    9 358
    30
  • Лицемерието на българското племе

    Слава богу, българският футболен запалянко не е представителна извадка за целия народ. Футболът с просто един спорт, който обаче в България е силно пр ...
    17.10.2019
    14 328
    96