Last news in Fakti

17 Октомври, 2019 16:03 2 650 13

Наш национал изригна мощно срещу провокаторите

  • петър занев-
  • цска-
  • национален отбор-
  • българия-
  • англия-
  • расистки скандал-
  • расизъм

Цяла Европа обсъжда този скандал

Наш национал изригна мощно срещу провокаторите - 1
Снимка: БГНЕС

Защитникът на ЦСКА и националния отбор на България - Петър Занев, беше потърсен за коментар от руския вестник “Советский спорт” относно т.нар “расистки скандал”, който се разигра около мача България- Англия.

Опитният футболист, който в момента е капитан на армейците, е доволен от работата на полицията по издирването на провокаторите. Занев е доволен, че полицията вече е установила тези мерзавци и разказва в интервюто.

"Цяла Европа обсъжда този скандал. Банерът No respect в противовес на призива на УЕФА за респект, уважение и борба с проявлението на расизма във футбола, засили убеждението, че акцията на националния стадион по време на мача е била планирана предварително”, питат журналистите от руския вестник.

"Може и така да е, но не става дума за всички привърженици, а за малка група от провокатори, които правоохранителните органи вече установиха. Изглеждаше мерзко. Всички тези скандирания, нацистки лозунги. Но е неправилно да се правят изводи за България и за българите по поведението на 10-15 човека. А британската преса сега лее гнусотии по цялата ни страна. Това е крайно неприятно.

"Президентът на БФС Борислав Михайлов вече подаде оставка и такава постъпка предизвиква уважение. Уронен е сериозно престижа не само на футбола, но и на цялата страна. За нас, като членове на ЕС, това е крайно неприятно. Разберете ме, българските привърженици винаги са се отличавали с коректност и уважително отношение към съперника. А сега са изля всичко това наведнъж. Ние допуснахме шест гола и тези фенове направиха всичко това.

Занев е попитан дали смята, че България ще се отърве от санкции. "Надявам се на адекватна реакция от европейските чиновници. Те трябва много внимателно да проучат всички обстоятелства. Там на стадиона наистина имаше някаква банда от 15 мерзавци. Но България няма проблем с расизма. В нашия национален отбор всички мразят расистите. И ще бъде много неправилно, ако ни отнемат някакви точки и ни изключат от евентуално участие в турнири, разказва Занев.

"Трябва да бъдат наказвани тези провокатори. Аз бих ги нарекъл умствено изостанали. Крият си лицата с маски, но както разбирам полицията ги е установила и разпознала, завършва левият бранител.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 расист

    10 20 Отговор
    Респект за тези българи . А недоносчето Занев видяхме колко струва и ако е мъж в което силно се съмнявам да вземе да се откаже от националния а не да го излага пред цял свят.

    Коментиран от #2, #9, #11

  • 2 Прокурор

    16 3 Отговор

    До коментар #1 от "расист":

    Кое посолство ти плати да пишеш тука коментари ? И тоя цирк на стадиона кой го организира предварително, а ?????

    Коментиран от #3

  • 3 Леко да вметна

    8 4 Отговор

    До коментар #2 от "Прокурор":

    Твърде вероятно е едни окупатори да са платили за тая провокация, а една предателска партия да е спомогнала за това , те нямат интерес държавата ни да просперира !
  • 4 Футболист и мисъл

    3 0 Отговор
    Дали, ако не беше футболист, щеше да види паралела на две събития? Организираният цирк, че българите са расисти, и пускането на свобода на австралийския убиец. Дали знае футболиста, че посолството на Великобритания е и посланник на Австралия в България? И как не е брал срам като защитник като не са защитили вратата от шест гола или темата за расизма отмива срама, за който вече никой не говори?
  • 5 Цонко

    6 3 Отговор
    Левскарски л***на тия всеки уикенда са на гейарена и си се хвалят с това
  • 6 ПЕНКО

    4 2 Отговор
    КАК БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛ ЩЕ ИЗРИГНЕ МОЩНО ??? НАШИЯТ НАЦИОНАЛ Е Н Е М О Щ Е Н , НЕМОТИВИРАНЩЕН - НАПРАВО СИ Е ШВАЙН ЩЕЙН !!!!!!!!!!!??
  • 7 А трябва ли

    8 1 Отговор
    освен тези "провокатори" да наказваме и футболистите- тези "големи мъже", които са на посредствено, подбалканско равнище, малодушни са на терена, а извън него "блестят" с непрекъснати снимки,интервюта, репортажи и пр. за едроцицести плейметки, котета, модели, курви,"изискания" си начин на живот, просташки изявления, неграмотен изказ, псувни и т.н.?

    Коментиран от #8

  • 8 Наблюдател

    4 3 Отговор

    До коментар #7 от "А трябва ли":

    Пич, ако не си забелязал ерата на Божинов, Бодуров, Барбуков, Перучката и т.н. вече мина. Тези момчета говорят и се държат супер интелигентно и правилно. Но пък нямат никакъв хъс и малът талант ! Но относно поведени и държание извън терена са дообре.
  • 9 Eistee

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "расист":

    "Респект на тези българи", пишеш? Колкото са "българи", толкова трябва да бъде и респектът към тях. Това са 30-ина Юди, които продадоха доброто име и престижа на България за сребърници. Ако зависеше от мен - на абсолютно всеки един от тях, както и на майките и бащите им, трябва да им се отнеме българското гражданство и да се оставят с по едно суетшъртче с надпис "No respect" на турската граница - ако искат, да се борят наравно с мигрантите да влязат обратно в България и да кандидатстват за убежище. Хора, вие не оценявате какъв късмет имаме, че сме българи. Вие не оценявате какво прекрасно и ценно нещо е България! Само когато ви натирят немили-недраги, без родина, без сигурност, без необятните възможности, които българското гражданство дава - тогава ще оцените това, което в момента считате за даденост и подритвате като вехта обувка. Емоционално интелигентните хора и умните хора чувстват респект и питаят уважение към всичко това, което е Отечеството - паднали герои, научни достижения, спортни победи, любими хора, поточета, гори, върхове, майчина ласка. Скотовете, морално недъгавите и изключително семплите в интелектуално отношение хора не могат да разберат какво е да се прекланяш и да тачиш една изключителна социална конструкция, ваяна над 13 века от хора, които са давали времето си, здравето си и кръвта си, за да може България да пребъде. Те могат само да изчакат Светът да се втренчи в тях за 2х45 минути и да се изсерат на всичко това отгоре. Професор Георг
  • 10 Eistee

    2 1 Отговор
    ...Те могат само да изчакат Светът да се втренчи в тях за 2х45 минути и да се изсерат на всичко това отгоре. Професор Георги Наджаков, откривател на фото-електрическия ефект, който промени Света, акад. Дончо Костов, академик Ангел Балевски, Мистерията на българските гласове, Джон Атанасов... следващите две поколения в цивилизованите държави няма да си спомнят за тях, когато се спомене името "България". Те ще си спомнят 30-ина келеша, които се подиграха с родината си и с всички българи живяли някога. "Респект на тези българи", пишеш? Колкото са "българи", толкова трябва да бъде и респектът към тях.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Мая безпартийната

    1 0 Отговор
    Идват избори, трябва да се покаже че страната е в опаснос(директива на Коминтерна)!
  • 13 Иво

    1 0 Отговор
    ..."Президентът на БФС Борислав Михайлов вече подаде оставка и такава постъпка предизвиква уважение" . Занев, само да припомним - остаката е подадена, след срещата с Борисов ! А първоначално и той, и говорителят на съюза излязоха с изявление, че оставка НЯМА ДА ИМА ! Т`ва футболистчетата с толкова къса памет ли сте по рождение, или тъй ви изнася понякога ?!