Отидете към основна версия

18 655 63

Браво, Кобра! Кубрат Пулев подчини Райдъл Букър и вече чака победителя от Руис-Джошуа

  • кубрат пулев-
  • победа-
  • над-
  • райдър букър-
  • в калифорния

Българският боксьор взе победата по точки, като и тримата съдии отсъдиха в полза на Кобрата

Преди броени минути най-добрият български боксьор при професионалистите Кубрат Пулев постигна своята 28-а победа в професионалния бокс по време на галавечерта на "Топ Ранк" във Фресно (Калифорния). 38-годишният българин буквално преби от бой бившия затворник Райдъл Букър, но американецът успя да понесе всички удари и не позволи да бъде нокаутиран. Букър не бе свален нито веднъж на земята, за което трябва да бъде поздравен.

Без никакво съмнение и колебание обаче, съдиите отсъдиха безапелационна победа за Кобрата - 99-91, 98-92, 98-92.

Първият рунд беше доста постен. Такъв, в който Райдъл Букър нанесе повече удари на Кобрата, макар и такива, които не бяха толкова опасни.

Вторият рунд беше доста по-добър за българския боксьор. Нашенецът успя да нанесе някои добри попадения в лицето на Букър.

Трети рунд започна с ляво, дясно и пак дясно кроше от Кубрат спрямо ентусиазирания американец. Постепенно Кубрат взимаше нещата в своите ръце, а по време на паузата между третия и четвъртия рунд се забеляза, че дясното око на Букър е затворено заради аркада, получена от ударите на Кобрата.

Четвъртият рунд започна вихрено за американеца, но Кубрат отговори на предизвикателството и отново наклони нещата в своя полза.

В петия рунд Пулев превъзхождаше сериозно Букър, нанасяйки му поредица десни крошета. Това определено бе най-добрият му рунд от началото на срещата. В хода на този рунд си личеше и натрупващата се умора у Букър.

Рунд номер шест започна с успешно дясно кроше на българския боксьор, но Букър от своя страна отговори с две, което бе признак на съживяване от страна на бившия затворник. До края на рунда най-добрият роден боксьор при професионалистите тотално доминираше и успя да възстанови позициите си, нанасяйки няколко точни попадения на задъхващия се Букър..

Седмият рунд също започна добре за Кубрат. Ъперкът и дясно кроше за Кобрата. Нашето момче продължи наказателната си акция с два много силни десни прави. Спокойно може да се заяви, че след успешния пети рунд, обявен за най-добър за Пулев, то седмият такъв бе още по-категорично в негова полза.

В осмия рунд нямаше изненада. Кубрат продължи да доминира, нанасяйки поредица от добри удари. Коментаторът на мача Петьо Борисов се зачуди от какво е направена главата на Букър, тъй като тя пое доста удари, а бившият затворник продължаваше да стои на краката си. Рунд номер 8 завърши с ъперкът на Кубрат, а за Букър бе добре, че рундът завърши, тъй като Кубрат бе в стихията си.

Предпоследният девети рунд не се различаваше особено много от другите. Пулев продължаваше да притиска съперника си, а левият му прав и дясното кроше работеха на високи обороти. С наближаването на гонга, най-добрият ни боксьор засили агресията си и на финала на рунда нанесе жесток удар в лицето на Букър.

В дошлия последен десети рунд, американецът Райдъл Букър започна все по-често да търси клинчовете, искайки с това просто да доиграе мача. В крайна сметка той постигна тази си цел, но това по никакъв начин нямаше как да предотврати загубата му от нашия Кубрат.

С тази си победа Кубрат Пулев затвърди статута си на официален претендент за световната титла на IBF, която в момента е притежание на Анди Руис-младши. На 7 декември мексиканецът се изправя в мач реванш срещу бившия носител на световната титла на IBF Антъни Джошуа, която я загуби именно в мач срещу Руис.

Оттук нататък за Кобрата остава да чака крайния изход от двубоя Руис-Джошуа, който ще определи неговия бъдещ съперник за световната титла.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 36 гласа.

Свързани новини