Last news in Fakti

10 Ноември, 2019 06:10 18 640 63

Браво, Кобра! Кубрат Пулев подчини Райдъл Букър и вече чака победителя от Руис-Джошуа

  • кубрат пулев-
  • победа-
  • над-
  • райдър букър-
  • в калифорния

Българският боксьор взе победата по точки, като и тримата съдии отсъдиха в полза на Кобрата

Браво, Кобра! Кубрат Пулев подчини Райдъл Букър и вече чака победителя от Руис-Джошуа - 1

Преди броени минути най-добрият български боксьор при професионалистите Кубрат Пулев постигна своята 28-а победа в професионалния бокс по време на галавечерта на "Топ Ранк" във Фресно (Калифорния). 38-годишният българин буквално преби от бой бившия затворник Райдъл Букър, но американецът успя да понесе всички удари и не позволи да бъде нокаутиран. Букър не бе свален нито веднъж на земята, за което трябва да бъде поздравен.

Без никакво съмнение и колебание обаче, съдиите отсъдиха безапелационна победа за Кобрата - 99-91, 98-92, 98-92.

Първият рунд беше доста постен. Такъв, в който Райдъл Букър нанесе повече удари на Кобрата, макар и такива, които не бяха толкова опасни.

Вторият рунд беше доста по-добър за българския боксьор. Нашенецът успя да нанесе някои добри попадения в лицето на Букър.

Трети рунд започна с ляво, дясно и пак дясно кроше от Кубрат спрямо ентусиазирания американец. Постепенно Кубрат взимаше нещата в своите ръце, а по време на паузата между третия и четвъртия рунд се забеляза, че дясното око на Букър е затворено заради аркада, получена от ударите на Кобрата.

Четвъртият рунд започна вихрено за американеца, но Кубрат отговори на предизвикателството и отново наклони нещата в своя полза.

В петия рунд Пулев превъзхождаше сериозно Букър, нанасяйки му поредица десни крошета. Това определено бе най-добрият му рунд от началото на срещата. В хода на този рунд си личеше и натрупващата се умора у Букър.

Рунд номер шест започна с успешно дясно кроше на българския боксьор, но Букър от своя страна отговори с две, което бе признак на съживяване от страна на бившия затворник. До края на рунда най-добрият роден боксьор при професионалистите тотално доминираше и успя да възстанови позициите си, нанасяйки няколко точни попадения на задъхващия се Букър..

Седмият рунд също започна добре за Кубрат. Ъперкът и дясно кроше за Кобрата. Нашето момче продължи наказателната си акция с два много силни десни прави. Спокойно може да се заяви, че след успешния пети рунд, обявен за най-добър за Пулев, то седмият такъв бе още по-категорично в негова полза.

В осмия рунд нямаше изненада. Кубрат продължи да доминира, нанасяйки поредица от добри удари. Коментаторът на мача Петьо Борисов се зачуди от какво е направена главата на Букър, тъй като тя пое доста удари, а бившият затворник продължаваше да стои на краката си. Рунд номер 8 завърши с ъперкът на Кубрат, а за Букър бе добре, че рундът завърши, тъй като Кубрат бе в стихията си.

Предпоследният девети рунд не се различаваше особено много от другите. Пулев продължаваше да притиска съперника си, а левият му прав и дясното кроше работеха на високи обороти. С наближаването на гонга, най-добрият ни боксьор засили агресията си и на финала на рунда нанесе жесток удар в лицето на Букър.

В дошлия последен десети рунд, американецът Райдъл Букър започна все по-често да търси клинчовете, искайки с това просто да доиграе мача. В крайна сметка той постигна тази си цел, но това по никакъв начин нямаше как да предотврати загубата му от нашия Кубрат.

С тази си победа Кубрат Пулев затвърди статута си на официален претендент за световната титла на IBF, която в момента е притежание на Анди Руис-младши. На 7 декември мексиканецът се изправя в мач реванш срещу бившия носител на световната титла на IBF Антъни Джошуа, която я загуби именно в мач срещу Руис.

Оттук нататък за Кобрата остава да чака крайния изход от двубоя Руис-Джошуа, който ще определи неговия бъдещ съперник за световната титла.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо ви

    97 19 Отговор
    Браво! Продължаваме напред!
  • 2 кою

    75 51 Отговор
    Много слаб мач , с това гъделичкане -шампион не се става.

    Коментиран от #18, #49

  • 3 Гербераси долни

    79 30 Отговор
    Доказано най добрият български боксъор честита победа и внимавай коя целуваш че там мъжете са малко на другия бряг,а жените се сърдят като ги целуват пред хората един вид са малко свенливи, къде от лични интереси къде за пари.
  • 4 Язък че станах рано

    79 17 Отговор
    30 минутна тренировка и за двамата, цирк.
  • 5 Алфа Вълкът

    72 28 Отговор
    Чакаш, ама ако е пак Джошуа да не се контузиш?

    Коментиран от #9, #11

  • 6 Така не се става чамп

    77 13 Отговор
    Добра боксова круша му бяха намерили на Кобрата. Дали не му правят лоша услуга по този начин?!
  • 7 Каубоеца отзад

    67 16 Отговор
    Ако с този мач ще претендира за титлите, май пак ще ляга по гръб с пети към прожекторите...
  • 8 анонимен

    30 20 Отговор
    Браво Кобра!
  • 9 антрашпиц

    20 7 Отговор

    До коментар #5 от "Алфа Вълкът":

    Чи ко от туй-продължаваме напред.
  • 10 Все пак Честита Победа

    59 6 Отговор
    От какво е направена главата на Букър - не просто нашият не притежава силен и рязък нокаутиращ удар . Дали вследствие на аматьорското си минало , където бе по важно да се отбелязват точки , вместо разсипващи удари , или си е дар Божи , но това е истината, и с галене срещу силни противници няма да се получи .

    Коментиран от #13

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Я. Петров

    41 11 Отговор
    Трябва да се гордеем с това което имаме. Малкия е на път да го замести. Ще си ги гледаме и те така.
  • 13 ВМОРО

    23 3 Отговор

    До коментар #10 от "Все пак Честита Победа":

    Почти всички бивши и настоящи шампиони в тежката са били успешни аматьори - Форман, Али, Фрейзър, Холифийлд, Люис, Кличко, Фюри, Джошуа, Паркър, Уайлдър, Руиз Джуниър. Или си нокаутьор, или не.
  • 14 Най- добрия

    20 23 Отговор
    Кобра,скрий се някъде да не вадя питона.Клоун.
  • 15 митко президента

    31 5 Отговор
    все едно реал мадрид да играе с цска същата работа би се получила ,черния брат 12 години е бил в затвора прилича на дроп сърма загубил форма кондиция ,кубрат не трябваше въобще да играе този мач,наистина искаам да имаме шампион българин но не го виждам срещу дионтей уайлдър или тайсън фюри а също и луис ортис те ще го спукат от бой на ринга за анди руиз и джошуа няма да коментирам...и все пак ха да му е честита 28 та победа

    Коментиран от #56

  • 16 Бранимир

    36 12 Отговор
    Браво, Кубрат!!! Всички Българи ( или поне тези, които наистина сме такива ) ти честитим
    победата
  • 17 Горд Българин

    27 11 Отговор
    Извинете но Кубрат няма никаква техника. Бокса не му се отдава като спорт. Вижте Благой Иванов е друга работа. Истински боец. Мнение
  • 18 панко панов франкфурт

    28 9 Отговор

    До коментар #2 от "кою":

    слаб мач да, наредиха американеца за боксова круша целия боксов свят му се смее на кобрата с такива мачове не се става шампион...а и годините вече са му много няма смисъл да се напъва уайлдър руиз фюри ще го изнасилят

    Коментиран от #22, #54

  • 19 Добро утро

    14 2 Отговор
    До Петър Здравков :
    На 7 Декември е реванша Руис - Джошуа
  • 20 Умберто

    20 3 Отговор
    При боя с кучета никога не пускат шампиона да се бие със слаби противници,защото му спада формата.При Кобуат сценария е обратен.За следващ противник може да му уредят Хълк Хоуган-кечиста.
  • 21 Кольо

    15 3 Отговор
    кобрта си е не лош боксьор, но....треа да е малко по експлозивен и ако имаше и малкооо по силен удар с една от двете ръце щеше да е шампион вече, което му го пожелавам от сърце.
  • 22 Brat

    7 8 Отговор

    До коментар #18 от "панко панов франкфурт":

    Ай стига глупости даже не си се качвал на ринга за да коментираш трябва малко да разбираш и да си се бил.Браво Кобра не ги слушай и кюфтето никой не го знаеше отупа мистър анабол и стана шампион.

    Коментиран от #52

  • 23 pasi

    6 2 Отговор
    Чакаме новия Дан Колов ...
  • 24 chrome

    4 1 Отговор
    tova e star chovechec moje li taka
  • 25 Кокото

    18 4 Отговор
    Каква класа ! ..... Пародия, не можа да свали на пода една пенсионирана торба ! Претендент за титла ..... ония го чакат !
  • 26 Yjv

    7 4 Отговор
    Това ако е бокс бок имаше при времето на майк тайсан излиза и няма такива разни поздрав чета излиза и бам бам аре кой откъде е дошъл а сега се галят като некви котенца на ринга
  • 27 Колю

    4 4 Отговор
    Кобрата новия шампион!
  • 28 бокс

    4 4 Отговор
    слаб мач,няма да има шанс срещу Джошуа или Руис
  • 29 Алфа крокодила

    4 5 Отговор
    Кобрата ще види зор срещу Джошуа.Ония млад и бърз ,не е като тоя пенсионер затворник
  • 30 ХА ХА ХА

    3 2 Отговор
    Давай Гришоо!!!!
  • 31 Бат Мишо

    3 5 Отговор
    Букър ВЪОБЩЕ НЕ Е СЛАБ БОКСЪОР просто ме у платено да загуби ...Букър гледали ли сте го че има удар да убие вол които удари въобще НЕ ОПИТА и не направи никакъв опит да извади Кубрат от час СЕФТЕ ЛИ ВИЖДАТЕ КУПЕН МАЧ

    Коментиран от #32, #33

  • 32 Бари

    2 4 Отговор

    До коментар #31 от "Бат Мишо":

    Колкото и да е силен , след 12 год. престой в затвора , си загубил форма отвсякъде .
  • 33 А после и бокс

    1 3 Отговор

    До коментар #31 от "Бат Мишо":

    Бате Мишо , който се е качвал на ринга знае , как му се изцеждат силите секунда по секунда . И когато си бил дълго време далеч от форма и кондиция , то след 2-3 -тият рунд все едно някой ти е завързал по две торби цимент (от старите 50кг.) за ръцете . Е имал бил силен удар , ама преди две петилетки . Излязъл е от затвора и по цяла нощ руфяните са го разбивали на матрака .
  • 34 Brat

    11 4 Отговор
    Брей, вместо да се радвате, че Кобрата е спечелил, веднага започнахте:
    -...слаб мач...
    -...цирк...
    -...да не се контузиш?
    -слаб мач...и т.н.
    Радвайте се, че наш Кобра спечели, та чака победителя от мача Руис-Джошуа, вместо да го плюете, малцина са спортистите като него, избрали да останат и да се състезават за България.
    А що се отнася до Джошуа, Кличко и др. като тях, само да ви уведомя вас, клавиатурните нинджи, че не е срамно да загубиш от най-добрия, че човек се учи от грешките си, много лесно е да плюете Кобрата, че е загубил от Кличко, а ако изкарат някого от вас, клавиатурните нинджи срещу Кличко, сигурно живи няма да се върнете в България.
    Браво, Кобра.
    Продължаваме напред!
  • 35 Ванга

    2 4 Отговор
    Кобра добър с, но не храни никакви илюзии като Багата!
    На мача с Джошуа, ще дойде чичко Тръмп и съдята ще те отсвири! Всички и най-вече ти ще се чувстваме ограбени - виждам

    Коментиран от #36

  • 36 Антъни

    6 2 Отговор

    До коментар #35 от "Ванга":

    Джошуа е британец, така че за чий х Тръмп ще дойде на мача?
  • 37 Иван

    5 2 Отговор
    Кобрата е добър боксьор, но не е от класата на Кличко, Джошуа или Руис! Мачът с Букър беше от типа на тези при аматьорите, така не се прави среща за поясите и шампионска титла. За съжаление, ако се стигне до мач с Джошуа или Руис, Кобрата ще бъде безжалостно пребит... Нищо, все пак му пожелавам успех, надеждата умира последна!
  • 38 Eistee

    7 5 Отговор
    Абре, смешници, кой ви е излъгал, че можете до коментирате боксов мач въобще? Какви сополи се изредиха тук да дават експертно мнение, какви дебелогъзи плюнки изписаха гигабайти несвързана дефектна мозъчна продукция... Пичове, в бокса е като във футбола - нанасяш нокаутиращ удар, ако ти дадат. Ако противникът се мести и пази дистанция, как ще нанесеш нокаутиращ удар? Нали в нокаутиращите удари се влага сила? Ако не срещнеш главата на противника и политнеш след ръката си, нали противникът ще ти вкара точно три удара и след това рундът е загубен? Как може "експерти" като вас да не ги знаят тези елементарни работи? А тези боклуци, които писаха, че Райдъл Букър бил "пенсионирана торба" и други глупости... Хора, като не можете да разсъждавате и нямате информация, дръжте си мнението за себе си. Това е тежка категория. Няма пенсионери, няма пионерчета - един удар и мачът свършва, ако ще ти да си на 20 а той на 65 години. Това е тактика на боя, опит, разпределение на силите. Букър една плесница на някоя от горе писалите да удари и даже няма да разберете как сте се насрали, защото ще сте в безсъзнание за 5-6 минути. Хайде малко уважение, особено предвид на факта, че две свързани приказки не можете по боксова тема да напишете.

    Коментиран от #40

  • 39 Xaxa

    3 2 Отговор
    Той добре чака ама който и от двамата се зправи срещу него ще му напълни главата с гръмотевици и тоя път ни напред,ни назад ще продължи 😂😂

    Коментиран от #41, #42

  • 40 Brat

    6 3 Отговор

    До коментар #38 от "Eistee":

    Браво прав си. Бил торба Букър и Джеймс тони не можа да го нокаутира когато Букър беше в най добрата си форма.
    Давай Кобра истинските Българи сме с теб.
  • 41 Брат

    4 4 Отговор

    До коментар #39 от "Xaxa":

    Голяма работа ако падне но ще развее Бг знамето а ти кога нещо направи за да се гордеем с теб ?Драскачи поне защитавайте Българското какви хора са ви раждали.
  • 42 Eistee

    4 6 Отговор

    До коментар #39 от "Xaxa":

    Виж, може би е добре да гледаш по-внимателно мачовете на Кубрат. Този човек само веднъж съм го виждал да си отпуска ръцете и това беше срещу Кличко. Тогава ръцете му изсвистяха два пъти с такава сила, че Кличко се насра и започна веднага да търси нокаута, за да спаси мача. за съжаление защитата на нашия беше под всякаква критика и когато Кличко му вкара първия в брадата, чак сам не можа да повярва в началото, че е толкова лесно. Ако нашият се е научил да се пази, на практика няма противник, който да му се опре.
  • 43 Последният българин

    7 3 Отговор
    Честито Кубрат!!! Гордеем се с теб!!! Българите над всички!!!
  • 44 Дядо Господ

    5 5 Отговор
    Поредна пародия мани мани.да играеш със изтормозен възрастен човек лежал в затвора си е голяма мъжественост хаххаха. Нагласени жалки уж противници,откъде му ги намират Незнам...то се видя с Кличко,изкара късмет ,че онзи не игра насериозно иначе щеше да го пребие като куче тоз махленски пишман бияч... тази селска класа и защо въобще го побутват Незнам,аммми то че е човек на човека боцко се знае...

    Коментиран от #51

  • 45 Съдия

    3 6 Отговор
    Багата ако хване на къс пас този и не ми се мисли...Незнам кой му. Е казал че може да играе бокс въобще !!!
  • 46 Гост

    5 3 Отговор
    Кобрата пак победи мишкии клавиатурни
  • 47 007

    4 2 Отговор
    Следващият му противник ще е Андреа ,_, ¤_¤
  • 48 Nereza

    5 1 Отговор
    ПАК ТОРБИ ПРОТИВНИЦИ......КЪДЕ ПЪК МУ НАМЕРИХА ТАКАВА СВИНЯ ЗА ПАРТЬОР...НАГЛАСЕНИ МАЧОВЕ ЗА МНОГО ПАРИ, СРАМ ЗА СПОРТА.... ДА ПОДСКАЧАШ И ДА СЕ ПОДИГРАВАШ НА КЛИЧКО ПАК ДАНО.....ПОСЛЕ ДА ПОСПИШ МАЛКО НА ТЕПИХА И КАТО СЕ СЪБУДИШ ПОЧВАЙ ДА ЛАЕШ ИЛИ ИДИ ДА ЦЕЛУВАШ
    - ЧАЛГА АМАТЬОР ... !!!!!!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Българина

    5 1 Отговор
    За победата, БРАВО. Това обаче не е бокс, а нашия, нека си го признаем е гола вода.Иска ни се да бие, но няма как да стане.Приятели, просто погледнете истината в очите.Имахме страхотни боксьори, но Пульо просто не е от тях.Нека само си припомним, че Пешо Стоименов, на аматьорския ринг ДВА ПЪТИ БИ не кой да е, а самия Ленъкс Луис.
  • 51 Eistee

    1 3 Отговор

    До коментар #44 от "Дядо Господ":

    Ти можеш ли всичко това, което го написа да му го кажеш в очите? Съвсем сериозно те питам - мога да го уредя. Сигурен съм, че на него ще му е интересно да го научи.

    Коментиран от #58

  • 52 Brat

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "Brat":

    Брей, големия мъжага с чуждото име.
    Кат' си голям мъж, си намери твое име, вместо да ме крадеш-инак си оставаш мое бледо копие.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 vasik atanasova

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "панко панов франкфурт":

    абсолютно вярно !!!
    и добавяме джошуа
    ами усик как ще го бие не е истина
  • 55 коз

    0 1 Отговор
    мишки стига сте обиждали все пак е наи добрия бг боксьор
  • 56 Митко,ти си глупав!

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "митко президента":

    Пише се дроб сърма,а не дроп сърма.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Смешници

    2 0 Отговор
    Тоя Кубрат е циркаджия няма никакъв шанс. Тоя никога няма да стане шампион. Една единствена среща с/у класен боксьор Кличко и той го заземи. Направи го труден за разпознаване това е голата истина
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 гост

    0 1 Отговор
    На всички знаещи и можещи в коментарите: вървете и се изправете срещу Кубрат щом той за нищо не става. Кажете кога друг българин е успял да стигне до най-добрият за времето си боксьор в тежка категория както бе с Кличко? Вие гледахте ли мача за какво скандиране и каква атмосфера иде реч? Същото е и с Григор и тениса. Все трябва да се плюе, а не се замисляте, че 10 пъти по-големи и по-богати страни нямат такива спортисти или са на равно с нас, малките и бедни българи. Вместо да се гордеете, вие плюете. Аз ще кажа голямо браво и му пожелавам успех в следващия мач.