Отидете към основна версия

2 772 9

Георги Самуилов напуска Ботев Пловдив?

  • самуилов-
  • напускане-
  • среща-
  • ботев пловдив-
  • съвет на директорите-
  • гласуване-
  • фенове

Сдружение ПФК Ботев, което е миноритарен акционер, съди ПФК Ботев АД

Снимка: БГНЕС

В Ботев (Пловдив) назрява пореден скандал. Този път 35 фенове са на път да изгонят мажоритарния собственик на клуба Георги Самуилов, пише "Блиц".

Сдружение ПФК Ботев, което е миноритарен акционер, съди ПФК Ботев АД. Поредният скандал идва, след като представител на собственика Георги Самуилов не е гласувал в Съвета на директорите на клуба да бъде приет човек от Сдружението. Става въпрос за известния в Пловдив оценител на недвижими имоти Борис Гиздаков, за когото са гласували 35 човека. В съвета обаче остава Васил Наумов, който също е представител на сдружението и феновете.

Въпросното заседание се е провело на 10 януари, когато Самуилов не присъства на него и е изпратил свой пълномощник в лицето на адвокат. Според хора от Сдружението този човек не е изпълнил записаното в устава. А именно – в Съвета на директорите да членува и представител на Сдружението. Точно поради тази причина се стига и до съдебен иск срещу ПФК Ботев. Но всъщност има техен представител и той е Васил Наумов.

Заради делото вписването на нови членове в борда е стопирано, докато магистратите се произнесат. По-лошото е, че при жълто-черните отново има раздор, също както съществува недоверие между ръководството на клуба и привържениците. Феновете смятат, че поредният скандал ще изгони Георги Самуилов от клуба. На няколко пъти те му искаха оставката и да се маха от клуба през миналата година.

Всичко това е на фона на крещящата нужда от работещи хора в клуба, коментират местни медии. Според тях ситуацията в Ботев никак не е розова и предпоставките за тежка година са налице.

В момента Сдружение БФК Ботев държи едва 1% от акциите на Ботев (Пловдив), мажоритарният собственик на клуба Георги Самуилов е с 60 процента, а другите 39 процента са притежание на компанията ТЦ-ИМЕ. В Съвета на директорите влизат Георги Самуилов-председател, Иван Йотков, Димитър Радев, Петко Ангелов, Ангел Палийски и Васил Наумов.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини