Last news in Fakti

5 Февруари, 2020 16:59 2 770 9

Георги Самуилов напуска Ботев Пловдив?

  • самуилов-
  • напускане-
  • среща-
  • ботев пловдив-
  • съвет на директорите-
  • гласуване-
  • фенове

Сдружение ПФК Ботев, което е миноритарен акционер, съди ПФК Ботев АД

Георги Самуилов напуска Ботев Пловдив? - 1
Снимка: БГНЕС

В Ботев (Пловдив) назрява пореден скандал. Този път 35 фенове са на път да изгонят мажоритарния собственик на клуба Георги Самуилов, пише "Блиц".

Сдружение ПФК Ботев, което е миноритарен акционер, съди ПФК Ботев АД. Поредният скандал идва, след като представител на собственика Георги Самуилов не е гласувал в Съвета на директорите на клуба да бъде приет човек от Сдружението. Става въпрос за известния в Пловдив оценител на недвижими имоти Борис Гиздаков, за когото са гласували 35 човека. В съвета обаче остава Васил Наумов, който също е представител на сдружението и феновете.

Въпросното заседание се е провело на 10 януари, когато Самуилов не присъства на него и е изпратил свой пълномощник в лицето на адвокат. Според хора от Сдружението този човек не е изпълнил записаното в устава. А именно – в Съвета на директорите да членува и представител на Сдружението. Точно поради тази причина се стига и до съдебен иск срещу ПФК Ботев. Но всъщност има техен представител и той е Васил Наумов.

Заради делото вписването на нови членове в борда е стопирано, докато магистратите се произнесат. По-лошото е, че при жълто-черните отново има раздор, също както съществува недоверие между ръководството на клуба и привържениците. Феновете смятат, че поредният скандал ще изгони Георги Самуилов от клуба. На няколко пъти те му искаха оставката и да се маха от клуба през миналата година.

Всичко това е на фона на крещящата нужда от работещи хора в клуба, коментират местни медии. Според тях ситуацията в Ботев никак не е розова и предпоставките за тежка година са налице.

В момента Сдружение БФК Ботев държи едва 1% от акциите на Ботев (Пловдив), мажоритарният собственик на клуба Георги Самуилов е с 60 процента, а другите 39 процента са притежание на компанията ТЦ-ИМЕ. В Съвета на директорите влизат Георги Самуилов-председател, Иван Йотков, Димитър Радев, Петко Ангелов, Ангел Палийски и Васил Наумов.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко Боклука

    8 1 Отговор
    Ще им пратя нов господарин, какво гълчат като мисирки!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 бацето шлифера

    3 4 Отговор
    тоя нали и той е олигарх, що напуска, парите ли свърши, нали печелел милиони на седмица, няма пари за това мижаво отборче
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Съни бийч

    1 0 Отговор
    Ангел Палийски, ли? Ботев са мазохисти!
  • 6 Докога

    1 0 Отговор
    Докога ще ви правят на маймуни? Преди изборите всичко беше мед и масло, стадиона започнаха да строят и още и още обещания. После кво стана? Докога ще вярвате на мафиоти? Мазохисти ли сте?
  • 7 емо73канар

    1 0 Отговор
    Махай се Мултак !!! Няма да липсваш на никого с лъжите си.
    И да вземеш със себе си и ония крадлив червендалест сервитьор.
  • 8 иван

    1 0 Отговор
    Имам чувството, че никой не чете за какво става дума.
    Група измекяри, искат да си сложат директор, в чуждо дружество? Що за наглост? Каква да бъде реакцията на самуилов ако не е тайна? Даже и това ни е много...
  • 9 ssaev

    0 1 Отговор
    Когато съдружници започнат да се съдят, след тях влиза ликвидатор! Раберете се, непримирими враждуващи, за да не върнете Ботев в "ерата" на Митю Селския!