Отидете към основна версия

1 702 1

Първо във ФАКТИ: Индийски елитни клубове искат наш национал

  • димитър илиев-
  • фк гоа-
  • индия-
  • футбол-
  • локомотив пловдив-
  • нортийст юнайтед

Според информация на ФАКТИ от Гоа вече са изпратили официална оферта към ръководството на "смърфовете" за закупуването на национала

Два елитни клуба от Индия проявяват сериозен интерес към капитана на Локомотив Пловдив Димитър Илиев. Става въпрос за ФК Гоа и Нортийст Юнайтед. Според информация на ФАКТИ от Гоа вече са изпратили официална оферта към ръководството на "смърфовете" за закупуването на национала.

Откакто е създадена футболната лига в Индия, Гоа винаги е в челните места в класирането и винаги се бори за шампион. В момента тимът е лидер в подреждането след редовния сезон и съответно единствен участник от Индия в Азиатската Шампионска лига. Гоа най-футболният щат в Индия - единственият, където футбола е по-популярен от крикета.

31-годишният Илиев е юноша на Локомотив (Пловдив). Между 2009-та и 2013-та година носи екипите на ЦСКА ), ФК Миньор (Перник), ОФК Пирин (Благоевград), ФК Монтана и ФК Локомотив (София). Впоследствие играе четири сезона в чужбина – 3 във ФК Висла (Плоск) и един във ФК Подбескидзе (Полша).

През лятото на 2018-та година се завръща в ПФК Локомотив (Пловдив) и става капитан на отбора и печели Купа на България 2018/19. Повежда отбора и в квалификационната фаза на турнира “Лига Европа”, записвайки впечатляваща игра и важни две попадения.

Запомнящият се сезон 2018/19 носи на Димитър Илиев престижните индивидуални награди „Най-добър нападател“ и „Футболист номер 1“ на България за 2019-а година.

Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.

Свързани новини