Last news in Fakti

28 Април, 2020 08:19 1 700 1

Първо във ФАКТИ: Индийски елитни клубове искат наш национал

  • димитър илиев-
  • фк гоа-
  • индия-
  • футбол-
  • локомотив пловдив-
  • нортийст юнайтед

Според информация на ФАКТИ от Гоа вече са изпратили официална оферта към ръководството на "смърфовете" за закупуването на национала

Първо във ФАКТИ: Индийски елитни клубове искат наш национал - 1

Два елитни клуба от Индия проявяват сериозен интерес към капитана на Локомотив Пловдив Димитър Илиев. Става въпрос за ФК Гоа и Нортийст Юнайтед. Според информация на ФАКТИ от Гоа вече са изпратили официална оферта към ръководството на "смърфовете" за закупуването на национала.

Откакто е създадена футболната лига в Индия, Гоа винаги е в челните места в класирането и винаги се бори за шампион. В момента тимът е лидер в подреждането след редовния сезон и съответно единствен участник от Индия в Азиатската Шампионска лига. Гоа най-футболният щат в Индия - единственият, където футбола е по-популярен от крикета.

31-годишният Илиев е юноша на Локомотив (Пловдив). Между 2009-та и 2013-та година носи екипите на ЦСКА ), ФК Миньор (Перник), ОФК Пирин (Благоевград), ФК Монтана и ФК Локомотив (София). Впоследствие играе четири сезона в чужбина – 3 във ФК Висла (Плоск) и един във ФК Подбескидзе (Полша).

През лятото на 2018-та година се завръща в ПФК Локомотив (Пловдив) и става капитан на отбора и печели Купа на България 2018/19. Повежда отбора и в квалификационната фаза на турнира “Лига Европа”, записвайки впечатляваща игра и важни две попадения.

Запомнящият се сезон 2018/19 носи на Димитър Илиев престижните индивидуални награди „Най-добър нападател“ и „Футболист номер 1“ на България за 2019-а година.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЛОКОМОТИВЦИ

    0 0 Отговор
    РОДИНАТА НИ ЗОВЕ-ЩЕ ПОМОГНЕМ