Отидете към основна версия

2 301 3

Парадокс! Атлетка се отказа от участие на Олимпийските игри в Токио

  • олимпийски огри-
  • токио-
  • 2021-
  • отказ от участие-
  • бийти дойч

Оттеглянето й е пряко свързано с нейната религия

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Най-голямата мечта на всеки спортист е участието на Олимпийски игри. Малко са случаите, когато някой се отказва от най-големия спортен форум, след като е спечелил квота и не е контузен.

Именно такава е ситуацията с Бийти Дойч. 30-годишната израелска шампионка в маратона съобщи, че се отказва от участие на Игрите в Токио през следващата година, пише Гонг.

Причината е изключително странна, но и достойна за уважение. Жената, която е родена в САЩ, но се състезава за Израел, твърдо спазва принципите на ортодоксалния юдаизъм и свещения Шабат. Това означава, че тя не извършва никаква работа в събота.

„Ако олимпийските игри се бяха провели в Токио по програма през 2020 година, маратонът щеше да е в неделя. Това беше идеално. Програмата за 2021-а обаче мести състезанието в събота. Това означава, че имам сериозен проблем и няма да участвам на Олимпиадата“, призна 30-годишната атлетка.

Бийти Дойч, която е майка на 5 деца, винаги се състезава с пола. Това също е част от нейните религиозни принципи. Спортният ѝ екип обаче не пречи на добрите ѝ резултати. Тя е шампионка на страната за последните две години, както и в полумаратона за миналата година.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.

Свързани новини

  • Удар по Олимпиадата в Токио

    Повечето японски компании са против провеждането на Олимпийските игри в Токио, разкри проучване сред 12 857 компании в страната. 27,8% от японския ...
    21.08.2020
    3 732
    10
  • Ново 20 за Олимпиадата в Токио

    Международният олимпийски комитет обмисля Олимпийските игри в Токио догодина да се състоят, но без зрители, за да се гарантира безопасността на фона н ...
    24.07.2020
    2 173
    1