Отидете към основна версия

1 568 8

Фланелка на Майкъл Джордан бе продадена за огромна сума

  • майкъл джордан-
  • фланелка-
  • търг-
  • огромна сума

Предишният рекорд за тениска с номер 23 на "Въздушния" беше поставен на аукцион през юли

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Фланелка, носена от легендарния баскетболист Майкъл Джордан, беше продадена за рекордните 320 хиляди долара на търг в Бевърли хилс, съобщиха Ройтерс и ДПА.

Тя е с номер 23 и е от официалната пресконференция през 1984 година, на която Джордан подписва договора си с отбора на Чикаго Булс като новобранец в НБА.

Предишният рекорд за тениска с номер 23 на "Въздушния" беше поставен на аукцион през юли, когато колекционер заплати 288 хиляди долара долара, за да я притежава.

Тениска на 44-ия президент на САЩ Барак Обама със същия номер, с която той играе в училищния баскетболен отбор през 1979 година, беше продадена за 192 хиляди долара. Сумата е рекордна за фланелка на училищен отбор, а Обама я носи, когато отборът му печели щатското първенство на Хавай. Друга тениска на Барак Обама миналата година беше продадена за 120 хиляди долара, уточнява Гонг.

На търга за 128 хиляди долара беше продадена и фланелка с номер 23 на Кливланд на Леброн Джеймс с негов автограф, носена в дебютния му сезон в НБА през 2003/2004.

За същата сума е закупена и тениска с номер 7 на куотърбека на Сан Франсиско 49-ърс Колин Капърник от дебюта му в НФЛ на 2 октомври 2011 година, което е нов рекорд за екип на играч по американски футбол.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини