Отидете към основна версия

3 029 45

ЦСКА пожали Левски - спечели само с 1:0

  • цска-
  • левски-
  • соу-
  • червен картон-
  • пощада-
  • вечно дерби-
  • михайлов-
  • дузпа-
  • юга-
  • йомов-
  • тиаго

"Червените" имаха шансове да разгромят съперника си - дори пропуснаха дузпа

Снимка: БГНЕС

ЦСКА победи Левски с 1:0 в отложен мач от 13-ия кръг на efbet Лига и подгони лидера в класирането Лудогорец. Единственото попадение в срещата реализира Али Соу в 20-ата минута. "Червените" бяха по-добрия тим на терена, като пропуснаха редица положения, между които и дузпа на Тиаго Родригес, която бе отразена от Николай Михайлов. "Червените" завършиха срещата с 10 души, след като малко преди края на срещата Амос Юга бе изгонен за втори жълт картон.

Благодарение на победата ЦСКА събра 33 точки и заема третото място в класирането. "Червените" са на 3 от лидера Лудогорец, който обаче е с мач по-малко. Левски от своя страна остава на девета позиция с едва 15 точки в актива си.

В 5-ата минута на срещата след центриране в наказателното поле топката достигна до Мартин Райнов, който се сблъска с Густаво Бусато и в крайна сметка съдията Никола Попов даде фаул за червените".

В следващите минути играчите на ЦСКА започнаха да владеят повече топката, но така и не успяха да създадат нещо по-опасно пред вратата на Николай Михайлов.

В 16-ата минута Мартин Петков нахлу в наказателното поле на ЦСКА след двойно подаване със Станислав Иванов и опита да намери Найджъл Робърта около точката за изпълнение на дузпа, но Валентин Антов се намеси и изчисти.

В 18-ата минута ЦСКА бе много близо до гол. Али Соу бе изведен отлично от Амос Юга, но си поведе много дълго топката и Николай Михайлов излезе и изби.

Само 120 секунди по-късно "червените" поведоха в резултата. Георги Йомов подаде на Али Соу в центъра на терена, като гамбиецът надбяга няколко играчи на Левски и останал очи в очи със силен удар в центъра на вратата матира Николай Михайлов.

Последваха много силни минути за ЦСКА, но с пропуски се отличиха Амос Юга и Георги Йомов, които не успяха да намерят очертанията на вратата на "сините".

В 31-ата минута Георги Йомов направи фрапантен пропуск за ЦСКА. Крилото излезе очи в очи с Николай Михайлов, но стражът на Левски успя да избие с крак. При отскочилата топка Тиаго Родригес овладя и влезе в наказателното поле, където Мартин Петков извърши нарушение срещу него и Никола Попов даде дузпа. За топката застана потърпевшия, който стреля в левия ъгъл на вратата, но Михайлов спаси.

В минутите до края на първото полувреме ЦСКА продължи да натиска съперника си, докато играчите на Левски разчитаха повече на контраатаки, които обаче не доведоха до нищо опасно пред вратата на Бусато.

В 46-ата минута след отскочила топка Паулиньо опита удар извън границата на наказателното поле, но не успя да уцели вратата.

Малко по-късно Левски бе близо до изравнително попадение. След двойно подаване Станислав Иванов влезе в наказателното поле и центрира остро, но топката се удари в тялото на Амос Юга, като се получи опасен рикошет, който обаче бе отразен от Густаво Бусато.

В следващата атака Али Соу опита удар по посока на Николай Михайлов, но Тома Даске подложи крак и топката излезе в корнер.

В 58-ата минута ЦСКА създаде поредна много опасна ситуация пред вратата на Левски. След избита от защитата на Левски топка Амос Юга стреля от границата на наказателното поле, но топката прелетя над напречната греда.

Малко по-късно Найджъл Робърта опита изстрел от разстояние, но не успя да намери очертанията на вратата на Бусато.

В 70-ата минута ЦСКА отново бе близо до попадение. Тиаго опита да изведе Георги Йомов сам срещу Николай Михайлов, но вратарят на Левски излезе много добре и изби.

В 74-ата минута ЦСКА остана с човек по-малко. Амос Юга извърши нарушение срещу противников футболист, като получи втори жълт и червен картон.

След като "червените" останаха с 10 души на терена Бруно Акрапович прибра своя тим с идеята да задържи преднината. Футболистите на Левски опитаха да се възползват от териториалното си превъзходство, но така и не успяха да създадат нещо опасно пред Гуаставо Бусато.

В 92-ата минута Левски можеше да изравни. След центриране в наказателното поле Насиру Мохамед стреля с глава от близко разстояние, но Густаво Бусато успя да избие.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 11 гласа.

Свързани новини