Last news in Fakti

19 Декември, 2020 09:33 2 192 3

Юноша на ЦСКА с повиквателна за националния тим на Австралия!

  • литекс-
  • илия шаламанов-
  • цска-
  • австралия-
  • футбол

Илия Шаламанов играе под наем в Литекс

Юноша на ЦСКА с повиквателна за националния тим на Австралия! - 1

Вратарят на Литекс Илия Шаламанов е получил повиквателна за младежкия национален отбор на Австралия U20, научи ФАКТИ. 18-годишният страж е роден в Бризбън, но от ранна детска възраст живее в Петрич, откъдето са родителите му. Започва в школата на местния Беласица, където е от 2010 до 2015 година. След това преминава в академията на ЦСКА, а през лятото на 2019 година започва тренировки с първия състав на "армейците".

Шампион на България до 19 години за сезон 2019/20. На 23 юни 2020 подписва първи професионален договор с ЦСКА. На 9 юли 2020 е на резервната скамейка за победата с 2:1 над Локомотив Пловдив, след което е на пейката за победата с 5:0 над Берое Стара Загора на 12 юли 2020, но не влиза в игра. През лятото на 2020 е даден под наем на Литекс Ловеч, където тренира под ръководството на Стоян Ставрев. Двукратният шампион на България с екипа на Литекс е добре познат с работата си с младите вратари още от периода си в Черно море. Ставрев работи успешно с Георги Китанов, Иван Дюлгеров и Иван Дичевски във Варна, като и тримата минаха през всички юношески гарнитури на националния тим на България. Първите двама вече имат зад гърба си и доста мачове в родния елит.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перукан

    8 2 Отговор
    А вратарят на Штрабак каква повиквателна има, за националния ?

    Коментиран от #2

  • 2 Левски 1914

    3 6 Отговор

    До коментар #1 от "Перукан":

    Перукан и Бокича направиха специално за Литекс – Чавдар нова лига и ви сложиха тире.
  • 3 Разноглудия Павел

    3 1 Отговор
    1914 какъв Левски бе паляк Лезки 1914 умре чобанин такъв?