Отидете към основна версия

2 154 3

Ливърпул се върна към победите (ВИДЕО)

  • ливърпул-
  • висша лига-
  • шефийлд юнайтед

Мърсисайдци се наложиха с 2:0 при визитата на тима на Шефийлд Юнайтед

Снимка: БГНЕС

След невероятните четири поредни загуби в първенството на Англия, шампионите от Ливърпул се върнаха на пътя на победите.

Това се случи при визитата на тима на Шефийлд Юнайтед.

Мърсисайдци се наложиха с 2:0,с попадения на Къртис Джоунс и Роберто Фирмино, което след това бе отчетено като автогол на Кийн Брайън.

Именно бразилският голаджия получи сериозна подкрепа напоследък от съотборниците си, въпреки солидните критики, които отнесе от медиите на Острова.

Сред най-дейните в комплиментите и добрите пожелания към Фирмино бе колегата му Садио Мане, който изрази увереност, че съвсем скоро той ще си върне голмайсторския нюх. Така и стана.

През първото полувреме на днешния двубой признати попадения нямаше. Любопитно за отбелязване беше това, че автогол в полза на домакините не беше зачетен.

В 36-ата минута Йозан Кабак вкара топката в мрежата на собствения си състав, но той не бе зачетен заради засада на Оливър Макбърни.

Три минути след почивката Къртис Джоунс вкара за Ливърпул и зарадва мениджъра си Юрген Клоп.

В 64-ата минута Фирмино узакони успеха на тима си и бурно изрази своето задоволство. Все пак, след преразглеждане на ситуацията, попадението бе записано като автогол на Кийн Брайън.

Това обаче не помрачи радостта на "червените" от първия им успех в шампионата от цели 5 мача.

Така те остават в битката за призовите позиции, като считано към момента са на точка зад 5-ия Челси, който не успя да се справи с Манчестър Юнайтед по-рано днес.

Шефийлд е категорично последен, с едва 11 точки на сметката си.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини