Отидете към основна версия

1 397 3

Григор: Чувството е страхотно

  • григор димитров-
  • тенис-
  • финал

"Чувството е страхотно", заяви Григор Димитров след историческото си първо класиране на финал в турнири от календара на АТР.
21-годишният българин срази в три сета Маркос Багдатис от Кипър, за да си осигури място в спора за титлата на турнира в Бризбейн, Австралия. Димитров чака действащия шампион Анди Мъри на финала след вълнуващ тайбрек срещу Багдатис. , предаде БГНЕС.

"Трябва да кажа, че съм много щастлив... особено, че започвам първия си турнир за годината. Чувството определено е страхотно", заяви след полуфинала си Димитров.

Досега българин не бе играл на финал от турнир на АТР.

"В третия сет беше важно кой ще се възползва първи от шанса си", продължи Гришо.

В тази част обаче пробиви нямаше и това наложи тайбрек. В него Димитров направи страхотен пасинг шот с бекхенд, за да пречупи съперника си в ключов момент.

"Беше много важен... Знаех, че той отива там и малко импровизирах. Не можех да го прехвърля и реших да пробвам по линията", добави младежът, който често е сравняван с Роджър Федерер.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Манолев пред трансфер в Италия

    Българският национал Станислав Манолев е желан от Торино е твърде вероятно той да се озове в Серия А през януарския трансферен прозорец, съобщават ...
    05.01.2013
    1 149
    0