Last news in Fakti

5 Януари, 2013 11:36 1 376 3

Григор: Чувството е страхотно

  • григор димитров-
  • тенис-
  • финал

"Чувството е страхотно", заяви Григор Димитров след историческото си първо класиране на финал в турнири от календара на АТР.
21-годишният българин срази в три сета Маркос Багдатис от Кипър, за да си осигури място в спора за титлата на турнира в Бризбейн, Австралия. Димитров чака действащия шампион Анди Мъри на финала след вълнуващ тайбрек срещу Багдатис. , предаде БГНЕС.

"Трябва да кажа, че съм много щастлив... особено, че започвам първия си турнир за годината. Чувството определено е страхотно", заяви след полуфинала си Димитров.

Досега българин не бе играл на финал от турнир на АТР.

"В третия сет беше важно кой ще се възползва първи от шанса си", продължи Гришо.

В тази част обаче пробиви нямаше и това наложи тайбрек. В него Димитров направи страхотен пасинг шот с бекхенд, за да пречупи съперника си в ключов момент.

"Беше много важен... Знаех, че той отива там и малко импровизирах. Не можех да го прехвърля и реших да пробвам по линията", добави младежът, който често е сравняван с Роджър Федерер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЛУД ЛЕР

    0 0 Отговор
    МАЛКО ИХУ НА СЕЛСКИЯ ТУРНИР И ЦЯЛА ГОДИНА ТИХО МНОГО ШУМ ЗА НИЩО ТАКИВА СМЕШНИЦИ СЪС ЗОР ГИ ПРАВИМ ЗВЕЗДИ
  • 2 ЛУД ЛЕР

    0 0 Отговор
    ВИДЯХ МЕ ГИ НА ОЛИМПИЯДАТА КАКЪВ СА ЦИРК

    Коментиран от #3

  • 3 ЧИКО ОТ ПОРТО РИКО

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "ЛУД ЛЕР":

    ТИ СИ ВЕЧНО НЕДОВОЛЕН МЪРМОРКО