Отидете към основна версия

3 956 5

Турция се разправи с Норвегия

  • турция-
  • норвегия-
  • световна квалификация-
  • мондиал 2022-
  • 3:0

Мачът се игра в испанския град Малага заради рестрикциите, породени от пандемията от коронавирус

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Отборът на Турция продължава с блестящото си представяне в квалификациите за Мондиал 2022. Възпитаниците на селекционера Шенол Гюнеш записаха категоричен успех във втория си мач от група G, надделявайки с 3:0 над Норвегия като гост. Мачът се игра в испанския град Малага заради рестрикциите, породени от пандемията от коронавирус.

Това бе втори успех за Турция от началото на кампанията. Преди два дни южната ни съседка поднесе сериозна изненада, побеждавайки с 4:2 състава на Нидерландия.

Озан Туфан реализира два гола за символичните гости, а третият бе дело на Чаглар Союнчу. Така Турция оглави еднолично временното класиране в групата с пълен актив от точки.

Толкова има и скромния тим на Черна гора. В първич кръг черногорци се наложиха с 2:1 над Латвия като гост, а днес очаквано се наложиха с 4:1 над Гибралтар.

В същото време Нидерландия постигна първа победа в групата. „Лалетата” се наложиха с 2:0 над Латвия.

В следващия кръг Турция приема Латвия, докато Нидерландия е гост на Гибралтар. В третия мач един срещу друг се изправят отборите на Черна гора и Норвегия.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.

Свързани новини

  • Нидерландия се справи с Латвия в мач с публика

    Националният отбор на Нидерландия победи безпроблемно с 2:0 тима на Латвия в двубой от втория кръг на квалификациите за Световното първенство в Катар ...
    27.03.2021
    2 051
    0
  • Черна гора разби Гибралтар

    Черна гора продължи отличното си представяне в началото на квалификациите за Мондиал 2022 в Катар. Играчите на Миодраг Радулович постигнаха втора поре ...
    27.03.2021
    1 447
    0
  • Русия взе своето срещу Словения

    Националният отбор на Русия победи този Словения с резултат 2:1 в мач от втория кръг в група H на световните квалификации за Катар 2022 година. Артьом ...
    27.03.2021
    2 588
    2