27 Март, 2021 19:33 2 567 2

Русия взе своето срещу Словения

  • русия-
  • словения-
  • 2:1-
  • световна квалификация-
  • мондиал 2022

"Сборная" беше по-добрият тим, като имаше още няколко отлични шанса да стигне и до по-изразителен успех от 2:1

Русия взе своето срещу Словения - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Националният отбор на Русия победи този Словения с резултат 2:1 в мач от втория кръг в група H на световните квалификации за Катар 2022 година. Артьом Дзюба откри в 26-ата, а в 35-ата минута удвои. Йосип Иличич върна едно попадение в 37-ата минута, което обаче се оказа недостатъчно.

"Сборная" беше по-добрият тим, като имаше още няколко отлични шанса да стигне и до по-изразителен успех. Словенците не показаха най-добрата си игра и не създадоха нищо интересно освен попадението.

С този успех възпитаниците на Александър Черчесов оглавиха групата с актив от 6 точки след два изиграни мача. Словения пък остава с три точки след успеха в първия двубой. След три дни Русия гостува на Словакия, докато Словения също гостува, но на Кипър.

Срещата стартира с лек натиск на гостите, който обаче не доведе до нещо опасно пред вратата на Антон Шунин.

В деветата минута дойде и първата опасна ситуация в срещата, която бе на сметката на домакините. Марио Фернанед изведе в наказателното поле отдясно Рифат Жамалединов, който опита да намери свой съотборник, но се получи рикошет и топката излез в корнер. След неговото изпълнение играч на Словения отклони с глава топката, която стигна до Георгий Джикия, който стреля от въздуха, но Ян Облак показа чудесен рефлекс и изби.

Руснаците продължиха да натискат и в 21-ата минута бяха близо до гол. След изпълнение на корнер топката бе отклонена от Артьом Дзюба за Фернандес, който стреля с глава, но на сантиметри над гредата.

Натискът на домакините даде резултат в 26-ата минута, когато поведоха. Александър Головин центрира отляво, получи се рикошет, а след това Дзюба игра с глава за Юрий Жирков. Бившият играч на Челси овладя добре и върна за Дзюба, който с отличен удар от наказателното поле прати топката в долния десен ъгъл на Олак - 1:0.

В минутите след гола словенците погледнаха по-смело към вратата на своите домакини, но удари на Йосип Иличич и Санди Ловрич прелетяха в аут.

В 35-ата минута обаче Русия удари за втори път. Головин стреля извън наказателното поле, получи се рикошет, а след това топката се отби от напречната греда. Високият Дзюба обаче се пребори за топката в наказателното поле, задържа я добре и между двама бранители на Словения успя да стреля и намери за втори път десния долен ъгъл на Облак за 2:0.

Само две минути след това гостите върнаха едно попадение. Облак прати топката в половината на Русия , където Андрей Семенов игра с глава. Кълбото обаче достигна до Миха Зайч, който с едно докосване изведе Иличич, а футболистът на Аталанта отбеляза феноменален гол, след като стреля от въздуха пред наказателното поле и намери левия долен ъгъл на Шунин - 2:1.

Русия владееше повече топката в началото на втората част. Първата по-интересна ситуация дойде в 51-ата минута, когато Жирков стреля от средна дистанция, но в аут.

В следващите минути и двата отбора правеха доста грешки в отиграванията си и чисти положения липсваха.

В 67-ата минута словенците имаха шанс да изравнят, когато Иличич бе намерен в наказателното поле, но ударът му бе спасен от Шунин.

Три минути по-късно Облак спаси своя тим от трето попадение. Грешка на резервата Нейч Скубич позволи на появилия се пък за "сборная" преди минути Вячислав Караваев да излезе очи в очи срещу стража на Атлетико Мадрид отляво в наказателното поле, който обаче изби неговия удар в корнер.

Десет минути преди края на двубоя топката бе центрирана отдясно в наказателното поле на домакините, Шунин боксира, но не достатъчно добре, което позволи на резервата Дамян Бохар да стреля от въздуха, но бе блокиран.

До края на двубоя Русия не допусна нови опасности пред своята врата и се поздрави с втори пореден успех в квалификациите.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    4 0 Отговор
    Играха супер руснаците
  • 2 Брендица

    3 0 Отговор
    Очаквах я тази победа на Русия..