Отидете към основна версия

4 697 13

РЗИ налага карантина на Ники Митов, той отказва

  • николай митов-
  • хебър пазарджик-
  • футбол-
  • коронавирус

Мотивите на здравните власти са свързани с фалшивия резултат от антигенен тест, който на 2 април показал COVID-19

Треньорът на Хебър Николай Митов трябва да бъде под 10-дневна карантина, настояват здравните власти в Пазарджик. Той е дал положителен тест за коронавирус. Наставникът на отбора от Втора лига обаче твърди, че не е болен и няма никакви симптоми.

Мотивите на здравните власти са свързани с фалшивия резултат от антигенен тест, който на 2 април показал COVID-19, твърди "Марица".

На Митов е бил направен веднага PCR тест, дал впоследствие отрицателен резултат. Заради приравняването на двата вида тестуване обаче РЗИ иска да го постави под карантина, вземайки формално за меродавен първия резултат.

Малка подробност е тази, че достоверността на бързите тестове едва надхвърля 50-те процента, докато при PCR-те имат над 98% надеждност.

Освен това от Хебър твърдят, че всъщност става дума за лабораторна грешка.

Още от януари Николай Митов има удостоверение от лицензирана лаборатория за наличие на антитела, които е придобил след прекаран по време на зимната ваканция COVID-19.

От Хебър вече са изпратили официален протест по казуса и чакат становище по компетентност.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.

Свързани новини

  • Юноша на ЦСКА ще играе в Ботев Вр

    Юношата на ЦСКА Самир Аяс ще се премине в Ботев Враца до края на сезона. За последно халфът игра в Индонезия, но тъй като стартът на местното първен ...
    03.04.2021
    1 982
    2