Отидете към основна версия

2 011 6

Делото срещу брата на Бербатов бе върнато на прокуратурата

  • асен бербатов-
  • футбол-
  • съд-
  • прокуратура-
  • димитър бербатов

Решението бе взето след провеждане на разпоредително заседание по делото срещу двамата, които са обвинени, че в съучастие като съизвършители са държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества

Делото срещу Асен Бербатов и приятелката му Анна Папучарова бе върнато на прокуратурата от Окръжен съд.

Решението бе взето след провеждане на разпоредително заседание по делото срещу двамата, които са обвинени, че в съучастие като съизвършители са държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества. Асен Бербатов е привлечен към наказателна отговорност и за разпространението им, пише struma.com.

Съдебният състав прецени, че по отношение на обвинителния акт са налице допуснати процесуални нарушения и делото следва да бъде върнато на прокурора за отстраняването им. Съдът прецени още, че прокуратурата следва да прецени какво е "съучастието" на всеки един от обвиняемите, както и начина на извършване на престъплението.

Бербатов и 29-годишната Папучарова бяха задържани при полицейска операция на 6 март. При проверката в дамската раничка на Папучарова са открити марихуана, а в якето на Асен, което той сложил в багажника, имало кокаин, екстази, както и значителна парична сума В обитавания от двамата софийски апартамент били открити две полиетиленови сгъвки коноп (марихуана) и електронна везна, по която са били установени следи от кокаин.

Асен Бербатов, който има две присъди за наркотици, пое цялата вина върху себе си заяви, че той е поставил марихуаната в раницата на приятелката си.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.

Свързани новини