Отидете към основна версия

1 585 23

Адвокатът на ЦСКА: Не сме казвали, че сме Литекс, това е абсурдна теза

  • цска-
  • кас-
  • литекс-
  • станислав трендафилов

"Защитната теза е, че чисто юридически ЦСКА не може да се обвърже със старото дружество", заяви адв. Трендафилов

Снимка: БГНЕС

Адвокатът на ЦСКА Станислав Трендафилов внесе яснота по повод твърденията, че в защитната си теза "армейците" са претендирали, че са наследник на Литекс. Той бе категоричен, че ЦСКА никога не е претендирал да бъде наследник на клуба от Ловеч, каквито информации излязоха по-рано.

"Те излязоха с официална позиция и казаха: "ЦСКА е спортен наследник на фалиралото дружество. Тази полемика според мен се води единствено в България. Мисля, че за Световната (ФИФА) и Европейската централа (УЕФА) този въпрос не седи отдавна", заяви пред bTV адвокатът на "червените" Станислав Трендафилов.

"Литекс е абсурдна теза. Защитната теза е, че чисто юридически ЦСКА не може да се обвърже със старото дружество, което дори все още съществува... Чисто юридически няма идентитет между старото фалиращо дружество и "ЦСКА София". Разбирам, че на голяма част от феновете подобна защитна теза не им харесва с оглед, че ние сме ЦСКА и че ФИФА така казва", обясни Трендафилов.

"Една голяма част от тези пари, с които се погасяват дългове, са осигурени от "ЦСКА София" чрез "Ред Енимълс". И това ФИФА много добре го разбира", добави той.

Дружеството "Ред Енимълс" откупи емблемата и активите на обявеното в несъстоятелност дружество "ПФК ЦСКА" АД за близо 8 млн. лева през 2019 г.

Още 8 дела срещу ЦСКА се водят от играчи и мениджъри, които чакат пари от фалиралото дружество. От клуба очакват идентични решения по всички тях.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.

Свързани новини